Xcel Wetsuits Polska - co nowego ?

Akcje promocyjne, programy lojalnościowe, przeceny, wyprzedaże, reklamy, ecommerce, etc.
kiteandmore
Postawił piwka: 4 razy

Post12 lut 2013, 10:04

Rozmiar XLT powinien pasowac na ciebie.
Xcel nie robi typowych pianek neoprenowych / gladkich.
Pianki sa "dzersejowe" + ew neopren na klacie.
Kilka przykaldowych cen
(zalecane ceny sprzedazy, bez procentow i prezentow :))
x-flex 5/4 - 219€
Infiniti xZip2 5/4 - 319€
Infiniti X-Zip 2 5/4 Hooded - 330
i odjazd w postaci Drylock 5/4/3 Powerseam - 430, a z kapturem 440 Euronow.
Ta ostatnia pozycja to "S" Klasa z:
* klejonymi szwami
*Drylock-i na nogach i rekach
*Quick Dry,
*Airprene na klacie
*Thermocarbon
*Powerseam
....itd, czyli full wypas.

phpBB [video]

Pozdrawiam

kiteandmore

Post26 lut 2013, 15:42

nasza zima zla ?

Obrazek
nie w Infiniti 6.5.4 Hooded !

:thumb:

24SURFpl
Deska: Cabrinha
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post26 lut 2013, 17:10

eee, te ceny to normalne, podobnie jak u konkurencji ;)

kiteandmore

Post26 lut 2013, 23:23

ale jakosc duzo wyzsza niz u konkurencj :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 02:07

kiteandmore pisze:ale jakosc duzo wyzsza niz u konkurencj :)

..najzwyczajniej w świecie nie uwierzę, póki nie zobaczę w to że MOŻE być wyższa jakość niż np w O'NEILL 8) - jeśli jest porównywlana - chętnie sprawdzę :hand:
..w elastyczność / wygodę w danej grubości również zwyczajnie nie wierzę

ps: interesu w chwaleniu O'NEILL nie mam najmniejszego..

peace

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post27 lut 2013, 07:30

est porównywlana - chętnie sprawdzę :hand:
. Mozliwe ze oneil ma wiekszy wybor od taniochy po topowe drogie pianki . Te Xcele ktore my mamy sa z wygladu jak topowe onile .Narazie je meczymy (Tzn trzeci tydzien leza w szafie :lol: ) ale do tej pory pelny komfort na wodzie .Onile wytrzymaly nam dwa sezony zobaczymy jak Xcel.

Famay
Dostał piwko: 17 razy

Post27 lut 2013, 07:46

rolnik pisze:
est porównywlana - chętnie sprawdzę :hand:
Onile wytrzymaly nam dwa sezony zobaczymy jak Xcel.

No to i tak lepiej niż mój mystic którego musiałem zastąpić czymś innym po 3 razach oddawania na gwarancję :hand:

kiteandmore

Post27 lut 2013, 08:40

Ziomek. pisze:

..najzwyczajniej w świecie nie uwierzę, póki nie zobaczę w to że MOŻE być wyższa jakość niż np w O'NEILL 8) - jeśli jest porównywlana - chętnie sprawdzę :hand:

peace

chcialem sie z toba spotkac, pokazac, ale niestety nikt nie odbiera telefonow ......
moze nastepnym razem, albo daj znac kiedy bedziesz osiagalny

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 11:55

rolnik pisze:Mozliwe ze oneil ma wiekszy wybor od taniochy po topowe drogie pianki .

..to inna sprawa, że cena pianki o której piszę, a która zmieniła mój "piankopogląd" na: "BO SĄ PIANKI I JEST O'NEILL" zaczyna się niestety dwójką z przodu :?
nie pisaliśmy jednak o cenie - a o jakości, wytrzymałości - CIEPŁOCIE & KOMFORCIE..

wcześniej też używałem wyłącznie pianki ShortLeg 4/3 mm - właśnie ze względu na jej wygodę - wolałem sesje krótsze (również w 6ciu stopniach w kwietniu)
bo przedkładałem jakość czasu na wodzie nad jego ilość :idea:

Obrazek

i 4/3 Mystic wydawała mi się BARDZO komfortowa ..dopóki za namową kilku riderów nie spróbowałem a potem ZAKUPIŁEM :idea: :naughty: O'NEILL'a :hand:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..radocha z zadzwienia od zmierzchu do świtu :idea:

Obrazek

Obrazek

a nawet "po robocie" :wink:

Obrazek

również pod koniec listopada, jak mi kumpel oferował suchara :? ..podziękowałem ..wyrosłem z nich, od czasu, kiedy używałem pierwszego w PL :wink:
choć rozumiem ich zasadność, zwłaszcza jak się mieszka przy spocie zimą :thumb:

Obrazek

mówi: "uuu, to w tej piance i bez rękawic/butów to wytrzymasz pół godz"
więc podciągnąłem nogawki jak zwykle, bo wygodniej ..nno i wytrzymałem ..do zmroku :shifty: bo dobra sesja była :thumb:
zszedłem jak wszyscy już sobie pojechali - nie bohateryzuję - fakty toczę :wink:

..z tego co właśnie dostrzegłem, to Alvaro, który już dojrzał do pływania na czym chce - a nie co dają - bo nie ma napinki na zawody i sponsoring również używa tego samego modelu:

Obrazek

kryterium KOMFORTU, JAKOŚCI, podnosiliśmy - więc o TYM piszę :idea:
choć zdaję sobie sprawę, że wystarczającym również może być ten w cenie do 1000 pln :hand:
podobnie jak nie wszyscy z nas doceniają Bentley'e - ja np NIE ..tzn .. nie wiem .. :roll: w sumie nie siedziałem ..podobnie jak większość w top piankach O'NEILLa :wink:

rolnik pisze: mamy sa z wygladu jak topowe onile

lepiej używać miarodajnych jednostek - pewnie takie wymyślili w stosunku do pianek jak np % rozciągliwości ..jak np Havaianasy mają "stopień ugiętliwości" :lol:
..poza tym - chętnie sprawdzę, porównam - jednak jak zwykle, NIEZALEŻNIE od tego czy bym za nią zapłacił - czy dostał 10 szt darmo - opiszę wrażenia nie oczekiwania, więc ..lepiej się dwa razy zastanowić :wink:

rolnik pisze: .Onile wytrzymaly nam dwa sezony zobaczymy jak Xcel.

