Łodzianie do nauki...

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2004, 19:41

Po swietach zaczynam swoje pierwsze kroki na kite'cie... Bede startowal w okolicach Łodzi z Airmanem (airman.pl). Nie trzeba udawac sie na wyjazdy, tylko na konkretne dni uzaleznione od czasu i wiatrow... Ktos jeszcze reflektuje?

Juz sie nie moge doczekac 8)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2004, 19:48

Napisz kiedy bedziecie jechac to chetnie z Wami wyskocze. Co prawda studia nie zawsze pozwalaja na takie "skoki" ;) w tyg. no ale moze jednak. Wiesz juz gdzie bedziecie sie uczyc? Najpierw polanka czy od razu w okolicach wody :?:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2004, 20:12

Najpierw panowanie nad latawcem, wiec woda nie bedzie potrzebna.. ale pewnie nie dlugo poznij juz loty na wodzie... a jak bedziemy sie juz konkretnie zgadywac to dam ofkorz cynka 8)

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2004, 23:36

Albo Ty albo Airman - ostatecznie planujemy jakis wypad nad Jeziorsko jak tylko zrobią się trochę lepsze warunki... albo ja sobie kupię jakąś żyletę pod piankę :think: bo na to co mam to chyba jest trochę za zimno :( :snooty:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2004, 22:34

Wstepnie umowilem sie z Andrzejem na najblizsza sobote... Jak bedzie wialo to wyskoczymy gdzies na pierwsze kroki... tylko nie wiem Onzo czy bedziesz chcial jechac, bo pierwsze kroki bede chyba stawial na terenie bezwodnym... ale mysle, ze nastepna ustawka juz w pelni na wodzie 8)

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2004, 23:26

Dzięki za info. Widziałem się dzisiaj z Andrzejem - testowaliśmy kajciki Titan 12,5 i Psycho 15,5. Muszę przyznać, że mają baaaaaardzo przyjemną windę w górę :D :D :D Szczególnie na 15,5 czuje się moc tak dużego skrzydła. Doliczając fakt, że kajcik ten ma przełożenie mocy 4:1 to samo przygotowanie do wyskoku jest przyjemnością, a potem tylko pełna moc i leeeeciiiisz :jump: :jump: :D. No a przecież myślę, że wraz z doświadczeniem dało by się startować z nim przy silniejszych wiatrach, a wtedy to już nie wiem jak to by wyszło... :roll: :wink:
Tak czy inaczej ustaliliśmy, że pewnie razem z Tobą wyskoczymy w weekend nad Jeziorsko jeżeli w ogóle będzie wiało bo prognozy są narazie kiepskie :( Myślę, że w nd powinno być lepiej, ale to się zobaczy. Jak się nie zgramy z Wami to my (Natural Born Kiters Team) i tak chyba pojedziemy tam jeżeli będzie wiało dostatecznie. Będziemy w kontakcie!

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2004, 17:47

I jak? Próbujecie jutro czy w niedzielę :?: Prognozy porównywalne. Ja pewnie w nd bede z Mają nad Jeziorskiem chyba, że pogoda się skiepści :roll:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2004, 17:50

Wiesz co... wiac ma podobnie... jesli by byla sytuacja taka, ze jutro i w niedziele bedzie bezdeszczowo to jutro pojedziemy na jakas polane coby kite'a troche okielznal w powietrzu, a wtedy w niedziele, jesli by pasowalo Andrzejowi to bysmy skoczyli na wode cobym tylek pomoczyl... i moglibysmy sie wtedy na niedzielke ustawic. 8)
Tylko nie kupilem jeszcze pianki... dam rade bez niej sie zamoczyc? Czy brac sweter? :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2004, 17:59

Temperatury wody nie znam nestety, ale ja biorę pianę i świeżo zakupioną żyletę bo ja lubię jak jest ciepło :D Myślę, że woda za bardzo się jeszcze nie nagrzała ze względu na stosunkowo zimne noce. Obstawiam coś w okolicy 8C... Umówiliście się już na jutro :?:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2004, 18:06

ehes, kolo 10... no to zobaczymy, jesli Andrzej bedzie mial pozyczyc jakas pianke to poplywamy w niedziele, jesli nie to bede sie musial wstrzymac z tydzien, az kupie pianke 8)

Wróć do „Forum Główne”