rolnik pisze:Mozliwe ze oneil ma wiekszy wybor od taniochy po topowe drogie pianki .
..to inna sprawa, że cena pianki o której piszę, a która zmieniła mój "piankopogląd" na: "BO SĄ PIANKI I JEST O'NEILL" zaczyna się niestety dwójką z przodu
nie pisaliśmy jednak o cenie - a o jakości, wytrzymałości - CIEPŁOCIE & KOMFORCIE..
wcześniej też używałem wyłącznie pianki ShortLeg 4/3 mm - właśnie ze względu na jej wygodę - wolałem sesje krótsze (również w 6ciu stopniach w kwietniu)
bo przedkładałem jakość czasu na wodzie nad jego ilość

i 4/3 Mystic wydawała mi się BARDZO komfortowa ..dopóki za namową kilku riderów nie spróbowałem a potem ZAKUPIŁEM

O'NEILL'a

..radocha z zadzwienia od zmierzchu do świtu

a nawet "po robocie"

również pod koniec listopada, jak mi kumpel oferował suchara

..podziękowałem ..wyrosłem z nich, od czasu, kiedy używałem pierwszego w PL
choć rozumiem ich zasadność, zwłaszcza jak się mieszka przy spocie zimą

mówi: "uuu, to w tej piance i bez rękawic/butów to wytrzymasz pół godz"
więc podciągnąłem nogawki jak zwykle, bo wygodniej ..nno i wytrzymałem ..do zmroku

bo dobra sesja była
zszedłem jak wszyscy już sobie pojechali - nie bohateryzuję - fakty toczę
..z tego co właśnie dostrzegłem, to Alvaro, który już dojrzał do pływania na czym chce - a nie co dają - bo nie ma napinki na zawody i sponsoring również używa tego samego modelu:

kryterium KOMFORTU, JAKOŚCI, podnosiliśmy - więc o TYM piszę

choć zdaję sobie sprawę, że wystarczającym również może być ten w cenie do 1000 pln
podobnie jak nie wszyscy z nas doceniają Bentley'e - ja np NIE ..tzn .. nie wiem ..

w sumie nie siedziałem ..podobnie jak większość w top piankach O'NEILLa

rolnik pisze: mamy sa z wygladu jak topowe onile
lepiej używać miarodajnych jednostek - pewnie takie wymyślili w stosunku do pianek jak np % rozciągliwości ..jak np Havaianasy mają "stopień ugiętliwości"
..poza tym - chętnie sprawdzę, porównam - jednak jak zwykle, NIEZALEŻNIE od tego czy bym za nią zapłacił - czy dostał 10 szt darmo - opiszę wrażenia nie oczekiwania, więc ..lepiej się dwa razy zastanowić

rolnik pisze: .Onile wytrzymaly nam dwa sezony zobaczymy jak Xcel.
..no "pacz"

a mój po całym sezonie w PL - czyli pewnie ponad 100 dniach na wodzie ZERO śladów zużycia.. może mam jakiś "trefny" egzemplarz

..w sumie skojarzyłem , że używam jeszcze jednego O'NEILL'a - którego również KUPIŁEM

..3? 4? sezony temu ..więc o nim zapomniałem
myślę, że włącznie z wyjazdami i wakeboardem ma lekko ze 300 dni na wodzie i ..zapraszam do oględzin niedowiarków
..z tym , że jego grubość to 3mm - więc rozmowa o komforcie jest bezzasadna ..termicznym w PL również

kiteandmore pisze:
chcialem sie z toba spotkac, pokazac, ale niestety nikt nie odbiera telefonow ......
moze nastepnym razem, albo daj znac kiedy bedziesz osiagalny
problem ze mną jest taki, iż zimą zdecydowanie mniej mnie jest w PL niż poza nią i preferuję wtedy kontakt mailowy
a drugi problem jest taki, że siedząc w wodzie od kilkunastu lat, doceniam swoje "narzędzia" pracy i nie zapieję z zachwytu, jeśli dostanę gratis
ale porównać - jasne, jak zawsze chętnie sprzęt , z którym nie miałem do czynienia..
peace
ps: jak wspomniałem - nie mam NIC wspólnego z O'NEILL'em "zawodowo" , podobnie jak z Bentleyem, nie sprzedaję ich pianek ani samochodów
choć tych pierwszych używam

..nie mam interesu w robieniu kryptoreklamy - zabieram głos w dyskusji na temat JAKOŚĆ/KOMFORT/WYGODA