Trzeba było zostawić dla potomnych ;) A wracając do tematu to mam tu filmik "BRAZIL" oparty na roku 1984 Orwella wyreżyserowany przez Terry'ego Gilliam'a http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3e/Brazilposter.jpg Dla fanów Orwella jak i Monty Pythona. Jak dla mnie klasyka :)
JEŚLI ktoś dorósł :hand: do książek Masłowskiej to polecam jej pierwszą ekranizację :idea: już daaawnoo nie widziałem tak dobrze zrobionego polskiego filmu pod KAŻDYM względem byłem kilka razy i teraz ...pozostało mi tylko szukanie GDZIE go jeszcze zagrają.. i to bynajmniej wcale nie dlatego że: ht...
A moim zdaniem wszystko zależy od spotów na których pływasz i siły wiatru tam najczęściej występującego Ja przy podobnej wadze najczęściej używam 10 potem 12 i 7m
Cześć, Kiedyś gadałem z pewnym wuesowcem wracającym z medano, który opowiadał, jak śmiga z chłopakami. Otóż wynajmują jakieś mieszkanko na miesiąc, z tego co pamiętam było to około 600zł, w przypadkuTeneryfy, (standard dość kiepskawy, chodzi tylko o dach nad głową) zabierają ze sobą sporą ilość jedz...
Święta w Zgolku z widokiem na bajoro, siedze sobie w ogródku a tam lataki, blue lagoone przy tym kierunku weszło dobrze, wiało czyste E. Można śmiało atakować.
maryjka pisze:Zakres wiatrowy Jargi 17m z 2005r. dla 85kg? Ktoś wie?
Na równym wietrze ( morze, zatoka ) w zależności od wielkości deski od 12 do 18 węzłów dla średnio ogarniającego , na nierówny wiatr - śródlądzie itp praktycznie nie do użycia .
tylko czy naprawdę trzeba zaczynać od próby naprawy świata? Nie wyeliminuje się ludzi, którzy nie potrafią kogoś nauczyć, wystawiają kwitek bez faktycznych umiejętności kursanta. Tacy ludzie po prostu w mniejszym lub większym stopniu próbują "wypchnąć" kolejnego "szczęśliwego" ki...
dodam swoje 3 grosze: - sadzac po komentarzach na forum dot. kursanta ktory ze znanej szkolki nie mogl sie doprosic karty iko po ukonczonym zacnym kursie, to iko nikomu jest niepotrzebne (chodzi o klienta koncowego) wiec i certyfikaty iko dla szkolacych chyba takze na plaster... no chyba ze do temat...