Master Kiteboarding RED SEA CROSS "Start" !

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
bondar

Post03 mar 2012, 17:12

berlinmati pisze:http://www.facebook.com/pages/Saudi-Arabia-Kitesurfing-Community/156761257726549
poszlo info po niemiecku ale skasowali ?

Nie skasowali ! ludzie nie spamujcie tej strony .... wystarczy przelaczyc na Everyone - Top Posts :pray:

walter_sopot
Deska: Nobiles
Latawiec: RRD
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 17:16

qatarskie forum kitesurfingowe zaalarmowane.. ale jakos odzewu na razie nie ma... :-(

Co jest wazne to to ze w tych wodach (cieplo) czlowiek moze przetrwac 3-4 dni.. potwierdzone jest to przez znajomego co czesto nurkowania na Red sea robi i odnajdywali zagubionych diverow po takim czasie..

Czekamy tez na odzew naszych "lokalnych" znajomych.. wykonane pare telefonow.. ale na razie bez odzewu..
Czekamy.

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 17:20

sytuacja jest wyjatkowa:
- jesli znacie fora dyskusyjne, zeglarzy, windsurferow, krótkofalowców, marynarzy - wrzuccie tam informacje
- jesli są profile Facebooka gdzie mozna umiescic informacje anglojezyczna, to robcie tak.
/gazety kajtowe, serwisy, biura podróży, miasta w Egipcie/kurorty, hotele, bazy nurkowe ect/.

nie ma co myslec czy to spam, czy nie. nawet jesli bedziemy sie dublowac.

nie wiem, czy opcja z wynajęciem "szybkiej łodzi" np. w HRG Marina jest teraz realna?
ale jeśli byłaby, możecie liczyć na moje $ by sie dołozyć.

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2
Dostał piwko: 2 razy

Post03 mar 2012, 17:22

Nie ma co czekać, jeśli ktoś ma jakieś znajomości i wie, jak załatwić sprzęt pływający lub latający który rzeczywiście popłynie lub poleci go poszukać niech da znać.
Jak będzie taka informacja, zbierze się zaraz pieniądze i opłaci poszukiwania.
Kwestia - czy jest ktoś taki??

To co nasze i Ich służby ratownicze wyprawiają to jakaś parodia.

bondar

Post03 mar 2012, 17:25

zaq pisze:sytuacja jest wyjatkowa:
- jesli znacie fora dyskusyjne, zeglarzy, windsurferow, krótkofalowców, marynarzy - wrzuccie tam informacje
- jesli są profile Facebooka gdzie mozna umiescic informacje anglojezyczna, to robcie tak.
/gazety kajtowe, serwisy, biura podróży, miasta w Egipcie/kurorty, hotele, bazy nurkowe ect/.

nie ma co myslec czy to spam, czy nie. nawet jesli bedziemy sie dublowac.

nie wiem, czy opcja z wynajęciem "szybkiej łodzi" np. w HRG Marina jest teraz realna?
ale jeśli byłaby, możecie liczyć na moje $ by sie dołozyć.

zaq - nie chodzilo mi o to ze to spam ale szybciej by bylo kliknac "Like" niz dodawac 10 dubli i tak i tak informacja sie rozchodzi dosc szybko ... Ja sam dodalem przynajmniej na 10 stron (zwiazanych z kite)

Awatar użytkownika
Karpiu

Post03 mar 2012, 17:25

Totalny szum medialny i informacyjny. Bardzo proszę o podanie namiarow na koordynatora tej wyprawy i/lub akcji ratowniczej. Jeżeli takowego nie ma to konieczne żeby ktoś z rodziny bardzo pilnie wyznaczył taka osobę. Trudno podjąć jakiekolwiek realne kroki, jeżeli nie mamy aktualnych danych.
Koordynatora trzeba wyposażyć pilnie w kilka telefonów i osoby do zbierania danych.
Jeżeli jest problem personalny, proszę o natychmiastowy kontakt na 608405304. Mogę zając się wszystkim. Jestem w Gdyni i jestem mobilny. Służę rownież kompletnie wyposażonym biurem w centrum Sopotu.

Awatar użytkownika
Sayyid_Ahmad
Deska: SU-2
Latawiec: Evo / Razor
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 17:30

Też się dołożę, zaskórniaki jakieś się znajdą.
Nie chce nic mówić ale tam już zmrok zapada. 37 h na wodzie.
Trzeba działać

Awatar użytkownika
razor

Post03 mar 2012, 17:31

sasiad pisze:To co nasze i Ich służby ratownicze wyprawiają to jakaś parodia.
a skad wiesz co wyprawiaja?

Awatar użytkownika
nekwan
Latawiec: EH Ovando 9; Bularoo 13

Post03 mar 2012, 17:32

w rejonie zaginiecia Janka jest już ciemno, czy ktoś wie czy akcja ratunkowa jest kontynuowana ?

Awatar użytkownika
sasiad

Post03 mar 2012, 17:35

może gregorg będzie chciał pomocy, chyba za dużo nie spał.
On ogarnia najwięcej.

bondar

Post03 mar 2012, 17:37

Nie wiem czy ktos juz to zrobil ale wydaje mi sie ze warto prosic o pomoc piszcie:

@komorowski @premiertusk @sikorskiradek Jan Lisewski potrzebuje pomocy ! #janlisewski
Ostatnio zmieniony 03 mar 2012, 17:54 przez bondar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sasiad

Post03 mar 2012, 17:39

razor pisze:
sasiad pisze:To co nasze i Ich służby ratownicze wyprawiają to jakaś parodia.
a skad wiesz co wyprawiaja?

Miało być nasze władze i Ich służby ratunkowe. Gdzieś mi wyraz zjadło.

Awatar użytkownika
yaroo
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 17:45

Karpiu pisze:Totalny szum medialny i informacyjny. Bardzo proszę o podanie namiarow na koordynatora tej wyprawy i/lub akcji ratowniczej. Jeżeli takowego nie ma to konieczne żeby ktoś z rodziny bardzo pilnie wyznaczył taka osobę. Trudno podjąć jakiekolwiek realne kroki, jeżeli nie mamy aktualnych danych.
Koordynatora trzeba wyposażyć pilnie w kilka telefonów i osoby do zbierania danych.
Jeżeli jest problem personalny, proszę o natychmiastowy kontakt na 608405304. Mogę zając się wszystkim. Jestem w Gdyni i jestem mobilny. Służę rownież kompletnie wyposażonym biurem w centrum Sopotu.

Chętnie się włącze w te prace jeżeli biuro koordynacji ruszy w sopocie

Awatar użytkownika
Spider

Post03 mar 2012, 17:50

Sharm el Sheikh tez jest calkiem nie daleko od jego ostatniej pozycji.
Zacząlem przez net szukać jakies wiekszej jednostki do wynajecia w Sharm el Sheikh. Trudna sprawa, bo w wiekszosci strony nie lokalne, zamawianie itd..

Moze ktos z was jezdzi tam na nurkowanie i zna ludzi z ktorymi mozna to zorganizowac lub znajdzie cos na biezaco przez siec.
Przydalby sie ktos na miejscu do koordynacji akcji. Co z ekipa z Red Sea Zone? Jakies wiesci od nich?

Awatar użytkownika
Sayyid_Ahmad
Deska: SU-2
Latawiec: Evo / Razor
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 17:51

Macie może jakieś news'y co do akcji, jak przebiega?
Mam nadzieję, że nie zrezygnowali gnoje ;/

Wróć do „Forum Główne”