cabrinha CO2

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 23:36

Witam,
mam pytanie do tych,ktorzy mieli do czynienia z cabrinha CO2 15,5 model 2002,jak ten kite spisuje sie w powietrzu?jak z restartem?sterowanie?
Czy dla osoby wazacej ok 90 kg ,bedzie to dobry,w miare uniwersalny sprzet( na razie jedyny)??

krzychu

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post27 mar 2004, 00:38

latawiec wydaje się w porządu :)

mialem z nim krótko do czynienia na spocie zwanym Kamienica.
Charakteryzował się niezłą siłą ciągu, ale nie sprawdzał się zupełnie w warunkach nierownego wiatru(z czym z resztą ma problem prawie każdy latawiec) i często przepadał.

jest to latawiec środka dla doskonalących technikę plywania i przy swoim rozmiarze wydawał się być dość szybki.

generalnie ok :lol:

wada - nie szło zamówić zastępczych kondomów - za zadną cenę :x

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post27 mar 2004, 07:47

super kajcik wlasnie na takim uczylem sie latac .... wybacza wiele bledow ...

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post30 mar 2004, 01:10

wiem, wiem, do jasnej ciasnej, ze wiele osob może odebrac ta wypowiedź stronniczo ale musze to napisać pod tym tematem.

Stawiam skrzynkę piwa, że ten latawiec - CABRINHA CO2 20.0m2 wystartuje z wody przed wszystkimi konkurentami.

Wg mnie jest bardzo, bardzo stabilny, podobnie jak wszystkie CO2.

Jedyna wada jaką moge wymienić, to dość duża główna komora, której napompowanie ( nawet przez duży zawór w CABRINHA) zamuje troche czasu.

Pozdrawiam
crazyHorse

Domal

Post30 mar 2004, 10:08

Nie miałem jednak jeszcze okazji z niej skorzystać.
Nurtuje mnie jednak kilka kwestii. Jak regulować stosunek długości linek przednich do tylnych.
Pozatym konstukcja bar-u jest jeszcze dla mnie zagatką. Nie bardzo wiem jak się zabrać do tego "obiadu".
Są cztery linki. Dwie połączone ze stroną natarcia latawca i umocowane na brzegach baru. Dwie z tylnej części kite-a zchodzą się ze sobą i przechodzą przez środek baru, kończąc się pętlą. Domyślam się, że jest to rodzaj zabezpieczenia.

proszę o dużo informacji na temat korzystania, regulacji sprzętu. Jeżeli jest to możliwe to moż ejakieś zdjęcia....

pozdrawiam,

Wróć do „Forum Główne”