Opiszcie latawke Best Waroo

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post11 mar 2009, 20:02

a ja też dodam swoje 3 gorsze ;)

po obserwacji róznych latawców róznych producentów tak to jakoś wyszło że z waroo ludzie uczący się mieli najmniejsze problemy zarówno w dole jak i w górze. W szkwalistym wietrze "najlepsze latawce na świecie" spadały z nieba zaskakując kursantów bardzo niemile.
A i przez cały sezon nie widziałem NIKOGO kto pływałby na latawcu latającym brzuchem do Pana Boga ;) więc pod tym względem chyba większość producentów dała radę.

RAFAŁ

Post11 mar 2009, 20:33

A ja pamiętam dzień kiedy waroo nie pływało a inne pływały.
Na eco oczywiście. Więc pisanie o wspaniałym dole i wstawaniu przy tym
to chyba coś nie tak. :wink:

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2009, 21:19

a jaaa to pamiętam jak w czterdziestympierwszym podczas sztormu tysiąclecia.... :twisted:

dajcie już spokój plis... ja pamiętam jak nie dalej jak tydzień temu przeklinałem mojego RHINO12 08 i zarzekałem się, ze go sprzedam, że mam go dość bo nie latał WCALE :!: a podobno to super lightwindowa maszyna a w tym samym czasie, obok mnie, Miszka zapierniczał na Waroo12 06 mimo, że ma ze 25 kg więcej wagi niż ja..... Okazało się, że wystarczyło poprawić trym linek... weźcie już na luz...

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post11 mar 2009, 21:38

peg pisze:a jaaa to pamiętam jak w czterdziestympierwszym podczas sztormu tysiąclecia.... :twisted:

dajcie już spokój plis... ja pamiętam jak nie dalej jak tydzień temu przeklinałem mojego RHINO12 08 i zarzekałem się, ze go sprzedam, że mam go dość bo nie latał WCALE :!: a podobno to super lightwindowa maszyna a w tym samym czasie, obok mnie, Miszka zapierniczał na Waroo12 06 mimo, że ma ze 25 kg więcej wagi niż ja..... Okazało się, że wystarczyło poprawić trym linek... weźcie już na luz...

No właśnie, zamiast rzetelnych informacji : ja widziałem nie latało a moje śmigało tylko szum; tamten nie wstawał a mój ja złoto do góry szedł. i tak na okrągło. A najgorsze jest to, że o wadach często wypowiada się ktoś kto nawet nie trzymał w ręku latawca o którym pisze negatywnie jeno widział obok albo coś zasłyszał.

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2009, 08:21

robinm pisze:Chciałbym wymienić 9-tkę 07 na coś nowszego. Nie miałem okazji popływać jeszcze na kitach 2009, pytanie do praktyków (tabelki widziałem) jakie są różnice w tym rozmiarze pomiędzy 08 a 09 tzn. zakres, winda, siły na barze, etc.
Czy w barze 2009 działa poprawnie stoper i inne "wynalazki" ? W 07 działał super, a w 08 przestał, jedyny plus 08 to działający krętlik.
Upraszczając problem czy bar 09 jest lepszy do 07 :?:

Robin , wczoraj na Neusiedlersee przyjechał jakiś dd Besta i paru dawało na tym Kahoon’ie, jeszcze takiej windy nie widziałem, kolesie latali jak na paralotni :shock: :shock:

ps: po tym co widziałem grubo się zastanawiam na sprzedaniu ozonów

:wink:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 mar 2009, 09:44

RAFAŁ pisze:A ja pamiętam dzień kiedy waroo nie pływało a inne pływały.

pewnie to które widziałeś było nie napompowane. A druga rzecz, że pływac w DOLE to trzeba umieć.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2009, 21:30

adamo pisze:
robinm pisze:Chciałbym wymienić 9-tkę 07 na coś nowszego. Nie miałem okazji popływać jeszcze na kitach 2009, pytanie do praktyków (tabelki widziałem) jakie są różnice w tym rozmiarze pomiędzy 08 a 09 tzn. zakres, winda, siły na barze, etc.
Czy w barze 2009 działa poprawnie stoper i inne "wynalazki" ? W 07 działał super, a w 08 przestał, jedyny plus 08 to działający krętlik.
Upraszczając problem czy bar 09 jest lepszy do 07 :?:

Robin , wczoraj na Neusiedlersee przyjechał jakiś dd Besta i paru dawało na tym Kahoon’ie, jeszcze takiej windy nie widziałem, kolesie latali jak na paralotni :shock: :shock:

ps: po tym co widziałem grubo się zastanawiam na sprzedaniu ozonów

Prawdę mówiąc wydaje mi się, że waroo ma windę ciut lepszą;)

Bar waroo 09 zmienił się nieco - przede wszystkim plastikowy chicken loop, a nie neoprenowe "ubranko" na zrywce - króre co prawda jest przyjemniejsze w dotyku np po przechwycie, ale po jednym-dwóch sezonach lubi się luzować. Stoper jak w 08. Krętlik działa. Grip moim zdaniem lepszy.
No i teraz musisz zdecydować sam;)

O latawcu już było sporo, poczytaj wyżej ;)

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2009, 22:00

zgred pisze:

A druga rzecz, że pływac w DOLE to trzeba umieć.

