The Surfr App

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
123
Posty: 211
Rejestracja: 08 lis 2004, 12:11
Lokalizacja: Malbork
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 1 raz
 
Post02 paź 2020, 17:46

Mam jeszcze dwa pytania do fachowców.
1.Jak zapisać sesję po jej zakończeniu? (dzisiaj miałem fajną sesje w Osłoninie i po jej zakończeniu męczyłem się kilkanaście minut aby ją zapisać, a teraz nie wiem jak mi się to udało.)
2. Czy część sesji do rozładowania baterii może być do odzyskania?
Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Posty: 675
Rejestracja: 02 mar 2013, 22:10
Lokalizacja: JastarniaToruńUK
Postawił piwka: 40 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:
 
Post06 paź 2020, 08:31

Tak informacyjnie to ekran telefonu po każdym skoku pokazuje od razu uzyskaną wysokość. Ja miałem go normalnie przewieszonego przez szyję ale można też schować pod przedni zamek pianki i po wylądowaniu od razu znasz dokładny wynik. To zrzut ekranu zrobiony chwilę po skoku płynąc na halsie. :)
Załączniki
Screenshot_20201004-143728~3.png
Screenshot_20201004-143728~3.png (23.95 KiB) Przejrzano 552 razy

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Posty: 2187
Rejestracja: 03 mar 2005, 14:25
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Lokalizacja: Dyhrenfurth
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:
 
Post07 paź 2020, 10:05

Ja mam ustawione że po skoku tel . wibruje tyle razy ile się metrów skoczyło

kaczmimo
Posty: 61
Rejestracja: 28 wrz 2018, 10:29
Deska: Jaime 139
Latawiec: DICE 12 i 9
Lokalizacja: Pucka_Bay
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 5 razy
 
Post26 paź 2020, 09:13

MarekH pisze:
kaczmimo pisze:
MarekH pisze:Niestety nie na wszystkich telefonach apka działa prawidłowo.

Więcej informacji poproszę Jakiś konkretny model?
I czym się objawiało?


Używam HTC10. Nie jest to TOP model i paroletni, ale testy przechodzi poprawnie i wydawać by się mogło, że wszystko ok. Jednak w momencie próby uruchomienia pomiaru apka się wysypuje. "Wystąpił błąd" i po zabawie. Jestem w kontakcie z twórcami, wysyłałem im raporty, instalowałem najnowsze wersje i nadal nic. W ubiegły poniedziałek mieli się ze mną kontaktować po przejrzeniu raportów, ale cisza.


U mnie nie działała apka na jednym z telefonów ale po ostatniej aktualizacji okazało się że już się uruchamia :) a już miałem pretekst aby wymienić telefon :?
Warto więc sprawdzić raz na jakiś czas. Wczoraj nie zdążyłem sprawdzić na wodzie, jedynie na sucho odpaliłem i przetestowałem.

123 pisze:Mam jeszcze dwa pytania do fachowców.
1.Jak zapisać sesję po jej zakończeniu? (dzisiaj miałem fajną sesje w Osłoninie i po jej zakończeniu męczyłem się kilkanaście minut aby ją zapisać, a teraz nie wiem jak mi się to udało.)
2. Czy część sesji do rozładowania baterii może być do odzyskania?
Z góry dziękuję.

Pewnie już znalazłeś, trzeba stuknąć 3 razy w to czerwone kółko z cyfrą 3.

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Posty: 675
Rejestracja: 02 mar 2013, 22:10
Lokalizacja: JastarniaToruńUK
Postawił piwka: 40 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:
 
Post20 lis 2020, 12:36

123 pisze:Zainstalowałem the Surfr App na telefonie Moto E4+ (XT1771) Android 7.1.1 i w żaden sposób nie potrafię uruchomić pomiaru. Po prostu nie mogę znaleźć w tej aplikacji gdzie to zrobić. Przypuszczam, że powinno to być w Record Menu, ale takiej zakładki nie widzę. Jest tylko: Sessions, Live, Boards, Profile i More.
Może mi ktoś pomóc?
Z góry dziękuję.


Zakładka "Record" nie pojawi się gdy nie została dokonana kalibracja przy uruchamianiu aplikacji.

Awatar użytkownika
MarianN
Posty: 111
Rejestracja: 09 lip 2015, 19:35
Deska: Nobile T5/Su-2
Latawiec: North EVO
Lokalizacja: Gdańsk_Elbląg
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 3 razy
 
Post21 lis 2020, 08:12

Korzystacie z oryginalnego mocowania czy macie jakiś sprawdzony patent na mocowanie do deski ? Widzę, że na stronie są już dostępne za 47 Euro z wysyłką

kaczmimo
Posty: 61
Rejestracja: 28 wrz 2018, 10:29
Deska: Jaime 139
Latawiec: DICE 12 i 9
Lokalizacja: Pucka_Bay
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 5 razy
 
Post21 lis 2020, 10:26

W razie czego jestem chętny na zbiorowy zakup. Przy 10 sztukach przesyłka gratis i wtedy 35 EUR/sztuka.

