Prezentacja polskich zasad szkolenia dla instruktorów

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Mario (P-ń)

Post26 kwie 2004, 17:30

POLSKIE STOWARZYSZENIE SPORTÓW EKSTREMALNYCH
KAMIKAZE

SEKCJA KITESURFINGU

--------------------------------------------------------------------------------

Szanowni Państwo,

W dniach 29 i 30 kwietnia br. w Hotelu Bryza w Juracie odbędzie się prezentacja nowej komórki Polskiego Stowarzyszenia Sportów Ekstremalnych KAMIKAZE - Sekcji Kitesurfingu. Udział w prezentacji jest bezpłatny. Oganizatorzy zapewniają również bezpłatne zakwaterowanie w hotelu Bryza.
Celem spotkania jest przedstawienie opracowanych przez PSSE polskich zasad szkolenia i licencjonowania szkół oraz instruktorów kitesurfingu.

Osoby zaiteresowane prosimy o potwierdzenie uczestnictwa mailem na adres:
kamikaze@testsa.com do dnia 27.04.2004r.
Prezentacja rozpocznie się 29 kwietnia o godzinie 16:00. Zakwaterowanie możliwe jest od godziny 12:00.
Ilość miejsc jest ograniczona.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W PREZENTACJI

--------------------------------------------------------------------------------

Jednocześnie informujemy, iż Sekcja Kitesurfingu Polskiego Stowarzyszenia Sportów Ekstremalnych KAMIKAZE jest organizatorem I Pucharu Polski w Kitesurfingu. Pierwsze zawody odbędą się już 1-3 maja na kampingu Chałupy 3. Widzów zapraszamy na godzinę 10:00. Zawodnicy mogą zgłaszać się w biurze zawodów w bazie BOSPORT na terenie kampingu w dniu 1.05.2004 w godzinach 8:30-9:30.

Zapraszamy.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2004, 18:58

Fajna sprawa, szkoda tylko, że tak wcześnie - nie da rady żeby pojechać :(

gościu

Post27 kwie 2004, 00:43

nic więcej ..zasady..szkolenia...licencje..stopnie naukowe...kursy...znaczki,,naszywki ..k**** pier****...i znowu sie zacznie ....aby się tylko nachapać ..i zarobić na tym kajcie całym
zero zajawki .ludzie!

cholera jasna

Post27 kwie 2004, 00:44

Proszę nie robić z tego sportu narciarstwa!!!!!!! kurde ....to jest pasja czy jakaś organizacja do zarabiania na każdym szczeblu szkolen ..pieniędzy ??

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2004, 15:01

Oni to chyba robią bezpłatnie :?: Z drugiej strony rzeczywiście - w naszym kraju, chyba wystarczy (niestety :( ) kilka osób żeby założyć stowarzyszenie. A stąd już tylko krok do tworu, który będzie miał możliwość decydowania kto, gdzie, kiedy i za ile będzie mógł latać/ szkolić/ uczyć się i ile z tego będzie szło do "wspólnej" kasy. Czy ktoś wie dokładniej jak to wygląda od strony prawnej :?: Kiedy taka organizacja staje się nadrzędna :?: Czy jest możliwość powstrzymania maniaków, którzy naprawdę będą chcieli zrobić coś takiego jak obecny PZN lub PZŻ :?:

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2004, 19:49

K....mać!
Dajcie chłopakom szansę, pojedzcie, zobaczcie - potem krytykujcie.
Jest inicjatywa, niech się rodzi, można się przecież nie angażować i tylko poprzyglądać.
Zobaczmy co z tego wyjdzie.
Zamiast przypier... się do wszystkiego sami coś zróbcie.
Pozdro

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2004, 21:53

Toż dlatego piszę, że fajna sprawa - jeżeli nikt tego nie zkiepści. A moje wątpliwości są raczej dywagacjami powstającymi w mojej głowie pod wpływem powyższych postów....
Nie pojadę bo to już jutro :( Nie będę więc krytykował

signx

Post04 maja 2004, 17:33

cze
aby miało to ręce i nogi, to poza wymogami formalno-prawnymi musza być przede wszystkim LUDZIE, którzy nie zabiją zajawki - i to najważniejsze ! bo w kazdej organizacji moze byc zajebiscie (patrzcie byłe ISF w snowboardzie) i do dupy (patrzcie FIS, który zabił ISF a wiec organizacje rdzennych snowboarderów).
od strony prawnej:
- nadrzedna organizacja w POLSce, która mogłaby robic szkolenia istruktorskie i nadawac uprawnienia panstwowe jest Polski Związek ... (danego sportu i wtedy oprócz uprawnien panstwowych moze nadawac swoje uprawnienia - związkowe) oraz AWF-y ! i to wszystko !
- zeby byl zwiazek musi byc 10 stowrzyszen z 10 róznych województw
- samo stowarzyszenie nie jest władne do nadwania uprawnien panstwowych,
- stowarzyszenie moze nadawac swoje uprawnienia - tylko ile one sa warte w swietle prawa i organizacji nadrzednych, których jeszcze nie ma ale pewnie kiedys w Polsce beda !!
- ... kilka jeszcze drobnych szczegółów

