OSZUST ALLEGRO robizakopane

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post18 mar 2015, 00:12

Dziękuję za dobre słowo.
Nadal namawiam do wystawiania rekomendacji (pozytywnych opinii) - po dokonanych transakcjach w stylu np. " Rekomendacja: latawiec zgodny z opisem, doskonały kontakt, szybka wysyłka - polecam tego Kolegę :thumb: " Wpisanie w wyszukiwarce słowa "Rekomendacja" powinno umożliwić szybkie zapoznanie się z dobrymi opiniami nt. danej osoby.
Osoba dużo sprzedająca/proponująca do sprzdaży na KF a nie posiadająca pozytywnych opinii będzie wzbudzałą u Kupujących uzasadnioną ostrożność :naughty:
Negatywna opinia to jak widać wyżej (inne wypowiedzi) bardziej złożony temat jednak czasem nie ma innego wyjścia i trzeba ja wystawić chociażby po to aby ostrzec innych Kolegów.
Pozdrawiam,
Tolek
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 18:05 przez Tolek, Koszalin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ormanty
Deska: rrd
Latawiec: rrd

Post18 mar 2015, 18:01

nikt go jak widac nie broni wiec nie jeden został przez niego w ciula zrobiony ... oby juz nigdy nikt nie dał sie mu wkrecic ! ... jego ogłoszenia na allegro nadal sa wiec uwazajcie na ogłoszenia z białej podlaski i zakopanego

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post18 mar 2015, 21:32

Rhall pisze:
don Komorro pisze:ja myśle, że trzeba założyć oddzielny temat o oszustach na forum. wpisywać wszystkie znane dane gościa i opisywac sytuacje. sam chciałem założyć taki wątek ale jeszcze czekam... może typ sie ogarnie

Jestem przeciwny zakładaniu takich wątków. Bo kto sprawdzi i zweryfikuje podstawę oskarżeń?
Przerodzi to się szybko w nagonkę za rzekomymi oszustami.
Pojawią się fałszywi oskarżyciele mający na celu zniszczyć konkurencję.
Naprawdę nie trudno kogoś szkalować.

Nie tędy droga. :naughty:

A którędy? Gdzie niby oszukana osoba ma cokolwiek napisać? Tylko kiteforum sie liczy w tym temacie, a po co za każdym razem zakładać nowy wątek?

Awatar użytkownika
Rhall
Deska: SU-2, Cabrinha
Latawiec: Flaj, Caba, North
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post18 mar 2015, 23:23

don Komorro pisze:
Rhall pisze:
don Komorro pisze:ja myśle, że trzeba założyć oddzielny temat o oszustach na forum. wpisywać wszystkie znane dane gościa i opisywac sytuacje. sam chciałem założyć taki wątek ale jeszcze czekam... może typ sie ogarnie

Jestem przeciwny zakładaniu takich wątków. Bo kto sprawdzi i zweryfikuje podstawę oskarżeń?

Nie tędy droga. :naughty:

A którędy? Gdzie niby oszukana osoba ma cokolwiek napisać? Tylko kiteforum sie liczy w tym temacie, a po co za każdym razem zakładać nowy wątek?

A chociażby można jak Tolek sugerował wystawić pozytywną opinię po udanym zakupie, postawić "piwko".
Jeżeli zostałeś naprawdę oszukany i nie możesz dogadać się ze sprzedawcą to składasz zawiadomienie o przestępstwie.
Forum to nie miejsce na samosądy i palenie czarownic.
A jeśli publicznie oskarżysz kogoś o nieuczciwość, to dopuszczasz się naruszenia czyichś dóbr osobistych.

Powiedz mi skąd ktoś ma wiedzieć, czy zrobiono Cię w jajo, czy szkalujesz kogoś, bo zwyczajnie się nie lubicie?

Pozytywne tematy, wychwalające jak najbardziej jestem za. Negatywne psują atmosferę na forum, pompują doń hejt.

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2015, 09:51

Na dzień dzisiejszy nie popieram pisania laurek dla użytkowników, bo zaraz wykorzystają to sklepy i będą sami sobie pisali pochwały. Na Allegro ocenę wystawia osoba, która faktycznie kupiła produkt, natomiast na forum jest to nie do zweryfikowania - komentarz może napisać każdy.

Natomiast sygnalizowanie problemów odnośnie nieuczciwych transakcji na forum uważam za OK - oczywiście w rozsądnych granicach (nie hejt). Sprzedawca może od razu odnieść się do zaistniałej sytuacji - wyjaśnić, zaproponować zwrot pieniędzy lub inne wyjście i na tym zamykamy temat. Więc nie rozumiem dlaczego w tego typu sytuacjach jestem z reguły straszony sądami, dostaję żądania kasowania postów, itp.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2015, 10:06

Rhall pisze:
Pozytywne tematy, wychwalające jak najbardziej jestem za. Negatywne psują atmosferę na forum, pompują doń hejt.

"bravo" - TO jest właśnie główny problem tego forum od zawsze - zwany "słodkopierdzeniem"

a COKOLWIEK negatywnego, jakiekolwiek wady, niedoskonałości .." nie istnieją" :hand: :doh:

..gdyż "wprowadzają negatywną atmosferę" :shock: :doh:

..przy takim podejściu, to by się wypadało zawinąć ..Allegro też wobec tego powinno mieć chyba tylko opcję pozytywnych komentarzy .. :?:

peace

EasySurfShop
Deska: CF
Latawiec: CF, GA Kites
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2015, 10:38

Rhall pisze:Jestem przeciwny zakładaniu takich wątków. Bo kto sprawdzi i zweryfikuje podstawę oskarżeń?

Rhall pisze:A chociażby można jak Tolek sugerował wystawić pozytywną opinię po udanym zakupie, postawić "piwko".
Jeżeli zostałeś naprawdę oszukany i nie możesz dogadać się ze sprzedawcą to składasz zawiadomienie o przestępstwie.
Forum to nie miejsce na samosądy i palenie czarownic.
A jeśli publicznie oskarżysz kogoś o nieuczciwość, to dopuszczasz się naruszenia czyichś dóbr osobistych.

Powiedz mi skąd ktoś ma wiedzieć, czy zrobiono Cię w jajo, czy szkalujesz kogoś, bo zwyczajnie się nie lubicie?

Niestety zanim odpowiednie "służby" zajmą się sprawą, kilka kolejnych osób może kupić sprzęt od nierzetelnego sprzedawcy. Nie chodzi o palenie czarownic, a za negatywną opinię na temat zawartej transakcji jeszcze chyba nikt siedzieć nie poszedł... Nie mówię tu o nazywaniu kogoś złodziejem czy oszustem, ale opisać jak przebiegła transakcja każdy ma prawo. Poza tym nikt nie odmawia sprzedawcy prawa do obrony

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2015, 12:20

zgadzam się w 100% z 2 ostatnimi postami i tak będzie na forum.

Awatar użytkownika
Rhall

Post19 mar 2015, 13:09

Ziomek. pisze:
Rhall pisze:

"bravo" - TO jest właśnie główny problem tego forum od zawsze - zwany "słodkopierdzeniem"

a COKOLWIEK negatywnego, jakiekolwiek wady, niedoskonałości .." nie istnieją" :hand: :doh:

..gdyż "wprowadzają negatywną atmosferę" :shock: :doh:

..przy takim podejściu, to by się wypadało zawinąć ..Allegro też wobec tego powinno mieć chyba tylko opcję pozytywnych komentarzy .. :?:

peace

Mógłbyś przynajmniej mnie poprawnie cytować, skoro się za to zabierasz.

Odniosłem się do założenia wątku stricte do smarowania ludzi, a nie pompowania aprobaty i zachwytu ubranego w piękne słowa w każdym poście na tym forum.
Mam takie zdanie, może dlatego że już miałem do czynienia z jednym portalem zajmującym się oceną.
Skąd wyciągnąłem pewne wnioski i dlatego podobała mi się inicjatywa Tolka.
Człowiekowi trudno jest się zarejestrować, czy wysilić na posta, aby pochwalić usługę, nawet jeśli był z niej zachwycony. Takich ludzi jest niewielu.
Szybciej zarejestruje się jakiś anonimowy malkontent, żeby sobie ponarzekać, pomarudzić, wyrazić swój często nieusprawiedliwiony żal.
Taka mentalność - łatwiej rodakom znaleźć negatywne cechy, niźli doszukać się komplementu.
Dlatego też uznałem, że byłoby głupie zakładać wątek z negatywami by frustraci mogli się bezwzględnie wyżyć nie bacząc, czy ktoś się pomylił, zdarzyła się wpadka lub ktoś z kimś się nie lubi.
Bo pozostają anonimowi i mogą sobie bezkarnie szkalować, druga strona już anonimowa nie jest. Allegro - dziecinne porównanie, tam nie pozostajesz w zupełności anonimowy i dysponujesz narzędziami oceny.

Super wnikliwie nie przeglądam tego forum, ale nigdy nie odczułem "słodkopierdzenia", za to spotkałem się z Twoimi "rzetelnymi" komentarzami ;)

Awatar użytkownika
Rhall

Post19 mar 2015, 13:18

EasySurfShop pisze:Niestety zanim odpowiednie "służby" zajmą się sprawą, kilka kolejnych osób może kupić sprzęt od nierzetelnego sprzedawcy. Nie chodzi o palenie czarownic, a za negatywną opinię na temat zawartej transakcji jeszcze chyba nikt siedzieć nie poszedł... Nie mówię tu o nazywaniu kogoś złodziejem czy oszustem, ale opisać jak przebiegła transakcja każdy ma prawo. Poza tym nikt nie odmawia sprzedawcy prawa do obrony

Zgodzę się z Tobą.
Jeśli admin będzie w stanie zaimplementować jakiś sprawiedliwy system do wstawienia notki, dodania oceny przypisany do użytkownika.
Ale by nie było z tego tytułu nadurzyć, wynikających z anonimowości zarejestrowanych.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2015, 14:03

Rhall pisze:
Mógłbyś przynajmniej mnie poprawnie cytować, skoro się za to zabierasz...

..

Super wnikliwie nie przeglądam tego forum, ale nigdy nie odczułem "słodkopierdzenia", za to spotkałem się z Twoimi "rzetelnymi" komentarzami ;)

..zapraszam więc do wykazania się umiejętnością poprawnego cytowania :thumb:
podyskutujemy o "rzetelności" :wink:
..choć wolałbym z kimś, kto wypił nieco więcej wody z jakiejkolwiek Zatoki :hand:

peace

robizakopane
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 4 razy

Post19 mar 2015, 16:40

Witam wszystkich mam nadzieje że temat został wyczerpany bo schodzi na inny tor.
DO ŻADNEGO OSZUSTWA NIE DOSZŁO ponieważ osoby które twierdziły że stan odbiega od jakości obiecanej ich zdaniem otrzymały pieniądze na swoje konta .....Zaledwie dwie takie były.
Zawsze każdy kto twierdzi że towar nie spełnia jego oczekiwań ma prawo zwrotu w ciągu 10 dni w stanie takim jak został wysłany.

,, Przedmiot, który był poprzednio używany może mieć oznaki drobnego zużycia, ale jest w pełni sprawny i działa zgodnie z przeznaczeniem,,

Natomisat jeżeli chodzi szykanowanie osób na kf nazywając ich oszustami z niku imienia i nazwiska jak to miało w moim przypadku miejsce na pewno znajdzie odzwierciedlenie tak jak skomentował to

,,gredy,,

polej pisze:Jeszcze wczoraj było imię i nazwisko kolesia, ciekawe dlaczego dzisiaj zniknęło?????

Chyba dla tego, że można ponieść "droższe" konsekwencje,za upublicznienie i oszkalowanie czyjegoś wizerunku,bez wyroku.
Cena, może być większa i to sporo. Niż wszystkie te szmatki razem wzięte , o których mowa

Więcej nie muszę tej sprawy komentować a na przyszłość niech każdy zastanowi się 3razy zanim wciśnie enter.

Pozdrawiam Robizakopane
Mam nadzieje że wyczerpałem temat.

Awatar użytkownika
zaaaak
Deska: SU2
Latawiec: FX
Postawił piwka: 60 razy
Dostał piwko: 90 razy

Post19 mar 2015, 16:51

robizakopane pisze:Mam nadzieje że wyczerpałem temat.

Wyczerpałeś i nie wyczerpałeś, tematu by pewnie nie było gdyby nie problemy ze zwrotami właśnie ...
robizakopane pisze:Zawsze każdy kto twierdzi że towar nie spełnia jego oczekiwań ma prawo zwrotu w ciągu 10 dni w stanie takim jak został wysłany.

teraz wyczerpałeś, pozostaje tylko się zastosować bez zbędnego marudzenia... :wink:
pozdrawiam

jaaack
Deska: nobile
Latawiec: ss rally rpm
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post19 mar 2015, 21:26

robizakopane pisze:

Więcej nie muszę tej sprawy komentować a na przyszłość niech każdy zastanowi się 3razy zanim wciśnie enter.

lub coś kupi u Ciebie

zojsan
Deska: SU-2, SPLEENE Door
Latawiec: Cabrinha FX 7.10.14
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 33 razy

Post19 mar 2015, 21:40

robizakopane pisze:DO ŻADNEGO OSZUSTWA NIE DOSZŁO

zwykłe brednie...
Piszesz że latawiec OK a on ma rozdarcie tuby głównej i w ogóle nie trzyma powietrza...
nie wspominając o ukrytych naprawach.
To nie jest oszustwo
Pieniądze zwrócone to prawda... ale po 15 "GRUBYCH" emailach

Wróć do „Latawce / Kite'y”