WAKE UP! czyli popelina na pierwszym miejscu!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Dr Eutanator

Post11 maja 2004, 22:19

właśnie przed chwilą wyobraziłem sobie kogoś, kto zainteresował się kitem i szuka po sieci informacji na ten temat - w taki czy inny sposób trafia na Kiteforum.pl i zaczyna czytać...

... tak sobie myślę, że wrażenia miałby nie najlepsze - bo posty na tematy, które powinny poruszać ludzi fascynujących się tym sportem pojawiają się coraz rzadziej, a jak się już pojawiają, to nikt się nimi nie interesuje - choćby informacja na temat nowego latawca Cabrinhy - nawet Koniu się tym nie zainteresował. Masa jest za to POPELINY a jak wiemy, nie z niej się kajty szyje.

powstają moim zdaniem w związku z tym co najmniej 2 pytania
1. dlaczego tak sie dzieje
2. jak to zmienić

na pierwsze nie podejmujmy dyskusji, bo sie znowu zrobi jakaś popelina, lepiej zaatakujmy od razu drugie.

Ja osobiście nie mam pomysłu tak od ręki. To co mogę stwierdzić, to jak już wspomniałem na początku - brak merytoryki w postach. Dlaczego nikt nie pisze recenzji o sprzęcie na jakim pływa, dlaczego nikt nie pyta jak zrobić to czy tamto - czyżby wszyscy już wszystko wiedzieli na ten temat? jeśli tak, to czas zamknąć forum i otworzyć ring towarzyski!
a może po prostu jesteśmy za ciency i jedyne na czym potrafimy się skupić to popelina.

napisał - DACRON 100g/m2

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post11 maja 2004, 22:32

:?:

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post11 maja 2004, 22:36

Jak się rozwieje i będzie cieplejsza woda to ciśnienie na pływanie zejdzie do odpowiedniego poziomu :wink: i wszystko wróci do normy :)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2004, 22:41

Ja już wiedziałem o tym od ponad miesiąca, tylko, że Cabrinha prosiła nas żeby nie podawac tego do publicznej wiadomości.
Oficjalna prezentacja kajtów dla wszystkich dystrybutorów miałą odbyć się w czerwcu na corocznej konferencji Cabrinha, w tym roku na Teneryfie.

Dlatego zdziwił mnie trochę ten krok z odsłoną na PKRA.

Na kiteforum.com przeczytałem już o śmeichach, że podczas reklamy RECONA zwracaon uwagę na brak dodatkowcyh linek, a teraz.....
Oczywiście chodziło o piątą, "czy dziesiąta" linkę do startowania latawca z wody, natomiast, "ta" dodatkowa linka w niczym wg, mnie nie przeszkadza i Cabrinha "nie zaprzeczyła" temu, co mówiła rok temu.

Można się przyczepić, że nie byli pierwsi, bo bodajże pierwszy raz zastosowano ten system w Mamucie Takoona ( przynajmniej ja w nim to pierwszy raz widziałem ) ale skoro go nie opatentowali, a system się sprawdził.....

Być może też Cabrinha myślał o tym też wcześniej, tylko nic chiał wprowadzać na rynek Recona i tej poprzecznej linki jednocześnie.
Na to pytanie nie jestem jednak w stanie odpowiedzieć.

Podoba mi się, że główna komora ma tak małą średnicę, bo szybciej będzie się pompować :D

"Pozdrawiam wszystkich...sympatyków i wrogów"
( heh dobry cytat babci od "domowego lekarza" z tv shopu z polsatu )

crazieHorse

Wróć do „Forum Główne”