..no "pacz" :shock: a mój po całym sezonie w PL - czyli pewnie ponad 100 dniach na wodzie ZERO śladów zużycia.. może mam jakiś "trefny" egzemplarz :wink:

..w sumie skojarzyłem , że używam jeszcze jednego O'NEILL'a - którego również KUPIŁEM :idea: ..3? 4? sezony temu ..więc o nim zapomniałem :wink:
myślę, że włącznie z wyjazdami i wakeboardem ma lekko ze 300 dni na wodzie i ..zapraszam do oględzin niedowiarków :lol:
..z tym , że jego grubość to 3mm - więc rozmowa o komforcie jest bezzasadna ..termicznym w PL również :wink:

Obrazek

kiteandmore pisze:
chcialem sie z toba spotkac, pokazac, ale niestety nikt nie odbiera telefonow ......
moze nastepnym razem, albo daj znac kiedy bedziesz osiagalny

problem ze mną jest taki, iż zimą zdecydowanie mniej mnie jest w PL niż poza nią i preferuję wtedy kontakt mailowy
a drugi problem jest taki, że siedząc w wodzie od kilkunastu lat, doceniam swoje "narzędzia" pracy i nie zapieję z zachwytu, jeśli dostanę gratis
ale porównać - jasne, jak zawsze chętnie sprzęt , z którym nie miałem do czynienia..

peace

ps: jak wspomniałem - nie mam NIC wspólnego z O'NEILL'em "zawodowo" , podobnie jak z Bentleyem, nie sprzedaję ich pianek ani samochodów
choć tych pierwszych używam :idea:
..nie mam interesu w robieniu kryptoreklamy - zabieram głos w dyskusji na temat JAKOŚĆ/KOMFORT/WYGODA

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 12:08

Famay pisze:No to i tak lepiej niż mój mystic którego musiałem zastąpić czymś innym po 3 razach oddawania na gwarancję :hand:

.to swoją drogą :idea:
- akurat Mystica sprzedajemy w WAKE.PL - z powodu ..rozsądnej ceny - bo o takowej w TOP'owych O'NEILL mowy nie może być.. :?
i wiem sporo o tych piankach - przewija nam się ich duuża ilość w bazie - większość instruktorów WAKE.PL w nich pracuje

Obrazek

..i faktycznie.. w sezonie 2012 odnotowaliśmy ZDECYDOWANIE dużo reklamacji :? ..inna sprawa, że nie było z nimi żadnych problemów u dystrybutora

..życzę zarówno Mystic jak i Xcel wysokiej jakości i wytrzymałości i jak trzeba - chętnie ją sprawdzimy w nie najlżejszych warunkach pracy instruktorskiej :idea:

peace

24SURFpl
Deska: Cabrinha
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 12:50

Ziomek. pisze:

peace

Czyli nie dostałeś jej za free, czy po śmiesznej cenie ;)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post27 lut 2013, 12:54

Pieknie ja nie mialem nigdy topowego Oneila . Odnosze wrazenie z ogledzin ze to te same pianki pod innym logo ale pewnie sie myle :lol: . Nie bede tez wstawial dziurawych pianek oneila za 500zl po dwóch sezonach bo nie o tej klasie pianek temat :wink: . Zlego slowa nie moge powiedziec ani o jednych ani o drugich narazie. Jak chodzi o wygode elastycznosc i wykonanie to gorna polka trwalosc wyjdzie w praniu . Cena Xcela tez chyba do niskich nie nalezy :?
Co do mystica ..jakos nigdy na mnie dobrze nie zezal :D wolalem zdecydowanie npxy

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 15:48

widziałem , oglądałem XCEL na własne oczy . W tym przedziale cenowym jest ok, ale Oneill to Oneill dokładność wykonania
elastyczność i te detale których Xcel brak . Xcel ma największy wybór pianek z Frontzip (70%) , 30% z zamkiem z tyłu .
Inni odwrotnie 70% zamek z tyłu 30% frtontzip .
W piankach z zamkiem na plecach brak dodatkowego kaptura (kołnierza) zabezpieczającego przed dostaniem się wody na plecy w innych firmach to podstawa .

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 lut 2013, 16:49

24SURFpl pisze:
Czyli nie dostałeś jej za free, czy po śmiesznej cenie ;)

.."dostałem" ją w "śmiesznej" cenie - nadal przewyższającej detal 95 % pianek w sklepie 24surf :doh: ..ściślej nadal droższej niż 75 tamtejszych pianek - z wyłączeniem trzech szt, w tym suchara .. :shifty:

skan FV tu wkleić? :lol:

..przypomina mi się, że "to Polska właśnie" :lol:

peace

kiteandmore

Post01 mar 2013, 10:37

Witam,
wszstkich zainteresowanych zapraszam na targi "Wiatr i Woda" w W-wie. Jestesmy na stoisku Easy Surf, gdzie mozna obmacac wszystko co bedzie obowiazywalo na lato 2013.
Zapraszam !

Wróć do „Biznes Forum”