Zimek pisze:
Ja miałem to samo ...
Ciągle się psuło, psuło i psuło .... i oddałem za marne pieniądze aby sie wiecej nie denerwowac bo po co !
z kajtem to luuuz
gorzej że głowy "se" wymienić nie możeszz

Zimek pisze:
Ja miałem to samo ...
Ciągle się psuło, psuło i psuło .... i oddałem za marne pieniądze aby sie wiecej nie denerwowac bo po co !
patron pisze: I nawet jeśli jest to marna prowokacja, to odwołuj się do całości wypowiedzi, proszę.
patron pisze:
Cytuj sumiennie, Ziomku, bez żadnych nieścisłości, przekłamań i manipulacji (chociaż w tym jesteś niedościgniony, muszę przyznać:notworthy: )
Zimkowi rozpadały się zawory w Beście, .
patron pisze: że nawet jeśli to marna prowokacja to nie daje Ci to przyzwolenia na manipulację
...
Ertel pisze:na zdjęciu jest zawór od inflate który nie ma nic wspólnego z one-pompem, latawiec z i bez one-pompa ma zawsze taki zawór
pzdr
paveu27 pisze:odkopuje, bo mam podobny problem w Eclipse - zawor jeszcze nie calkiem pekniety, ale chcialbym zabezpieczyc - jest to zawor bez one pump.
Macie jakies sprawdzone patenty, czy stawiac na super-glue ?
Qba-EPP11 pisze:paveu27 pisze:odkopuje, bo mam podobny problem w Eclipse - zawor jeszcze nie calkiem pekniety, ale chcialbym zabezpieczyc - jest to zawor bez one pump.
Macie jakies sprawdzone patenty, czy stawiac na super-glue ?
Zestaw do naprawy zaworów kitefix powinien Ci pomóc.
paveu27 pisze:
Calkiem urwany nie jest, po prostu pojawilo sie male pekniecie u podstawy, pewnie poprzez nieumiejetne wyciaganie dyszy od pompki. Wystarczy wlac w to jakis klej i bedzie dalej trzymac. Pytanie tylko jaki klej, jesli wystarczy kropelka za 3zl nie bede kupowal kitefixa za 50.
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości