Do Egiptu pianka czy Lycra?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post07 mar 2004, 17:13

Jeśli ktoś z Was ma informacje na temat warunków panujących w Hurgadzie pod koniec marca niech pisze: starczy lycra i szorty czy trzeba użyć krótkiej pianki?
Swoją drogą kupić teraz krótką piankę to zajeb... problem - stąd powyższe pytanie.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post07 mar 2004, 18:54

Tez jestem ciekaw .Dzisiaj pocialem stara dluga pianke i mam juz krotka 8) .
A jak sie pakujecie jakie latawce bo ja 13 i 9 zlozylem juz w kostke mam zamiar razem z deska , barami i reszta zmiescic do jednego plecaka od 18.Wyglada ze tylko deska bedzie troche wystawala.Czy mozna mowic ze to bagaz podreczny czy nie wyglupiac sie.Calosc nie przekracza 20kg.Niestety quivera sie nie dorobilem.Dajcie jakies wskazowki jak sie zapakowac ze sprzetem, czy jest sens zabierac cos cieplego do ubrania :oops: ?Jeszcze jedno pytanie rejestruje sie w Colonawatersports(chodzi o asekuracje)
na miejscu czy trzeba cos rezerwowac przez internet :?: :shock: :oops:

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post07 mar 2004, 23:50

My i tak zakładamy, że będziemy mieli nadbagaż - deski dajemy do jednego quivera i postaramy się miec jeden nadbagaż na 2 lub 3. Tylko sie nie przyznawaj do sprzetu windsurfingowego - niczego tak nie kasują: w AirPolonii jest chyba 75 bagsów;(.Trzeba być szybko na odprawie: ktoś już pisał, że wysyłał sprzęt innym lotem - makabreskium;)
Do zobaczenia na miejscu.

Gość

Post08 mar 2004, 11:52

Jesli nie masz dosyc pływania w piance w Polsce, to bierz piankę, nawet suchą jak lubisz.

Przydałyby sie rekawiczki :!: bo jak wyladujesz na rafie to mozesz sobie raczki pociać a wowczas twojej dziewczynie sie to nie bedzie usmiechac :wink:

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post08 mar 2004, 13:19

czyli w lycrze i szortach będzie za zimno?
rękawiczek nie mam, więc jesłi coś się stanie - częściej używał będę języka;)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 mar 2004, 10:14

Cześć !
O piance nawet nie myśl, nie wyrobisz nawet w krótkiej.
Informacja sprawdzona.
Pozdr.

Awatar użytkownika
toyo69
Kontaktowanie:

Post09 mar 2004, 11:09

Cześć wszystkim wybierającym się do Hurghady
Co do pianek i warunków tam panujących najlepiej popatrzeć na innych tam latających w webcamerce http://www.tommy-friedl.de/eng/webcam_e.php oraz na fotki dnia i aktualną pogodę a do wniosków można dojść samemu http://www.stehsegelrevue.com/cgi-bin/p ... adapod.cgi
Od jakiegos czasu obserwuję warunki pogodowe w Hurghadzie http://www.tommy-friedl.de/eng/wetter_e.htm , http://www.windfinder.com/windreports/windkarte_eg.htm http://www.colonawatersports.com/weather.htm i dochodzę do wniosku, że przy silniejszym wietrze wszyscy zakładają pianki (krótkie). Jednak wiatr wychładza organizm i nie jest taki ciepły jeszcze.
Pozdrawiam
p.s. Zostało mi jeszcze 9 dni do wylotu

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post10 mar 2004, 20:31

My jedziemy w najpewniej 3 osobowym składzie 19 marca - będziemy w Megawishu (2 tygi) - zgadajmy się wszyscy na miejscu: ekipa ziomali z kraju-raju, mysle, że moglo by być całkim sympatycznie;)
POZDRO

Awatar użytkownika
toyo69
Kontaktowanie:

Post10 mar 2004, 21:26

Cześć MassTurbo
Już nie trzy osobowy skład a cztero osobowy- ja też lecę. Dr_hydroID mówił o waszej paczce.
Dozobaczenia na lotnisku
P.S. Od dziś już mam urlopik

Awatar użytkownika
toyo69
Kontaktowanie:

Post10 mar 2004, 21:52

Dorzucę swoje trzy słowa: Ile brać dolców? (dwa tygodnie, dwie osoby, opcja HB)

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post10 mar 2004, 22:49

hej,
Ja bylem w listopadzie (25 stopni w cieniu) i plywalem w krotkiej piance 2,5. Dziewczyny plywaly w lycrach i bylo im zimno.

pzdr

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post11 mar 2004, 09:13

wczoraj wieczorem Dr mi wspomniał, że jeśli nie dolecimy do Hurgady, to wśród ofiar Ty też się będziesz znajdował;)
Dolce: bierz jak najwięcej: poważniej: jak nie zamierzam szaleć, bo mam mega inwestycje w sprzęt: biorę dolców za 1000 PLN, ale nie chcę wszystkiego wydać + jakieś zabezpieczenie na karcie;)
Na bank trzeba kupić nurkowanie: wszyscy, którzy nurkowali w Egipcie mówią, że jest to odpał nie do opisania: w przeliczeniu ok 200 PLN, myśleliśmy też o dniu na 4-kołowcach, ale ja nie wiem czy nie będę chciał drugi raz pod wodę - miałem kiedyś akwarium i ulubioną rybkę Wandę...a bywam taki sentymentalny...;)
PZDR

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post12 mar 2004, 00:02

a czy to nie była przypadkiem Rybka Zwana Wandą :wink:

pozdrowienia i miłego wypoczynku...

Wróć do „Forum Główne”