Obóz kite'owy - co by się nauczyć - co polecacie (NIE Hel)

Forum dla początkujących
kordi666

Post02 cze 2010, 10:37

Witam,

Dwa razy już jeździłem na hel co by się nauczyć pływać (2 razy po 5 dni) i nad latawcem panuje ale dalej nie umiem wystartować z deską. W tym roku powiedziałem sobie, że muszę się nauczyć. Sęk w tym, że nie chce jechać na hel... Dlaczego? Bo urlop mam krótki w tym roku, a na helu jak źle trafie to przez 2 tygodnie pobytu będą 3 dni wiatru ....

Dlatego z razem z kumplem (który jeszcze nie miał kontaktu z kite'm) chcieliśmy gdzieś wyjechać za granicę na jakiś obozik. Google jakoś mało takich zorganizowanych akcji pokazuje... Ja natomiast jestem zajętym człowiekiem i nie mam czasu planować/szukać dogadywać etc.... Macie jakieś sugestie co do potencjalnych miejsc wyjazdu na zorganizowany kurs?

Pierwotnie myślałem o Prasonisi, ale znajomy mi odradził co by tam jechać w celach szkoleniowych. Z tego co mówi, to warunki są świetne ... ale jak ktoś umie pływać. Początkujący więcej czasu spędzają w motorówce niż pływając :) ....

e-board

Post11 cze 2010, 14:50

Proste-Jedziecie tam gdzie macie gwarancje witaru.Jest wiatr- na pewno jest szkółka Kitea...dysponuje dobrymi kontaktami w przypadku Portugalii- rejon algarve, Porto , lizbona.
Jak interesują was jakies szczególne kraje, to piszcie, może cos pomoge

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2010, 15:13

kordi666 pisze:Witam,

Dwa razy już jeździłem na hel co by się nauczyć pływać (2 razy po 5 dni) i nad latawcem panuje ale dalej nie umiem wystartować z deską. W tym roku powiedziałem sobie, że muszę się nauczyć. Sęk w tym, że nie chce jechać na hel... Dlaczego? Bo urlop mam krótki w tym roku, a na helu jak źle trafie to przez 2 tygodnie pobytu będą 3 dni wiatru ....

Dlatego z razem z kumplem (który jeszcze nie miał kontaktu z kite'm) chcieliśmy gdzieś wyjechać za granicę na jakiś obozik. Google jakoś mało takich zorganizowanych akcji pokazuje... Ja natomiast jestem zajętym człowiekiem i nie mam czasu planować/szukać dogadywać etc.... Macie jakieś sugestie co do potencjalnych miejsc wyjazdu na zorganizowany kurs?

Pierwotnie myślałem o Prasonisi, ale znajomy mi odradził co by tam jechać w celach szkoleniowych. Z tego co mówi, to warunki są świetne ... ale jak ktoś umie pływać. Początkujący więcej czasu spędzają w motorówce niż pływając :) ....

Cześć,

Możesz się wybrać z nami tam gdzie wiatru pod dostatkiem a i nuda raczej nie doskwiera;) np:

- Egipt - Ras Sudr - wrzesień/padziernik - http://kite.pl/wyjazdy/75-ras-sudr-egipt-jesienna-wizyta-w-krainie-wiatru-i-lagun.html
- Brazylia - Cumbuco - listopad/grudzień - http://kite.pl/wyjazdy/77-cumbuco-brazylia-uwaga-uzalenia.html
- Egipt - RedSeaZone - forma stacjonarna lub Kite Safari 7-dniowe. W RSZ zawsze spotkasz większą ekipę skorą do wspólnego imprezowania. Nasze biuro podróży Remplus Travel organizuje wyjazdy indywidualne do bazy przez cały rok.

