eska pisze:Ja czytam i generalnie nie kumam. Nie podobają wam się finy bo mają jakiś tam "paseczek" od formy? Przecież one mają działać, a nie wyglądać, więc jeśli działają to nie ma co płakać i tęsknić do G10. Pytacie się dlaczego skoro finy tańsze, to deska nie jest tańsza - widocznie tańsze finy pokryły koszt czegoś innego co podrożało - zazwyczaj tak jest, w Nobile pewnie też.
A paseczek na finach po pierwszej wycieczce do Egiptu albo kilku pływaniach w Polsce po piachu ten sam się zetrze, jak i same finy. Nie ściemniajcie że deska nie leży po piachu, że nie dopływacie nią do brzegu bo nie wierze w takie cuda. W końcu to jest decha do kita, a nie deseczka pitu pitu.
IQM1 pisze:Dokręcam palcami bez narzędzi - nic się nie rusza i nie ma prześwitów - jestem SUPER BOHATEREM
briku pisze:Mam nhp 2011 i deska jest spoko. Tylko kapcie są do dupy, luzują się i noga wypada.
marek.k pisze:Teraz deski konkurencji są znacznie tańsze niż ich pożal się boże deski powyżej 2.000-2500 które rozwarstwiają się po kilku pływaniach
Sebastian Kite.pl pisze:Cześć,
To może w punktach, bo idealnie oczywiście nie jest NIGDZIE!
1) Finy 2013 faktycznie nieszczęśliwe to mało powiedziane. Dodatkowo szkoda, że nie zostawili możliwości montażu na 2 sposoby. KISS w finach 2012 bardzo fajny patent, nie chcesz to montujesz klasycznie i tyle.
3) KISS przy padach to porażka, no ale tutaj też można śrubek użyć.
4) Jakość wykonania blatu, wytrzymałość na zarysowania, wytrzymałość krawędzi- chyba ciężko znaleźć bardziej wytrzymałą deskę - nasze są KATOWANE około 7 miesięcy w roku, a wiadomo jak nie Twoje i nie płacisz za nią 1890 PLN - 2850 PLN (jako wypożyczający/kursant) to specjalnie dbać nie trzeba. Do tego transporty po 10 desek w quiverze - Egipt/Brazylia/Rodos/Wietnam i deski żyją, pływają i nawet wyglądają![]()
5) Pady/strapy - serio pytam, co się Wam w nich nie podoba (poza wagą)?
6) Brak możliwości zakupu bez padów/strapów od 2013, nam się to również nie podoba.
7 ) Grafika - zostawiam na końcu bo w mojej ocenie to najmniej ważne, opinie są skrajne. Mi osobiście najmniej podoba się T5. Dla jednych wyznacznikiem ładnej deski jest Xenon, ale dostałem też opinie "so much gay". Także te kwestie chyba powinno się pominąć.
To tyle, obiektywnie.
P.S. Jakby Polska była chociaż 5% rynkiem to Nobile nie zarobiłoby na suchy chleb ze smalcem, chociaż osobiście bardzo lubięCo nie zmienia faktu, że to najlepsze/najszybsze/szczere źródło informacji dla Nobile.
Pozdrawiam,
szed pisze:I tak długo udało się utrzymać ten wątek w merytorycznym tonie![]()
szed pisze:Eska, lubię Cię ale nie spłycaj tematu i nie sprowadzaj go do bezpiecznego stwierdzenia 'ilu użytkowników tyle opinii'.
Fakty są takie, że:
- finy są o kant dupy rozbić
- nie dano użytkownikowi wyboru montażu na śruby
- musi kupić wszystko w komplecie
- pady i strapy pozostawiają wiele do życzenia
- produkuje się gorszy i tańszy osprzęt, a cena jest bez zmian
- gdy się chce coś co było jeszcze rok temu w standardzie to dzisiaj trzeba nie mało dopłacić
- blaty są (póki co) ok (grafikę pomijam)
Więc stwierdzenie 'Nobile schodzi na psy', w mojej naprawdę obiektywnej opinii, jest uzasadnione. Chciałbym aby deski Nobile za te pieniądze były od A do Z warte swojej ceny, a nie żebym musiał dokładać kolejne 8 stów aby poprawiać producenta. Tyle
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości