Witam. Mam problem. Kupiłem best waroo 2010 rocznik i dostałem do niego bar tez waroo z 2009 roku. Jest to moj pierwszy kite. Po podłączeniu okazało się że linki środkowe są za krótkie w porównaniu do zewnętrznych. Teraz pytanko. Czy można dokupić tak zwane przedłużki do tych linek środkowych. Czy muszę zmienić cały bar. Linki zewnętrzne są ewidentnie za długie. Jakieś porady. Byłem pewien że bar z 2009 będzie pasował do latawca z 2010 ale tak nie jest. Pomóżcie!
Możliwe też że np dostałeś bar bez przedłużek na 2 linkach. Napisz dokładnie ILE jest róznicy - 10cm czy 2m? Mamy przedłużki na stanie, gdyby były potrzebne, nie musisz nic wymieniać z barem.
Dokładnie, mam bar best 2009. Tak z metrówką sprawdzałem i linki wewnętrzne mają około 21,80cm a zewtnętrzne 22,50cm. Więc mam problem. Można takie przedłużki dokupić żeby pasowało?
Przedluzki byly 6cm. Bo taka byla kalibracja sprzetu do 2009 roku. 1cm wyregulujesz na supelkach. 6cm tez. Jak pamietam to linki sterujace byly 6cm dluzsze na barach standardowych 09 a 09 red line juz mial rowna kalibracje.