Pozdrawiam,

seryah
Deska: wypozyczam
Latawiec: wypozyczam

Post12 cze 2010, 15:27

Czesc pare dni wrocilem z wysp Kanaryjskich, gdzie zrobilem sobie 2 dniowy kurs, smiesznie malo, ale caly czas niezle wialo, wiec zaliczalem pierwsze starty z wody. Za pare dni wracam tam ale juz na dwutygodniowy kurs. Kurs odbywa sie na wyspie Fuerteventura, jest prowadzony przez instruktora z Czech, ktory dobrze mowi po polsku.Zajmuje sie kajtem od 10 lat, wiec podejrzewam, ze jest niezly.Napewno nie brakuje mu sily , checi i zapalu, aby uczyc.Cenowo, bedzie Ci trudno znalezc cos lepszego.Ale podkreslam, ze jestem poczatkujacy wiec nie jest to opinia-wyrocznia.Szukaj, porownuj, wybieraj.Oto adres szkolki
www.kitesurfing-kurs.pl.POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Filip ^ kiteteam.pl
Kontaktowanie:

Post21 cze 2010, 21:06

zapraszamy :D

W tym roku proponujemy zupełną nowość! Surf Camp to obóz dla młodzieży szukającej wrażeń. Sportem przewodnim podczas naszego obozu będzie kitesurfing. Jest to jeden z najpopularniejszych sportów wodnych uprawianych na całym świecie! Ekipa Kite Point & ExSports.info wkręci was w prawdziwy "Surf Life Style".

ZAJAWKI:

- Kitesurfing
- Windsurfing
- Skimboard
- Freebord
- Wakeboarding
- Ciacho/Banan
- Zajęcia z ratownictwa wodnego
- Codzienny poranny wycisk kondycyjny
- Analiza video
- Filmy, wykłady szkoleniowe
- Imprezy wieczorne (dyskoteka - Beach-Party, karaoke itp.)

Więcej informacji:

SURF CAMP 2010 by Kite Point & Exsports.info

KONTAKT:

Biuro Podróży GRELAND TOUR, ul. Ks. Bogusława X 7, Szczecin, tel. 91 488 26 59
eXsports.SHOP, ul. Śląska 12/1, Szczecin, Tel. 91 820 25 29
Mail: biuro@exsports.info

Awatar użytkownika
Filip ^ kiteteam.pl
Kontaktowanie:

Post21 cze 2010, 21:08

Surf Camp 2010 by kite point i exsports.info!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Załączniki
jpg surf camp przod.jpeg
jpg surf camp przod.jpeg (107.52 KiB) Przejrzano 3938 razy

Awatar użytkownika
Filip ^ kiteteam.pl
Kontaktowanie:

Post21 cze 2010, 21:08

Oferta godna uwagi, super cena, warunki na najwyższym poziiomie w super pensjonacie Calypso!
Załączniki
jpg surf camp tył.jpeg
mega opcja! polecamy:D
jpg surf camp tył.jpeg (112.26 KiB) Przejrzano 3938 razy

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 cze 2010, 14:16

Filip ^ kiteteam.pl pisze:Oferta godna uwagi, super cena..

muszę przyznać, że z wyższą się jeszcze nie spotkałem :wink:

(to nie atak - ale jeśli już używasz argumentu - to PRZEMYŚL go :idea:)

a zanim zripostujesz: mam przyjemność prowadzić obozy kite od ..8miu sezonów, więc haczyki o których pomyślisz za rok, ja przerabiałem 4 lata temu :wink:

pzdr

winyl

Post30 cze 2010, 12:25

A jak na sam start? To gdzie uderzyć? Chcę zacząć się uczyć, ale preferuję polskie morze, na wyjazdy zagraniczne troszkę za mało funduszu..

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2010, 20:15

Jeśli Polska, ale nie na Helu - to polecam Łebę - sprawdź na airman.pl ;-)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 lip 2010, 15:34

patron pisze:Jeśli Polska, ale nie na Helu - to polecam Łebę - sprawdź na airman.pl ;-)

..i można ptactwo w ich naturalnym NIEZMĄCONYM :idea: środowisku podglądać :wink:

pzdr

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post24 lip 2010, 15:40

można ;-) i nie tylko!

Wróć do „Pierwsze Kroki”