Ziomek. pisze:Rhall pisze:
Pozytywne tematy, wychwalające jak najbardziej jestem za. Negatywne psują atmosferę na forum, pompują doń hejt.
"bravo" - TO jest właśnie główny problem tego forum od zawsze - zwany "słodkopierdzeniem"
a COKOLWIEK negatywnego, jakiekolwiek wady, niedoskonałości .." nie istnieją"
..gdyż "wprowadzają negatywną atmosferę"
..przy takim podejściu, to by się wypadało zawinąć ..Allegro też wobec tego powinno mieć chyba tylko opcję pozytywnych komentarzy ..
peace
Mógłbyś przynajmniej mnie poprawnie cytować, skoro się za to zabierasz.
Odniosłem się do założenia wątku stricte do smarowania ludzi, a nie pompowania aprobaty i zachwytu ubranego w piękne słowa w każdym poście na tym forum.
Mam takie zdanie, może dlatego że już miałem do czynienia z jednym portalem zajmującym się oceną.
Skąd wyciągnąłem pewne wnioski i dlatego podobała mi się inicjatywa Tolka.
Człowiekowi trudno jest się zarejestrować, czy wysilić na posta, aby pochwalić usługę, nawet jeśli był z niej zachwycony. Takich ludzi jest niewielu.
Szybciej zarejestruje się jakiś anonimowy malkontent, żeby sobie ponarzekać, pomarudzić, wyrazić swój często nieusprawiedliwiony żal.
Taka mentalność - łatwiej rodakom znaleźć negatywne cechy, niźli doszukać się komplementu.
Dlatego też uznałem, że byłoby głupie zakładać wątek z negatywami by frustraci mogli się bezwzględnie wyżyć nie bacząc, czy ktoś się pomylił, zdarzyła się wpadka lub ktoś z kimś się nie lubi.
Bo pozostają anonimowi i mogą sobie bezkarnie szkalować, druga strona już anonimowa nie jest. Allegro - dziecinne porównanie, tam nie pozostajesz w zupełności anonimowy i dysponujesz narzędziami oceny.
Super wnikliwie nie przeglądam tego forum, ale nigdy nie odczułem "słodkopierdzenia", za to spotkałem się z Twoimi "rzetelnymi" komentarzami