REO OZONE -REOwolucja! REOwelacja!

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
KiteFort Świnoujście
Deska: Nobile NHP/S-Quad 5,7
Latawiec: Ozone C4 /Reo
Kontaktowanie:

Post17 lip 2011, 20:32

Od tygodnia jestem posiadaczem REO (8m i 6m) i podobno należę do tych niewielu osób na naszym globie którzy stali się właścicielami pierwszej próbnej edycji zupełnie nowego latawca firmy OZONE :D . Latawca który nie występuje jeszcze w oficjalnej dystrybucji .
REO zaprojektowano specjalnie do jazdy wave o czym moża poczytać na oficjalnej stronie http://www.flyozone.pl.
Wystarczy przechwałek do rzeczy :
DAWNO NIE MIAŁEM TAKIEGO BANANA NA TWARZY PO PIERWSZYCH HALSACH NA NOWYM LATAWCU.
Nie miałem niestety okazji potestować REO w warunkach wave (do których został przecież stworzony) ale nawet pływanie na czopowatym niemieckim zalewie dało mi próbkę i obraz niesamowitych jego możliwości. Bo czasami udało się i złapać jakąś większą falkę .
To co od razu zachwyca a wręcz SZOKUJE to niesamowita prędkość :shock: ! Rozmiar 8m lata jak 6m C4 ! Nawet po błędzie jesteś w stanie wszystko skorygować bo błyskawicznie jest tam gdzie chcesz.
Kiteloopy może nim trzaskać nawet początkujący .
W zabawie na fali stoi jak przyklejony w każdym punkcie okna wiatrowego.Operowanie w nim power zone to prawdziwa przyjemność ...i łatwizna .Przy odpadaniu nie ma mowy o przepadaniu! Cofa się jak zaczarowany.
Na szczególną uwagę zasługuje też niesamowity depower.
Nigdy nie miałem w rękach latawca który by się tak perfekcyjnie zachowywał (bez reklamowej ściemy :naughty: )
Skoki i wybycie z krawędzi nie należy do mocnych stron tego kite ale przecież to latawiec wave a nie freestyle, choć oldschool'owe tricki można na nim trzaskać bez problemu .Lepsze zdecydowanie szybowanie miałem na nim unhook niż wpięty (nie wiem dlaczego :? ) ale może to kwestia szkwalistego wiatru.
Generalnie jego szybkość i pozostałe cechy tu wymienione zwróciły moją uwagę po pierwszym pływaniu.Po kolejnych pewnie spostrzeżeń będzie więcej.
Obrazek
Nie mogę się już doczekać pływania na prawdziwej falce .
Nie zaliczam się (jeszcze) do "wymiataczy" od wave ale czuję że z tym latawcem progres będzie murowany :hand: (Klona uważaj :wink: )

KiteFort Świnoujście
Deska: Nobile NHP/S-Quad 5,7
Latawiec: Ozone C4 /Reo
Kontaktowanie:

Post25 lip 2011, 22:58

No i doczekałem się pływania na falce ! Testowałem 8m i 6m. Choć warun nie był wymarzony bo morze mocno wzburzone i wiatr bardzo nierówny - banan nie znikł z mojej gęby. REWELACJA :!:
Podtrzymuję to wszystko co o nim napisałem wcześniej. Dorzucę jeszcze super pływanie na wiatr i łatwy restart z wody.
Wiatr był bardzo nierówny (wskazania wiatromierza od 18-33 węzłów) i trudno mi jednoznacznie to stwierdzić ale wydaje się że REO ma nieco słabszy dół (w porównaniu np. do Catalysta) ale za to góra jest bez zarzutu. Szkwały nie były w stanie popsuć zabawy :D

Pawel
Deska: Chiatta 5'8
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 sie 2011, 11:39

Szybkość :thumb: , swoboda ruchów :thumb: , odpadanie z wiatrem :thumb: , utrzymanie się w powietrzu przy luźnych linkach :thumb:
Pływanie ostro na wiatr, raczej średnio , ale nie do tego on jest (ale przenosząc ciężar na środek deski, wracałem w punkt po spłynięciu kilkuset metrów w dół).
Nie wiem, nie sprawdzałem jak wstaje w przyboju.

Wywołał u mnie wielkiego banana na buźce :mrgreen:

Picu
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post10 sie 2011, 22:17

Latawka na falę miodzio
Skręca bardzo szybko, pływając na twintipie nie miałem problemów z ostrzeniem
do przedmówców mogę dodać jedynie to, że górę ma całkiem dobrą :thumb:

Wróć do „Recenzje & Opinie”