Szczyt chamstwa na EKOLAGUNIE!!!

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
Mareck
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 17:20

Rozumiem argumenty Ziomka i innych osób które ze zrozumieniem wypowiadają się na temat "starszego siwego pana" który dał upust swojemu wkurwieniu na różnych chamów których niewątpliwie oglądał cały sezon.

Ale trzeba uporządkować fakty.

Chłopaki z auta dowiedzieli się co Pan Starszy proponuje (wjazd za 10 zł) i nie skorzystali z jego oferty. Postanowili złamać przepisy ruchu drogowego w postaci znaku B-36 za co taryfikator przewiduje 100 zł mandatu i 1 punkt karny. Widocznie policzyli prawdopodobieństwo dostania mandatu i stwierdzili, że im się bardziej opłaca.

Pan Starszy nie utrzymał ciśnienia, że chłopaki obeszli jego ofertę i korzystają z campingu za darmo. I co postanowił? Dokonać jakiegoś samosądu w imię prawa i sprawiedliwości.

Sory Panie Starszy, ale nie takiej procedury że jak coś się nie podoba to robimy samosądy. Jak czuł się oszukiwany to mógł skasowac za wejście na camping albo stwierdzić, że takich gości "wrzuca w koszty" bo i tak grubo kasuje szkółke którą oni odwiedzają.

Jak nadal mu się nie podobało to mógł szkółki nie wpuszczać na camping tylko same rodziny z dziećmi i rezerwacjami.

A takie zachowanie jak zaprezentował to normalne chamstwo i usprawiedliwienie mnie nie przekonuje. Nie krocz Panie Starszy drogą samosądów. Bo Ci następnym razem ktoś zdemoluje prysznic bo stwierdzi ze zapłacił za ciepłą wodę a była zimna albo psa otruje bo szczekał.

Awatar użytkownika
Kargul
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 17:48

Za złamanie zakazu parkowania + przekroczenie ciągłej lini + parkowanie w niedozwolonym miejscu na terenie nadmorskiego parku krajobrazowego jest spory mandat.Napewno nie 100zł.

barzyk123
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 18:11

Spoko.
Kargul stawiając tam auto byliśmy tego świadomi, że możemy zastać auto z blokadą na kole, lub wogóle go nie zastać bo został odcholowany. Ale żeby taki skur*** robił taki żeczy?

A czy Wam Panowie, nie zdażyło się nigdy nie mieć w portfelu ani grosza??
No prosze Was, takich nie ma co usprawiedliwać.

Awatar użytkownika
michooo

Post29 wrz 2008, 18:23

romi pisze:
michooo pisze:
barzyk123 pisze:
Ale chętnie bym się spotkał jeszcze z tym panem i z nim porozmawiał.

ustawka? :twisted:

Fan piłki :cry:

nie, nie fan pilki. taki zart
a pilka to glupi sport jak dziadu na ekolagunie

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 18:44

Przeraża mnie fakt, że większość z was ma takie podejście do tej sytuacji. Oczywistym faktem jest, że Pan starszy zachował sie również "po polsku" tak samo jak Wy.
Tak samo oczywistym faktem jest to że ów Pan nie zachował by sie w ten sposób gdybyście wy również nie postąpili tak jak to zrobiliście.
Tak że chyba sami jesteście sobie w stanie odpowiedzieć kto tutaj zawinił i sie aż prosił o czyjąś interwencje.
Zwróćcie uwagę na punkt widzenia Kargula jako lokalesa i najlepiej zdającego sobie sprawę z tego jak ludzie na półwyspie zarabiają.
Chyba jasno na ten temat napisał też Ziomek....
kite24 nie jest żadna szkółką :!: Więc nie tędy droga ;)

W tym sezonie podobna sytuacje można było obserwować w Rzucewie po ustawieniu szlabanu. Też znaleźli się "lepsi" co musieli podjechać 150 m bliżej
:?

Następnym razem może jednak warto wziąć ze sobą te 10 zł ... albo poprostu kupić Panu starszemu 2 browarki ;)

a tak poza tym to chyba raczej offtop :)

Awatar użytkownika
Mondy
Deska: *** NOBILE ***
Latawiec: OZONE, NOBILE
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 21:39

A skąd mądrale pewność, ze zrobił to ten Pan? Przyznał sie? Ktoś go widział? Złapał za rękę?

RAFAŁ

Post29 wrz 2008, 22:20

My wjechaliśmy busikiem prawie na samą plaże przyszedł ten kolo
skasował nas 10zł i z uśmiechem się rozeszliśmy.

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2008, 01:28

A to dziwne ze spuscił powietrze bo ja w najwiekszym sezonie mu nie zapłaciłem za wjazd a i tak wjechałem na teren - bo wkorwia mnie kasowanie za parking jak płaci sie za nocleg + szkółke - tak samo wkorwia mnie kasowanie za kibel w restauracji gdzie kupuje jedzienie i tez nigdy nie płace . Cena za jedzenie w restauracji powinna byc tak skalkulowana zeby sie mozna było odlac zadarmo i tak samo za roznorodne parkingi na kampingach w hotelach itp - nigdy nie płace i płacic nie bede

grzechu
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2008, 01:42

Nie tylko na tym kempingu podobne akcje się dzieją (no moze nie taki kaliber). Mowie raczej o przyjemnych panach na bramce.
Na innym kempingu na ktory zawsze przyjezdzam, gosć o 2 w nocy nie pozwolil mi wjechac na kemping. Zazwyczaj zabierno dówod,notowano godzinę itd. Ale gosć miał 5 minut władzy i je wykorzystał. Spoko, przespalem sie na parkingu przy stacji PKP kilka km dalej, ALE o 6 rano mnie wpuscil, bo musiał.
To czy mu szefostwo nie pozwala wpuszczac w nocy,czy to leczenie jego ompleksu nocnego ...stróża mozna wywnioskować po pierwszym zdaniu takiego goscia, wiec takie teorie mozna sobie odpuscic.
Z kolei na innym kempingu (jastrzębia) koście na bramce decyzję o pozwoleniu na wjazd na kemping uzalezniali od tego od jakich liter zaczyna sie Twoja tablica rejestracyjna... naprawde zalosne
Niestety ale w przypadku EKO raczej bym był po stronie kolegow od fury bez powietrza w oponach.

Awatar użytkownika
skiwojciech
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2008, 04:06

Generalnie, chlopaki oraz pan bramkarz zachowali sie poprostu po "polsku", z tym ze chlopakow to jeszcze troszke rozumiem ale pana starszego to juz nie, takie samosady sa nie do przyjecia. W naszym kraju niedlugo trzeba bedzie placic nawet za oddychanie, kazdy kasuje ludzi za co sie da. Smieszy mnie oplata za parkowanie, nocleg, sranie i jedzenie z osobna i moze jeszcze klimatyczne gdzie niegdzie, (dodajac ze za jedzenie w tawernach na polwyspie placi sie potrojnie w porownaniu np. z Hiszpania, a porcje sa mikroskopijne). Dlatego nie dziwie sie chlopakom ktorzy chcac wytestowac jakis sprzet w szkolce ktora de facto placi za miejsce na kempingu, nie majac kasy w portfelu zostawili auto przed kempingiem. Kazdy u nas w kraju bedzie kombinowal jak moze dopoki- doputy za wszystko bedziemy tak slono i bezsensownie placic. Jestem przekonany ze kempingi zarabiaja na siebie swietnie i stac je na zniesienie tych idiotycznych oplat. Mowie to z punktu widzenia osoby ktora mieszka za granica (Irlandia), tu zycie powoli staje sie tansze niz w Polsce i na szczescie nie musze placic nigdzie za wysikanie sie w jakims miejscu, lub za parkowanie na spocie. W wakacje bylem tydzien na Helu i zostawilem tam tyle kasy ze moglbym za to samo spedzic 2 tygodnie na Tarifie gdzie bynajmniej bylby wiatr. To tyle z mojej strony- pozdrawiam i zachecam do plywania na zielonej wyspie.

muminek

Post01 paź 2008, 00:30

heh :)
to jest Polska, a nie elegancja Francja :lol:

Crazy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2008, 02:58

Obrona dziadka jest najzwyczajniej smieszna...
Jeśli przyjezdza sie na testy do szkółki oznacza to że ta szkółka
zapłaciła juz za to że wejdziesz na teren, zrobisz siusiu
i umyjesz raczki...

Generalnie Dziadek miał szczescie ze trafil na milych chłopaków...
az mnie trzesie jak to czytam co to za pie*!?*enie ze nie chcieli zaplacic??
tutaj nie ma porownania 10zl do opon ktore mogly kosztowac nawet 1800zl?
i do tego parkowali w miejscu ktore nie nalezy do jego nadzoru...

kiedys pan dziadek sie zdziwi...

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2008, 10:59

kite24 nie jest szkolka ;)

Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post01 paź 2008, 12:28

słuchajcie sa pewne zasady.
ja będąc na Eko w pomarańczowej szkółce ;) chciałem wjeżdzać samochodem do środka i niestety trzeba płacić wykupiłem sobie karnet gdzi ebyło duzo taneij na kilka dni i nie miałem pretensji do szkółki ze płace on nie mała kase za szkolenie i jeszcze musze zapąłcic tyle pieniedzy za parking sa zadasy ktorych sie nie łamie

ale to moje zdanie
pozdro

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2008, 13:41

Zasada jest taka, że za wjazd trzeba zapłacić!!!
Ale skoro chłopaki nie mieli kasy, to nie wjechali, więc obowiązek płacenia przestał być aktualny.
Gdyby wezwał policję, to byłoby do przyjęcia. Ot, po prostu, złośliwa gnida!
Ale za spuszczenie powietrza z opon powinien zaliczyć solidny wpierdal i tyle!!!

Wróć do „Offtopic”