.. święta racja Zgred,
a tak ogólnie to dobry dół zawsze omega :roll: miała, wrażenia bardzo pozytywne tylko cos tak jak bym pływał na starych skrzypiących drzwiach od cotki Halinki :lol:
a ta słynna "bajerancka" przelotka na barze :roll:

przemass
Kontaktowanie:

Post14 mar 2009, 22:21

Popływaj na "fristajlowym" switchblade ;) Serio, czujesz że musisz się jeszcze paru rzeczy nauczyć od nowa :twisted:

RAFAŁ

Post14 mar 2009, 23:07

przemass pisze:Popływaj na "fristajlowym" switchblade ;) Serio, czujesz że musisz się jeszcze paru rzeczy nauczyć od nowa :twisted:

Przemas jak pływasz na zamulonym Waroo to nic dziwnego że na SB
musisz od nowa się uczyć. :wink:

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2009, 23:19

swoją drogą - jak teraz wygląda krętlik? bo poprzednie wersje nie działały ;)

RAFAŁ

Post14 mar 2009, 23:31

zgred pisze:

pewnie to które widziałeś było nie napompowane. A druga rzecz, że pływac w DOLE to trzeba umieć.

Zgred,w tamtym sezomie dużo pływałem na eco i pisanie takich buraków:

po obserwacji róznych latawców róznych producentów tak to jakoś wyszło że z waroo ludzie uczący się mieli najmniejsze problemy zarówno w dole

jak czytam to mi się śmiać chce w tych samych warunkach jak ja pływałem
na 12 to wy biegaliście z wiatrem żeby beścik wyłożył się na plecy żeby go wystartować .

A tak dla porównana ja płynąłem na 12 jeden z instruktorów niedał
rady na 15 waroo i desce mega wielkiej takiej grubej chyba ze 150 miała
co prawda z 10 kg cięższy był ale na tej desce to każdy by popłynął.

ps. używacie tej deski do szkolenia napisz jaka to wielkość
:lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 11:03

RAFAŁ pisze:
rady na 15 waroo

..piszesz o pływaniu czy znów o pedaliadzie?
bo w "warunkach" które opisujesz to Ci którzy mieszkają po poł roku 10 metrów od Zatoki
- to albo opalają się na plaży podziwiając takich śmiałków, co mają setki km do Półwyspu albo szkolą :idea:
ale rozumiem Cię - bo jakieś 8 lat temu :wink: sam jarałem się takimi porównaniami, teraz wolimy porównywać inne "triki"

pzdr

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 14:36

Ziomek. pisze:
RAFAŁ pisze:
rady na 15 waroo

..piszesz o pływaniu czy znów o pedaliadzie?
bo w "warunkach" które opisujesz to Ci którzy mieszkają po poł roku 10 metrów od Zatoki
- to albo opalają się na plaży podziwiając takich śmiałków, co mają setki km do Półwyspu albo szkolą :idea:
ale rozumiem Cię - bo jakieś 8 lat temu :wink: sam jarałem się takimi porównaniami, teraz wolimy porównywać inne "triki"

pzdr

niestety rafał ma racje..... bylem, widzalem
....8 lat temu tez bylem i wiem ze nie bardzo ziomek miał czym sie jarac i co porownywac bo kiciarzy bylo tylu, ze na palcach mozna bylo ich policzyc :)
ziomka nie bylo tam... wiec pewnie podniecał sie w inny sposób :)

to byly czasy.......jaka atmosferka....

przemass
Kontaktowanie:

Post17 mar 2009, 19:20

RAFAŁ pisze:
przemass pisze:Popływaj na "fristajlowym" switchblade ;) Serio, czujesz że musisz się jeszcze paru rzeczy nauczyć od nowa :twisted:

Przemas jak pływasz na zamulonym Waroo to nic dziwnego że na SB
musisz od nowa się uczyć. :wink:

Hmm, widzę, że dyskusja znów "merytoryczna"...

Switchblade akurat nie musi porażać szybkością - ma służyć do skoków UH, więc teoretycznie ma być stabilny i dość "nieruchawy" na barze;) I to jest zrozumiałe. Ale na aż TAK wolnej 8m jeszcze nie pływałem i to uważam za główną wadę...nie tylko ja zresztą :) Kwestię baru pomijam...

Nie odpowiedziałeś na pytanie, czy pływałeś na waroo? Może zmieniłbyś zdanie bez bezsensownych uprzedzeń. Co do nauki, to sorry, ale nie lubię musieć się uczyć od nowa, wolę kite który ułatwia mi pływanie, a nie wręcz przeciwnie.

nie chce mi się już o tym gadać...popływaj na jednym, dwóch latawcach więcej, dokręć backrolla wreszcie i pisz opinie wtedy ;)

Wróć do „Recenzje & Opinie”