d0m1n3q pisze:zaaaak pisze:Jeśli jedyny latak to bow/hybryda 11/12m, deska okolice 134/36:40/42 i jak już się ogarniesz to masz pływanie od stałego 11-12 knot...
A moze byc 13? Czy juz za duzy bedzie??
zaaaak pisze:Jeśli jedyny latak to bow/hybryda 11/12m, deska okolice 134/36:40/42 i jak już się ogarniesz to masz pływanie od stałego 11-12 knot...
maciekek pisze:Koledzy,
Potrzebuje małej porady odnośnie deski:) Jestem stosunkowo początkującym riderem. Posiadam deche w rozmiarze 130cm. Jak ją kupowałem wydawała się ok, ale ostatnio trochę przytyłem (10kg..) I wydaje mi się, że jest ona za mała.
Ważę teraz 71kg przy 183cm wzrostu. Aktualnie pracuje nad szlifowaniem ostrzenia pod wiatr i z tym mam duże problemy, mam wrażenie, że robię wszystko co mogę a i tak jest mi ciężko wejść wyżej wiatru.
d0m1n3q pisze:zaaaak pisze:Jeśli jedyny latak to bow/hybryda 11/12m, deska okolice 134/36:40/42 i jak już się ogarniesz to masz pływanie od stałego 11-12 knot...
A 10,5 bedzie ok czy za mała?
Stwierdzilem ze kupuje 2 latawce, wiec 2 latawiec ma byc 7-8 tak jak kolega mówił?
Ktory bedzie lepszy: RRD Addiction 12m 2011 czy RRD Obsession 12m 2009
Nomercy pisze:maciekek pisze:Koledzy,
Przy tej wadze to raczej kwestia techniki... nie napisales tez jaka szerokosc ma deska
bo na dlugosci dramatu nie ma, natomiast na szerokosci juz owszem.
132-135 po dlugosci I raczej nie mniej niz 41 w szerokosci
brandów nie podam bo rozpetam kolejna gównoburze, podpowiem tylko zeby szukac deski freeride, raczej miekkiej.
maciekek pisze:Nomercy pisze:maciekek pisze:Koledzy,
Przy tej wadze to raczej kwestia techniki... nie napisales tez jaka szerokosc ma deska
bo na dlugosci dramatu nie ma, natomiast na szerokosci juz owszem.
132-135 po dlugosci I raczej nie mniej niz 41 w szerokosci
brandów nie podam bo rozpetam kolejna gównoburze, podpowiem tylko zeby szukac deski freeride, raczej miekkiej.
Deska ma szerokość 40cm.
Czyli raczej szukać 132-135 i szerokość 41? Czy na większej desce będzie mi łatwiej ostrzyć? Rozmiar przekłada się jakość na ostrzenie?
Nomercy pisze:Waze 82 I plywam bez spiny na 135x41I to w zasadzie jedyna deska jakiej uzywam
Nomercy pisze:jakbym wazyl 60kg![]()
![]()
bralbym 6-7 I 10-10,5, ale to dla siebie, znajac upodobania I oczekiwania
![]()
patrzac realnie - plywanie ponizej 15knts to mordega wiec trzeba przemyslec co oczekiwac po lokalnym spocie![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości