onzo pisze:jak dla mnie to jest bardzo ok, ale jeżeli chcesz skakać jeszcze wyżej to chyba rally bardziej się do tego nadaje. Tylko, że rally ma akurat inne cechy, które mi nie podchodzą.
Pablo pisze:onzo pisze:jak dla mnie to jest bardzo ok, ale jeżeli chcesz skakać jeszcze wyżej to chyba rally bardziej się do tego nadaje. Tylko, że rally ma akurat inne cechy, które mi nie podchodzą.
Na każdym Slingshot'cie skoczysz tak samo mega wysoko, różnica polega na tym, że na Rally zrobisz to nawet zupełnie bez posiadania techniki i przy słabszym wietrze,
na RPM będziesz potrzebował ciut więcej wiatru,
natomiast Fuel to najlepszy sprzęt dla lubiących pływać przy przeżaglowaniu.
Kupowanie Fuela żeby pływać przy 10 węzłach to jak kupowanie Porsche żeby ruszać ze świateł z piątki
PS: Jak Onzo wrażenia z RPM 2010?
onzo pisze:Jedyne do czego jeszcze się nie przekonałem to oczywiście bar, ale to trochę Twoja wina![]()
Nie dałeś mi najnowszego baru, który jest o niebo lepszy, a stary trochę mnie drażni. No i to pompowanie
jedi1 pisze:A bar 2011 się czymkolwiek różni od 2010 poza naprawianiem knagi co by się linka nie blokowała?
Smokie pisze:Tak naprawde 6 przydaje sie do plywania wave powyzej 30 knt i plywania w turbo warunkach w okolicy 40 knt i powyzej.
KITELOOPY i takie inne zło
jedi1 pisze:onzo pisze:Jedyne do czego jeszcze się nie przekonałem to oczywiście bar, ale to trochę Twoja wina![]()
Nie dałeś mi najnowszego baru, który jest o niebo lepszy, a stary trochę mnie drażni. No i to pompowanie
A bar 2011 się czymkolwiek różni od 2010 poza naprawianiem knagi co by się linka nie blokowała?
onzo pisze:Serio - myślę, że teraz regulacja mocy poniżej baru jest już dużo łatwiejsza, chociaż powinni poprawić jeszcze sprawę tego częściowego blokowania się końcówki linki przy maksymalnej mocy (kto używał ten wie) - nie przemawia do mnie to, że można sobie lekko zaciągnąć - no można, ale czasem są sytuacje gdy się nie da i coI d...
zrywka mogłaby być nieco większa (byłoby ją łatwiej złapać, ale może to tylko mnie przeszkadzało w rękawiczkach narciarskich) i... czerwona
onzo pisze:Krętlik działa super - zobaczymy jak będzie z piaskiem.
onzo pisze:Linki świetne, ale niestety białe.
stiv amoralny pisze:no dokładnie, wystarczyłoby , żeby był dłuższy kawałek sztywnej linki z kulką na końcu, tak żeby dłonią to objąć , a nie "paluszkami" tylko:) .. no ale z drugiej strony tragedii nie ma, jak sie przyzwyczaisz i wiesz , ze tak jest, to na odpuszczonym barze zawsze d-power sobie ściągniesz![]()
House pisze:Kiedy jakies testy nowych rpm i fuela wiadomo cos moze na majówke na zatoce
Pablo pisze:
w nowym barze jest teraz dłuższy kawałek tulejki, który powoduje, że zarówno luzowanie depowera na maksa jak i ściąganie jest jak bułka z masłemnota bene patenty z baru Slingshota dzierżawi od SS od niedawna Liquid Force i będzie stosować w swoich latawcach
Pablo pisze:nowe RPMy mają jako główną zmianę splitstrut - tuby poprzeczne nie dyndają jak w innych latawcach pod czaszą, tylko są wszyte w czasze latawca, dzięki czemu latawiec jest jeszcze bardziej aerodynamiczny.
primo04 pisze:Myślisz Pablo że mogę spróbować zatrudnić się w slingu jak dizajner?![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości