s0828 pisze: Spróbujmy wymóc by władze gminy, zapewniły nam bezpieczne miejsca do lądowania kite-ów! Zresztą czemu nie spróbować również na terenie kempingów?? W końcu koszą na nas kasę od lat.
no to masz odpowiedź

spróbujmy więc "wymóc" na Zatoce - by dosypała nam plaż do startu

boldek pisze:. Zatoka jest płytka, wystarczy niski stan wody (spowodowany np. słabą zimą jak w tym roku) i już mamy "kilometry" plaży ustanowione przez naturę.
..wystarczy poczekać kilka ..naście? dziesiąt? lat i może nam zwróći.. na razie czekamy bezskutecznie.. bo póki co JEDNAK zabiera

..i oddaje na "słonych"

a tam infrastruktura piękna, również zapewniona przez Zatokę, za budżety z "Urzędów" w sam raz do rozwoju "papierzaków" oraz "tulipanów"

..kolejny krótkowidz ?
boldek pisze:Jasne, że Ty i dzierżawcy będziecie twierdzić inaczej, ale dlaczego w takim razie plaża na MM czy Kaprze, z którymi mam najwięcej do czynienia - nie są od jakiegoś czasu podsypywane i jakoś funkcjonują? Jak to jest, że obszar plaży nad zatoką 1 km za Chałupami wychodzący kilkadziesiąt metrów w jej głąb co roku wygląda tak samo bez pomocy koparek i ton piachu? Widzę te tereny zimą, widzę teraz, latem i jesienią. Nie ubywa im jakoś dziwnie bezpowrotnie po kilka(naście?) metrów plaży rocznie. Jasne,
dzięki za wrzucenie do jednego worka

mógłbym wrzucić Cię do drugiego obozu - nic nierobiących narzekaczy malkontentów , których boli nowe auto "zarobionego" po łokcie usypującego za własne "dzierżawcy" - ale tego nie zrobię

ja również obserwuję bacznie jesienią, zimą, wiosną to wszystko :
np PŁOTKI nasadzone na MM, KAPRZE czy teraz CH6 o których nie raczysz wspomnieć - które w starcie latawców bynajmniej nie pomagają, miejscami przejść nawet nie można

bystrzak, z tego co czytam, jesteś , wrzucając mnie do jednego wora- to odpowiedz : JAKI osobiście mam interes, by "twierdzić inaczej"
poza właśnie większym , bezpieczniejszym miejscem do startu i lądowania dla wszystkich użytkowników ?
..zorientowany chyba jesteś, ILE kosztuje wywrotka 30 ton piasku i ILE ich należy wysypać pod taką bazą WAKE.PL by to COKOLWIEK dało?
to po stronie kosztów - wylicz mi teraz wpływy , serio

peace