Kite short-y we Francji !!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
222pablo

Post17 sie 2009, 16:51

Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie czy noszenie short-ów na plażach we Francji dla uprawiających kite jest dozwolone. Przesyłam link z wp o zakazie noszenia tego typu odzieży przez mężczyzn na kąpieliskach. Sytuacja odwrotna niż w Stanach czy Australii.
Przeczytajcie jest absurdalny.

http://facet.wp.pl/kat,1007819,wid,1140 ... omosc.html

Jeśli nie wolno się kąpać w short-ach to co z pianką i short-ami podczas uprawiania kite czy ws?

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 sie 2009, 16:54

czytamy ze zrozumieniem 8)

zakaz obowiązuje na basenach hmmmm jeszcze nie widzialem nikogo płyającego na kajcie w basenie poza paroma śmiałkami na youtube :twisted:

ps. do śmietnika z tematem

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post17 sie 2009, 16:55

przeczytaj ze zrozumieniem cały artykuł :wink:

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 sie 2009, 16:56

faktycznie heheheheh poległem na pierwszej stronie :) jakos news z wp mnie nie wciąga ale niech bedzie myliłem się

ps. miazga tekst z łysych w czepkach:)

Awatar użytkownika
jaqbinek
Kontaktowanie:

Post17 sie 2009, 18:13

222pablo pisze:Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie czy noszenie short-ów na plażach we Francji dla uprawiających kite jest dozwolone. Przesyłam link z wp o zakazie noszenia tego typu odzieży przez mężczyzn na kąpieliskach. Sytuacja odwrotna niż w Stanach czy Australii.
Przeczytajcie jest absurdalny.

http://facet.wp.pl/kat,1007819,wid,1140 ... omosc.html

Jeśli nie wolno się kąpać w short-ach to co z pianką i short-ami podczas uprawiania kite czy ws?

Hi ,

Mieszkam juz tu jakis czas i powiem Ci, ze nie ma to jakiegos wiekszego przelozenia jezeli chodzi o kitesurfing czy windsurfing nawet jezeli chodzi o skimboarding ....

bo to dotyczy glownie kapielisk strzezonych .. a na strefe bojkowa nie mozna wplywac na deseczce ..bo pilnuja zawsze ratownicy na skuterach wodnych ....

nawet skimboarding jest zabroniony na strzezonych plazach ...

wiec trzeba poprostu przejsc kawalek plazy [ za najczesciej zolte bojki ] i spokojnie mozna rozwijac sprzecik ..

zakaz kapieli w boardshort'ach tlumacza tu sobie w ten sposob ze dlugie spodenki ograniczaja ruchy i latwiej sie mozna utopic ;(
... choc opinnie ze to walka z otyloscia .. by troche udarzyc we wstyd kolesi z duzymi brzuchami .. tez slyszalem ...;)

tak czy inaczej .. niczego to jak dla nas nie zmienia .. wiec spokojnie mozna nadal robic swoje bez ograniczen .. ;)

pozdrowionka ...
qb

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post20 sie 2009, 09:57

Nie spotkalem sie z jakimis problemami. Nikt raczej nie zwraca na to uwagi. Co do wyznaczonych kapielisk, faktycznie nie mozna tam wplywac. W sytuacji jezeli kogos wywieje na wyznaczone kapielisko, zaraz podplywaja ratownicy i moga stwarzac problemy.
pzdr

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post20 sie 2009, 11:54

nie widziałem by ktokolwiek o tym gdzie indziej pisał/mówił niż na wp :lol:

powiem więcej na pld. francji zauważyłem modę/trend wśród kiciarzy na noszenie dodatkowo t-shirtów podczas pływania czy to z na piankę czy bez .

wrzucę fotki na dowód jak będę w domu :wink:

Wróć do „Forum Główne”