Awatar użytkownika
mattworm
Posty: 215
Rejestracja: 12 gru 2008, 00:28
Deska: NAISH THORN,wainman blunt
Latawiec: OZONE,BEST
Lokalizacja: Przemyśl
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
 
Post21 lis 2020, 14:17

Ja też chętnie kupię mocowanie,
Dziś zgrałem aplikacje na Xiaomi redmi 6 i wyszedł mi komunikat że mam za słaby akcelerometr i brak żyroskopu w telefonie,i że apke odpale nie ma możliwości pomiarów więc chyba muszę zmienić telef.niestety

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Posty: 675
Rejestracja: 02 mar 2013, 22:10
Lokalizacja: JastarniaToruńUK
Postawił piwka: 40 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:
 
Post22 lis 2020, 10:57

Mocowanie do deski? No nie wiem. Tyle kamer, telefonów czy innych rzeczy już leży na dnie. Po jakimś większym skoku zawsze można zatrzymać się i wyjąć zza pianki telefon a jak chcę znać każdy skok to ubieram lajkre na piankę i pod nią jest telefon.

kaczmimo
Posty: 61
Rejestracja: 28 wrz 2018, 10:29
Deska: Jaime 139
Latawiec: DICE 12 i 9
Lokalizacja: Pucka_Bay
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 5 razy
 
Post22 lis 2020, 20:27

Grzegorz KiteLife pisze:Mocowanie do deski? No nie wiem. Tyle kamer, telefonów czy innych rzeczy już leży na dnie. Po jakimś większym skoku zawsze można zatrzymać się i wyjąć zza pianki telefon a jak chcę znać każdy skok to ubieram lajkre na piankę i pod nią jest telefon.

Mocowanie do deski taśmą dwustronną 3M, taką jak WOO plus do rączki przywiązany jest jakąś linką, to powinno działać. No ale przede wszystkim komfort, po skoku płyniesz dalej lub wyławiasz deskę :lol: i widzisz wynik.

Czujecie te wibracje pod pianką bo ja nie. :?:

I tryb wetsuit gubi skoki, pewnie te mniejsze ale jednak.
Dla profesjonalistów odpada też zwiększanie wysokości poprzez machnięcie deska nad głową :lol:

Awatar użytkownika
MarekH
Posty: 199
Rejestracja: 02 wrz 2013, 17:56
Deska: Cabrinha ACE, Cabrinha Stylus
Latawiec: Cabrinha Switchblade, Contra
Lokalizacja: Lębork
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 13 razy
 
Post22 lis 2020, 22:49

Hej.
Czy w telefonie musi być karta SIM?
Na moim telefonie apka ciągle nie działa, więc pomyślałem o zakupie jakiegoś starocia (ale spełniającego wymagania), który służyłby tylko do pływania.
Jakieś grupowe zamówienie ktoś robił? Bo bym się dopisał i kumpel pewnie też.

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Posty: 675
Rejestracja: 02 mar 2013, 22:10
Lokalizacja: JastarniaToruńUK
Postawił piwka: 40 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:
 
Post23 lis 2020, 00:49

kaczmimo pisze:
Czujecie te wibracje pod pianką bo ja nie. :?:




Wibracje czuję ale muszę przyłożyć dłoń do pianki jednak zaczynają się na tyle szybko po wylądowaniu, że czasem nie sposób zdążyć z przyłożeniem dłoni.

MarekH pisze:Hej.
Czy w telefonie musi być karta SIM?

Nie wiem ale będzie okazja to sprawdzę bo mam tel bez karty sim.



:!: ALE ALE CO JA WIDZĘ :!: pojawiła się nowa zakładka w ustawieniach Watch Setting. Kiedyś pytałem ich w mailu czy jest opcja by stworzyć powiadomienia by apka wysyłała na telefon wartość choć jednego najwyższego skoku i oto jest. Apka wysyła powiadomienie o wysokości ostatniego skoku na telefon a telefon przekazuje mi to na zegarek. Ja mam Garmina 5. Oczywiście w aplikacji Garmin Connect należy aplikacji Surfr zezwolić na powiadomienia
Trzeba to teraz sprawdzić na wodzie :D
Załączniki
IMG_20201123_003216640~4_copy_273x364.jpg
IMG_20201123_003216640~4_copy_273x364.jpg (55.39 KiB) Przejrzano 60 razy
Screenshot_20201123-003417~2.png
Screenshot_20201123-003417~2.png (70.78 KiB) Przejrzano 73 razy

kaczmimo
Posty: 61
Rejestracja: 28 wrz 2018, 10:29
Deska: Jaime 139
Latawiec: DICE 12 i 9
Lokalizacja: Pucka_Bay
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 5 razy
 
Post23 lis 2020, 08:37

Powiadomienia działają także na Suunto Spartan ultra :thumbsup:
Dzięki Grzegorz za info!


Wróć do „Forum Główne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości