Eko:
cala dyskusja widze, ze rozwinela sie przez jak sam napisales 'slowka'.
Ja dopiero co bylem na Fehmarn i Romo (2800km przejechane) i tez moglbym napisac ze moje auto pali 6.4 przy jezdzie 160-170kmh , tylko to 'troche' mija sie z prawda, byla tez jazda 120-140 oraz krajowki 90-110.
A "czepialem" sie bo z jednej strony piszesz ze "to auto" nie spali wiecej niz X, potem przy opisie jazdy, ze dynamiczne wyprzedzanie na polskich drogach, potem ze srednio 140kmh, a potem ze nagle 120-140 i ze oszczedna i spokojna jazda i jeszcze, ze inny kierowca spalil by 2 litry wiecej, wiec zdecydoj sie czy jest mowa tylko o aucie, czy o aucie i oszczednej jezdzie doswiadczonego kierowcy?
A co do 'ingorancji' to moze troche sie 'wytlumacze', moje niedowierzanie w twoje spalanie opieralo sie glownie na testach automobilklobow ÖMTC(Austria) i ADAC(Niemcy) - ktore w internecie udostepniaja srednie spalanie wszelkiej masci aut....Gdyz przyznaje sie bez bicia, autem jak twoje nie jechalem, ale jakos rok temu studiowalem te tabele w miare dokladnie kupujac moje auto.
JW:
Radku, ciesze sie, ze mnie oswieciles jak sie okresla zuzycie klockow, moze mi jeszcze razem z twoim mechanikiem napisz gdzie sie wlewa paliwo oraz jak sie sprawdza olej, bo jak sie domyslasz jestem polglowkiem i tego nie wiem, a moj mechanik, to pan Zenek w garazu na osiedlu i sloma mu wystaje z butow
A tak bardziej na powaznie:to moze napisz w koncu przy jakiej jezdzie robi sie 100tys km na jednych klockach, bo mozna by sie zastanawiac czemu kolesie z WRC nie uzywaja klockow z Navary, tylko glupki co OS wymieniaja pol auta....
Mysle, ze przy moim wyzej wspomnianym wypadzie (2800km) klocki zuzyly sie u mnie tyle co na np. 500km 'normalnej' czestej stop/go jezdzie... jezeli w ogole
aha, i jeszcze jedna prosba, bo po tym jakimi autami jezdzicie mniemam, ze nie macie po 14 lat:
moze obrazliwe uwagi typu ble, ble IQ, albo imie pisane z malej litery
zostawcie sobie dla siebie, mimo wszystko nie znamy sie, a jest to "tylko" dyskusja o autach w offtopie, a nie o tym czy ja ciebie lubie, albo nie, albo czy jestes glupi, albo nie...
I Radku seryjnie, zaluje, ze nie udalo nam sie spotkac kiedys na snowboardzie i poznac sie
Moze tej zimy? Jakie plany?