Nowe deski Naisha: Thorn, Grom i Rose

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post03 lut 2005, 12:33

Adamski_Ustka
Wysłany: Sro Lut 02, 2005 15:29 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------
Naish nigdy nie przodował w deskach, a teraz gdy już "cośkolwiek" mają, malują je tak że płakać się chce.
Nie wyobrażam sobie "kozaka" który chodzi na co dzień w skórze na pytania odpowiada zdawkowo No i kupuje sobie deseczkę z robaczkiem do tego żółtym sorry hahahahahahaha

nie wiem dlaczego piszesz "cośkolwiek"- od dwoch lat plywam na deskach Naisha- zeszloroczny Thorn 129 to zajebista deska, katowalem ja jak moglem- nawet na sliderze i nic, decha jest niezniszczalna a plywa sie na niej fantastycznie :!:
tu pytanie- czy plywales na ktorejs z desek Naisha ze je tak komentujesz?

a deska z robalem jest niekoniecznie dla "kozaka w skorze",
to jest model dla dzieci!!!
Mi sie robal i nowy Thorn podobaja 8)
Pozdro

spiro

Post03 lut 2005, 12:46

w tym temacie oceniamy wyglad wizualny deski :o
jak juz powiedzialem o gustach sie nie dyskutuje, dla mnie w tym roku naish dal doopy co nie zmienia faktu ze deski z poprzedniego sezonu byly zajebiste w kazdym calu
http://www.wet-windy.co.uk/1083_kitesurfing_boards.html

dla mnie pro tt nr ONE :wink:

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post03 lut 2005, 16:59

Ksiaze pisze:Mi sie robal i nowy Thorn podobaja 8)
Pozdro

To rodzaj autosugestii?? Bo będzie ci dane na nich pływać :wink:

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post03 lut 2005, 17:56

[quote="ZAK"]To rodzaj autosugestii?? Bo będzie ci dane na nich pływać :wink:[/quote]

Chłopaki, troche zimnej wody albo zimnego sniegu na kark,
nic nie stoi na przeszkodzie żebyście TEZ na nich czy na innych denach smigali. Kwestia pracy i uparcia a czasem po prostu kasy :-) A wszelkie "kogucie" starcia są niepotrzebne :)

ZAK, robisz deski są ok ale nie zrobisz ich 1000 a im większa konkurencja tym coraz lepsze produkty !

eska - co na razie deski JESZCZE nie ma :P

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post03 lut 2005, 18:18

Ja tam bym nie narzekał na wygląd jakby ktoś mi ją dał :D
A co do jakości: Widziałem dechę Księcia po railach i naprawdę jedyne co było zmasakrowane to naklejki. Poza tym rysy wg mnie nie wpływające zbytnio na jazdę.
Zresztą jak Książe pływa wszyscy widzieli chociażby na RBKOA a chyba nie zmienił deski na nową przed zawodami :?:

Tak więc: jakby trzeba było to ja przeboleję fatalną grafikę dla promowania firmy. Będę zachwalał deskę wszędzie gdzie się tylko da :D :D :D

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post03 lut 2005, 19:57

Luzik Panie i Panowie
Nie taki wyraz miała mieć moja wypowiedź!!
Mnie tam nigdzie nie ciśnie :wink: To miał być delikatny zarcik a nie szczypanie kogokolwiek. :thumb:
Jasna sprawa, że też bym chciał taka deseczkę dostać :jive:
P.S
Nie wiedzialem, że widzialaś moje deski?? i że są jeszcze :thumb:

Awatar użytkownika
Ala
Kontaktowanie:

Post03 lut 2005, 21:54

Hm... Ciekawe ze te grafiki wzbudzaja tyle emocji.

Chcialam sprostowac kilka kwestii:
- Ta seria desek to najbardzej zaawansowane technicznie deski na rynku miedzy innymi ze spodem progressive concave i z ksztaltem dla agresywnego plywania. Nie jest to deska taka jak Naish Sol, dla wszystkich, na kazdym poziomie. 2005 Thorny do deski dla niewielkiej grupy najbardziej hard corowych zawodnikow. Nie polecam dla poczatkujacych!
- Grafika zostala zaprojektowana wlasnie dla zawodnikow ktorym ten image bardziej odpowiada.
- Deska Grom jest dla dzieci i grafika jest do tego dostosowana. Chodzi tutaj o dzieci ktore zajmuja sie sportami ekstremalnymi a nie zabawa klockami.
- Deska Rose zostala stworzona z mysla o dziewczynach takich jak Yuri Drexler, ktore plywaja ostro, agresywnie i bardziej im pasuje uschnieta roza nic rozowy motylek.

Pozdrawiam wsztystkich
Ala

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post04 lut 2005, 00:07

ja to widzę tak....

grafika - rzecz gustu, wszystkich się nie zadowoli, to wrażenie subiektywne - natomiast deelerzy sprzętu, czy ujeżdzający w większości widzą sprzęt pozytywnie :roll:

trza po prostu przetestować!

pozdro

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post04 lut 2005, 02:03

Wypowiedź Ali dużo wniosła do tej dyskusji. Proponuję, żeby każdy z nas wysłał do designerów naisha swoją ulubioną fotkę lub grafę z prośbą, że "jak będziecie chcieli zrobić denię dla mnie - to zróbcie mi taką..." :wink:
Może by poszli nam na rękę? Jak myślisz Ala? 8)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 lut 2005, 10:45

Witam Księcia i Wszystkich Jaśnie Państwa :lol:
Napisałem:
Naish nigdy nie przodował w deskach, a teraz gdy już "cośkolwiek" mają, malują je tak że płakać się chce.

Książe:
nie wiem dlaczego piszesz "cośkolwiek"- od dwoch lat plywam na deskach Naisha- zeszloroczny Thorn 129 to zajebista deska, katowalem ja jak moglem- nawet na sliderze i nic, decha jest niezniszczalna a plywa sie na niej fantastycznie
tu pytanie- czy plywales na ktorejs z desek Naisha ze je tak komentujesz?

zeszloroczny Thorn 129 to zajebista deska
- zgoda

Wszystko się zgadza poza jednym faktem wiele polskich firm o wiele wcześniej niż Naish dysponowało bardziej zaawansowanymi konstrukcjami dlatego napisałem tak jak napisałem

W jakość tych desek jak i cenę na rynku nigdy nie wątpiłem.
Wierze również że tegoroczne deski będą miały „pływalność” Rewelacyjną co nie zmienia faktu że grafika nie powala na kolana, przynajmniej mnie, a czego można się było spodziewać po tej firmie.
Liczę na to że po pierwszych testach tych desek napiszecie o różnicach i technologicznych nowinkach oraz swoich odczuciach.

Tylko Sir Adamski
Pozdrówka !

ccat

Post04 lut 2005, 11:45

Ala pisze:Hm... Ciekawe ze te grafiki wzbudzaja tyle emocji.

Drexler, ktore plywaja ostro, agresywnie i bardziej im pasuje uschnieta roza nic rozowy motylek.

Pozdrawiam wsztystkich
Ala

Alu jestem calkiem pro naish od lat ale grafika tych desek wzbudza jak najbardziej emocje. :think:

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post04 lut 2005, 12:25

Jak już się tak wgłębiłem w ten temat to jeszcze napiszę, że bardzo intrygującym detalem jest dno deski profilowane na wzór desek wakeboardowych. Deski takie poprzez swoje profilowanie i kształtowanie strugi wodnej nie potrzebowały stateczników. Wielu zawodników ich po prostu nie montowało. Dawało im to łatwe zerwanie deski przy obrocie, a i tak deska nie tańczyła na boki. Najprawdopodobniej takie extermalne zastosowanie na razie nie przeszło by w kajcie ( trzeba mieć nogi ze stali ) więc dołączono tam stateczniki.
Jestem przekonany że jeszcze wiele firm spędzi tygodnie jak nie dłużej na deskami kreślarskimi kombinując nad strugami. Miało to już miejsce w deskach WS i będzie miało miejsce w KS.
Zresztą kto by nie chciał mieć deski która kręci się bez oporów, daje zaparcie w wodzie takie samo jak o piach na plaży i prędkość która zachwyci WSurfingowca. Jak to będzie działało zobaczymy. :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2005, 12:48

Adamski_Ustka pisze:J
Zresztą kto by nie chciał mieć deski która(....), daje zaparcie w wodzie takie samo jak o piach na plaży (...). :wink:

Z zaparciami w wodzie to ja bym uważał :think: :lol:
A na serio - ja bym nie chciał bo by mi nogi odpadły ;)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post04 lut 2005, 12:51

no przeoczyłem :wink:
poza tym zaparcia to nie temat do żartów :lol:

Janek
Kontaktowanie:

Post05 mar 2005, 10:53

Sadze ze nie powinienem sie wtracac ze wzgledu na to iz.... Naish jest moim sponsorem na tych deskach bede plywal czy sa ladne czy nie..Chos thorny Wcale nie sa brzydkie i powiem tylko tyle ze aby sie do tego przekonac! zaraszam na www.kiteportal.pl i na moja stronke do galerii z filipin www.janekkorycki.com
gdyz deski te na zdjeciach wychadza naprawde Bon.. :) i wcale nie jetem zdania ze musza pasowac mi do czarnego latawca ... maja styl same w sobie >:) a pozatym wyglad .... Najwazniejsze ze plywa sie na nich z taka latwoscia i przyjemnoscia dzieki novej konstrukcji concave ze ... uwierzcie ... na fotach wyjdziecie z nimi Bosko...
POzdrawiam

Wróć do „Forum Główne”