ANKIETA - czy kupisz Chrono lub Elfa od zawodnika?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy kupisz używany latawiec Chrono / Elf od zawodnika?

Kupiłem/kupuję już nowy latawiec u polskiego dealera
2
4%
Kupiłem/kupuję już nowy latawiec zagranicą
0
Brak głosów
TAK - jak cena używanego będzie spadnie o 30% czyli za Chrono 18m zapłacę nie więcej niż 6 klocków.
0
Brak głosów
TAK - jak cena używanego będzie spadnie o 50% czyli za Chrono 18m zapłacę nie więcej niż 4,5 tys PLN
2
4%
TAK - jak cena używanego będzie spadnie o 70% czyli za Chrono 18m zapłacę nie więcej niż 3 tysiaki
4
7%
TAK - potrzebuję latawca słabowiatrowego
5
9%
TAK - potrzebuję latawca łatwo chodzącęgo na wiatr
1
2%
TAK - chcę kupić, bo użyję jednocześnie na wodzie i śniegu
2
4%
TAK - bo będę miał mniej do pakowania i bagaż będzie lżejszy
0
Brak głosów
NIE - nie mam potrzeby latania na wyspecjalizowanych latawcach typu race
16
28%
NIE - kupię lub posiadam już zwykłą komórkę np Flysurfer
2
4%
NIE - są za trudne w trymowaniu
5
9%
NIE - są za drogie
8
14%
NIE - są zbyt niebezpieczne
6
11%
MOŻE - nie znam ich i poczekam na więcej opinii
4
7%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2014, 10:30

jedi1 pisze:No ale chyba zawodnicy nie pływają po to, żeby zarabiać na odsprzedaży sprzętu, tylko żeby wygrywać i osiągać jak najlepsze wyniki?

Masz racje - zawodnicy nie pływają, aby zarabiać na odsprzedaży latawców. Ich celem jest wygrywanie.
Jednak żeby wygrywać trzeba mieć najlepszy sprzęt i świetnie go poznać.
Za co mają kupować nowe latawki skoro jednoroczne nie są żadnym zainteresowaniem?
Wyprzedzam Twój kontrargument - owszem może 15 czołowych zawodniczek i zawodników na świecie dostaje sprzęt za darmo a co z tysiącem pozostałych, którzy płacą full price i co roku chcą poprawiać swoje wyniki? Ja na swojej foce 2013 i Velocity po prostu nie istnieję dla amatora na temavento, finach bossa i elfie

A cena pompowanych latawców Race nie różni się od tych komórek

Już chciałem napisać, że Chrono jest droższe niż Edge 19m ale szczena mi opadła jak zobaczyłem polską cenę detal 8837 albo tutaj 9722PLN :
http://shop.surfandkite.pl/?21,ozone-edge
:shock: :shock: :shock:
Zatkało mnie.
W takim razie argument wyższej ceny wyrzucam.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2014, 11:23

A jesteście pewni że liny się wyciągają , a nie kurczą? Sadzę , że w tych konstrukcjach używają linek podobnych jak w paralotniach. W glajtach występuje podobny problem roztrymowania, ale objawia się to , że najmniej obciążone rzędy lin się kurczą np gdy zawilgocieją. W latawcu będzie podobnie, a moczenie lun jest na porządku dziennym.
!0 tys. za latawiec to jakaś masakra. Ja czekam na nową paralotnię która ma przyjść chyba w tym tyg. i też za to tyle zapłaciłem :doh:

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post16 wrz 2014, 12:26

BraCuru pisze:
jedi1 pisze:No ale chyba zawodnicy nie pływają po to, żeby zarabiać na odsprzedaży sprzętu, tylko żeby wygrywać i osiągać jak najlepsze wyniki?

Masz racje - zawodnicy nie pływają, aby zarabiać na odsprzedaży latawców. Ich celem jest wygrywanie.
Jednak żeby wygrywać trzeba mieć najlepszy sprzęt i świetnie go poznać.
Za co mają kupować nowe latawki skoro jednoroczne nie są żadnym zainteresowaniem?
Wyprzedzam Twój kontrargument - owszem może 15 czołowych zawodniczek i zawodników na świecie dostaje sprzęt za darmo a co z tysiącem pozostałych, którzy płacą full price i co roku chcą poprawiać swoje wyniki? Ja na swojej foce 2013 i Velocity po prostu nie istnieję dla amatora na temavento, finach bossa i elfie

A cena pompowanych latawców Race nie różni się od tych komórek

Już chciałem napisać, że Chrono jest droższe niż Edge 19m ale szczena mi opadła jak zobaczyłem polską cenę detal 8837 albo tutaj 9722PLN :
http://shop.surfandkite.pl/?21,ozone-edge
:shock: :shock: :shock:
Zatkało mnie.
W takim razie argument wyższej ceny wyrzucam.

full price = -50% off ? Nie wiem czemu ale np. w USA na wielu spotkach juz w te lato mozna bylo zobaczyc wiele ogloszen gdzie Chrono 15m z barem, sprzedawany byl po 1300 USD.

pzdr.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2014, 12:51

Qba-EPP11 pisze:A jesteście pewni że liny się wyciągają , a nie kurczą?

Linki od baru też podobno się kurczą, a nie wyciągają. Przy czym to specjalnej różnicy w naprawie nie robi.

Wróć do „Forum Główne”