wiesz... na Everest rekord szybkości wejścia to chyba 8h... ;) ja wspinałem się czysto amatorsko (skałkowo również) jakies 10lat temu i wszystkie przewodniki czy opisy roznych tras (od strony szwajcarskiej) mowily o tym, ze najpierw trzeba podejść do schroniska Hörnli, stamtąd ale już następnego dni...
W Łebie dziś grubo za grubo, średnia powyżej 40węzłów. Nie wyciągnąłem kite nawet z plecaka, bo byłbym sam, a kopy jak chodziły to zaciągały z południa. Przeprosiłem się ze złomem, choć jak przychodził strzał to na 3.3m żaglu jak na dzikiej świni. Windsurferów sporo, około 12 osób, żagle od 3.2 do 3...
Nie ma żadnej nowej technologii. Są nowe napisy. A Forum raczej jest sklepem w całej rozciągłości. Nawijania makaronu na uszy od sprzedaży oddzielić się nie da, więc olać to. Czytać ze zrozumieniem biorąc pod uwagę powyższe aspekty.
Jacekmakajta - co Ty na to? Po raz kolejny wywołujesz mnie do tablicy, więc pozwolę sobie zacytować twojego ulubionego fejsa :wink: "Wczoraj we Władysławowie miała miejsce akcja poszukiwawcza kitesurfera. Służby ratownicze zostały zaalarmowane przez zaniepokojonego spacerowicza, w momencie gdy...
Zainspirowany jednym z użytkowników (BraCuru-pozdrawiam) tego forum chciałbym również podzielić się wizytą na Malediwach. Co do wycieczki na ten mały skrawek piasku z kilkoma palmami na środku oceanu Indyjskiego namawiała mnie przez parę dobrych wiosen moja piękniejsza połówka... Wycieczka zorganizo...
b]Ilość wiatru - 10[/b] Grubo – innymi słowy: non-stop lub jak kto woli: dzień i noc. Nie było chwili, żeby nie dało się pływać. Nadal nie wiem czy mieliśmy po prostu farta. ad ilość wiatru - 8 Jakbym pływał na foilu dałbym pewnie nawet 10 (zbyt mało wiedzy, ale faktycznie mniej niż 8kts to wiatr n...
Moja ocena wg. podpunktów BraCuru b]Ilość wiatru - 10[/b] Grubo – innymi słowy: non-stop lub jak kto woli: dzień i noc. Nie było chwili, żeby nie dało się pływać. Nadal nie wiem czy mieliśmy po prostu farta. ad ilość wiatru - 8 Jakbym pływał na foilu dałbym pewnie nawet 10 (zbyt mało wiedzy, ale fa...
Pewnie wielu z Was zna osobiście lub słyszało o Polaku - surferze, który na stałe mieszka w Mui Ne w Vietnamie. Zobaczcie film gdzie Tommy Bachata opowiada o swoim nowym brandzie Huna Boards!
Miło nam poinformować, że powstały pierwsze polskie hydroskrzydła – czyli produkcyjne deski do Foilboardingu. W ostatnich sezonach foilboarding się rozwija , coraz częściej widzimy „lewitujących” surferów. Niestety ceny zestawów są mało przyjazne kajciarzom, dlatego firma SU-2 – obecna na rynku od r...
Od dawna brakuje mi tu jednego ważnego tematu, dotyczącego naszych polskich najlepszych fotopstrykaczy sportowych/kite’owych. Wrzucajcie swoje propozycje, łącznie z pracami każdego z fotografów. Zaczynam z grubej rury.. Dariusz Orlicz https://instagram.com/darekorlicz/ https://www.facebook.com/darek...
Szukając miejsca do wyjazdu na zimę w tym roku chciałem zobaczyć Karaiby. Jako, że zwykle podróżuję samemu to bezpośredni lot ze względu na quiver był co najmniej mile widziany. Tutaj z pomocą przyszło TUI, które w zeszłym roku uruchomiło loty czarterowe w dobrej cenie na Dominikanę, więc wybór padł...
DAKHLA, MAROKO – KITESURFINGOWY SPOT NA WYBRZEŻU SAHARY https://katarzynalange.files.wordpress.com/2015/04/kurs-kite-kitecrew-szkoc582a-kitesurfingu2.jpg?w=788&h=525 Trzy tygodnie w Maroko dobiegły końca i nie skróciłabym tego wyjazdu ani o dzień. Dakhla to miejsce z półwyspem odcinającym wielką...