zasz83 pisze: ryzujemy kreskę na środku rzepki i staramy się aby celowała w drugi palec stopy.
A czy te cwiczenia - kreska i drugi palec sa uzaleznione/wskazen/przciwwskazane od ukladu nog

zasz83 pisze: ryzujemy kreskę na środku rzepki i staramy się aby celowała w drugi palec stopy.
zasz83 pisze:Dobry temat. Postaram się coś nakreślić jakiś plan.
..
Slawek-Kopiec pisze:FilipN pisze:Jeżeli bolą Cie kolana po pływaniu, to może tez być w pewnej mierze wina deski. Widzę, ze pływasz na 2HD a to właściwie najtwardsza deska w ofercie Nobila. Według specyfikacji malo komfortowa i przeznaczona na plaską wodę. Na takiej desce, na chopie, kolana dostają mocny wpierdol...
Masz racje - moze czas pomyslec o desce z wiekszym flex. Co polecasz z Nobile?NHP czy T5?
stiv amoralny pisze:Slawek-Kopiec pisze:FilipN pisze:Jeżeli bolą Cie kolana po pływaniu, to może tez być w pewnej mierze wina deski. Widzę, ze pływasz na 2HD a to właściwie najtwardsza deska w ofercie Nobila. Według specyfikacji malo komfortowa i przeznaczona na plaską wodę. Na takiej desce, na chopie, kolana dostają mocny wpierdol...
Masz racje - moze czas pomyslec o desce z wiekszym flex. Co polecasz z Nobile?NHP czy T5?
sławciu:) mówiłem ci , że 2HD , którą się tak jarasz jest zdradliwa. jest to na pewno ciekawy model w stajni Nobile(sam się nim zjarałem rok temu!), ale nie dla kogoś UCZĄCEGO się wysokich jump'ów... Jeśli jesteś naprawdę doświadczony i perfekt lądujesz 98% skoków, to OK!, w przeciwnym razie twoje kolana(I NIE TYLKO) są sporo narażone na kontuzje i tyle. To jest bardzo agresywna deska, twarda jak granit i z mega pop'em, ale nie każdemu to jest potrzebne2HD ma bezsprzecznie 2 zalety : zajebisty POP!, plus mega ostrzenie i prędkość - nie znam na dziś SZYBSZEJ i "ostrzejszej" deski. i właśnie ta ostania jej cecha jest troszkę zdradliwa, wydaje ci się ,że wszystko na niej łatwo pójdzie TAK SAMO JAK HALSOWANIE POD WIATR, ale COŚ za COŚ! tu niespodzianka
NA TWARDEJ DESCE MIĘKKIE LĄDOWANIE PO SKOKACH JEST BARDZO TRUDNE
![]()
pozdr
stiv a
hela pisze:Cześć. Pomożecie? Potrzebuje namiar na jakiegoś ortopedę, który w miarę szybko (kwiecień 2015) ogranie mi rekonstrukcję ACL na NFZ? 6 lutego miałam artroskopię, usunęli mi przednie krzyżowe. Czy dobrze sobie wyliczyłam kwiecień- maj - jestem unieruchomiona. W czerwcu/lipcu mogę wrócić do pracy instruktorki, a w listopadzie na wodę ? Bo rozumiem, że bez Acl to nawet w stabilizatorze mogę pływać tylko w prawo i w lewo, jakieś podskoki, ale bez świrowania? Jak to wygląda bo zielona jestem w temacie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości