Naprawa jaki najlepszy sposób?

Forum dla początkujących
iwona73

Post23 sty 2011, 23:05

Witam mam drobne dziurki i łatki małe, np 2x2cm. Jak najlepiej się ich pozbyć Jeżeli dłuższa dziura, typu 50cm, to raczej powinno się już szyć?

----------------------
Aktualne wyniki Joker, poznaj już teraz najnowsze wyniki losowania gry liczbowej Joker.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 sty 2011, 23:37

to raczej się szyje takie "otworki"

albo się używa kitefix - tylko nie wiem czy taką lochę zaklei ta tasma http://www.kitefix.com/
z drugiej strony - oglądając jak goście sklejają nią dwa przecięte na pół latawce :think: :mrgreen:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post25 sty 2011, 10:26

iwona73 pisze:Witam mam drobne dziurki i łatki małe, np 2x2cm. Jak najlepiej się ich pozbyć Jeżeli dłuższa dziura, typu 50cm, to raczej powinno się już szyć?

----------------------
Aktualne wyniki Joker, poznaj już teraz najnowsze wyniki losowania gry liczbowej Joker.

Małe dziurki 2x2cm zaklejasz na sucho z dwóch stron, moż eto byc nawet daktejp.
Ale 2x2 na komorze to już trzeba szyć raczej, jesli ma byc pewnie i sie nie odklejać.

Jak tylko jestem w kraju, służę pomocą ;)

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post26 sty 2011, 23:00

Spokojnie zaklejasz każdą taśmą dakronową, nie dajesz naciagnać się na kitefixa. Tasmę można przeprasować żelazkiem. Kiedyś rozdarłem poszycie na ok 50cm, zakleiłem na plaży przy ~20knotach i zrobiłem jeszcze 3sesje zanim zszyłem ;)

Wróć do „Pierwsze Kroki”