pozdro

Gość

Post04 maja 2004, 19:59

..BYŁEM, UCZESTNICZYŁEM..
jadłem , piłem:)
Słuchajcie (Ci CO uważacie że to nir potrzebne, i do zarabiania..)
-idzcie do Kapitana Portu i spróbujcie zapytać go o KITE, o zarejestrowanie szkoły, czy wydzielenie strefy na wodzie do pływania..
- niestety: WYŚMIEJE WAS:( - dla niego NIE MA NASZEJ DYSCYPLINY - NIE ISTNIEJE
- a teraz druga sprawa: zdajemy sobie sprawę , że KITE BYWA niebezpieczny (we Francji - w zeszłym sezonie 20 wypadków śmiertelnych..:(( , mój kumpel, Holender, instruktor IKO, doświadczony..ehh)
i teraz: na świecie SĄ JUŻ miejsca zamknięte dla KITE, na inne wpuszczają np. TYLKO z uprawnieniami , np. IKO, VDWS
CO BĘDZIE JEŚLI w Polsce zdarzy się tragiczny wypadek??...
..a kiedyś pewnie niestety TO nastąpi..
MOGĄ ZAMKNĄĆ NAM AKWEN...
Myślę więc że powstanie Związku narodowego to KONIECZNOŚĆ!!
..szkoda tylko że już na samym początku brak zainteresowanie ze strony założycieli WSPÓŁPRACĄ z innymi:(
(próbowałem dostać się na kurs sędziowski, z kilkoma innymi uczestnikami spotkania (POZDRO!:) - NIE DA RADY..
Jeśli TAK będzie to faktycznie z PZKite bedzie lipa..
BRAK JEDNOŚCI..
Dlaczego TAK się dzieje..
..o tym w innym odcinku..
pozdro!

Mario (P-ń) pisze:POLSKIE STOWARZYSZENIE SPORTÓW EKSTREMALNYCH
KAMIKAZE

SEKCJA KITESURFINGU

Szanowni Państwo,

W dniach 29 i 30 kwietnia br. w Hotelu Bryza w Juracie odbędzie się prezentacja nowej komórki Polskiego Stowarzyszenia Sportów Ekstremalnych KAMIKAZE - Sekcji Kitesurfingu. Udział w prezentacji jest bezpłatny. Oganizatorzy zapewniają również bezpłatne zakwaterowanie w hotelu Bryza.
Celem spotkania jest przedstawienie opracowanych przez PSSE polskich zasad szkolenia i licencjonowania szkół oraz instruktorów kitesurfingu.

Osoby zaiteresowane prosimy o potwierdzenie uczestnictwa mailem na adres:
kamikaze@testsa.com do dnia 27.04.2004r.
Prezentacja rozpocznie się 29 kwietnia o godzinie 16:00. Zakwaterowanie możliwe jest od godziny 12:00.
Ilość miejsc jest ograniczona.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W PREZENTACJI

Jednocześnie informujemy, iż Sekcja Kitesurfingu Polskiego Stowarzyszenia Sportów Ekstremalnych KAMIKAZE jest organizatorem I Pucharu Polski w Kitesurfingu. Pierwsze zawody odbędą się już 1-3 maja na kampingu Chałupy 3. Widzów zapraszamy na godzinę 10:00. Zawodnicy mogą zgłaszać się w biurze zawodów w bazie BOSPORT na terenie kampingu w dniu 1.05.2004 w godzinach 8:30-9:30.

Zapraszamy.

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post04 maja 2004, 20:22

Anonymous pisze:..BYŁEM, UCZESTNICZYŁEM..
jadłem , piłem:)
Słuchajcie (Ci CO uważacie że to nir potrzebne, i do zarabiania..)
-idzcie do Kapitana Portu i spróbujcie zapytać go o KITE, o zarejestrowanie szkoły, czy wydzielenie strefy na wodzie do pływania..
- niestety: WYŚMIEJE WAS:( - dla niego NIE MA NASZEJ DYSCYPLINY - NIE ISTNIEJE
- a teraz druga sprawa: zdajemy sobie sprawę , że KITE BYWA niebezpieczny (we Francji - w zeszłym sezonie 20 wypadków śmiertelnych..:(( , mój kumpel, Holender, instruktor IKO, doświadczony..ehh)
i teraz: na świecie SĄ JUŻ miejsca zamknięte dla KITE, na inne wpuszczają np. TYLKO z uprawnieniami , np. IKO, VDWS
CO BĘDZIE JEŚLI w Polsce zdarzy się tragiczny wypadek??...
..a kiedyś pewnie niestety TO nastąpi..
MOGĄ ZAMKNĄĆ NAM AKWEN...
Myślę więc że powstanie Związku narodowego to KONIECZNOŚĆ!!
..szkoda tylko że już na samym początku brak zainteresowanie ze strony założycieli WSPÓŁPRACĄ z innymi:(
(próbowałem dostać się na kurs sędziowski, z kilkoma innymi uczestnikami spotkania (POZDRO!:) - NIE DA RADY..
Jeśli TAK będzie to faktycznie z PZKite bedzie lipa..
BRAK JEDNOŚCI..
Dlaczego TAK się dzieje..
..o tym w innym odcinku..
pozdro!

Na pewno masz dużo racji. Szkoda, że nie mogłem przyjechać :( Czy ktoś jeszcze mógłby przedstawić swoje opinie na temat tego spotkania?

Wróć do „Forum Główne”