Cygański król pisze:Kurcze, tak się przyglądam, przyglądam i jak najbardziej jestem pełen uznania dla pracy:)
Tymniemniej mam wrażenie że chłopaki poporstu zrobiliście bardzo dobrą kopię nobilaska. Czy nie?
Powiem tak, jeśli wyfabrykujecie mi taką dechę z kustomową grafiką i o parametrach 666 08 (bo 09 jakoś mi nie podchodzi) i nie kosztującą 666 € to chętnie ją kupię:D
Kopią jest tylko z zewnątrz - zapożyczyliśmy tylko kształt , reszta to nasze flaki , naszego pomysłu.
Materiały także są użyte inne niż w nobilasie drugim podobieństwem może być tylko wykorzystanie miodu plastrów , ale innych niż foty kilka stron wcześniej, nazwa handlowa NOMEX . Lekkie jak piórko!!
Do wzmocnienia użyliśmy corematu i 3 warstw szkla przekladenego corematem, ze wzmocnieniami pod padami . Wstawki corematowe , podnosza twardość poszycia i wage - mam nadzieje ze tylko w tych miejscach gdzie chciałem.
Oczywiście concave został wzorowo skopiowany . Wnetrze wypienione piana konstrukcyjną - tajemnica handlowa jaką.
Jesli użyje sie szkla lub wegla o splocie unidirectional bedzie nie do zlamania teraz to zwykła tkanina , ktora nie jest szczęśliwym rozwiazaniem. Ale co jak co pierwszy egzemplarz dał rade i przez caly sezon ulegla tylko rozwarstwieniu czesc deski , powodem był nienajlepszy klej po naprawie smigała dalej.
Wszystko prozniowo.