ZEEKO 2010 - foto/video inside

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2010, 15:44

andrek pisze:
sander pisze:Czy jest gdzieś dostępna w sprzedaży linka bezpieczeństwa?

jasne że są dostępne (na http://www.kite-planet.pl już niebawem ruszy sklep) już teraz możesz ją zamówić andrzej@kite-planet.pl jak wszystkie inne części! z jakiego roku masz bar?

Bar mam 2010, proszę o ofertę na pw lub maila

RAFAŁ

Post14 cze 2010, 18:07

macsurf pisze:
paniera pisze:w sumie mega wyczyn odpalić kajta na 100 % przy 14 kt :lol: :lol: :lol:

To akurat zaden wyczyn, ale sprobuj odpalic cabrinhe przy 5-6 wezlach, a potem w tym samych waunkach zeeko to zobaczysz roznice.

Mogę się założyć o skrzynkę browarka że w tym samym wietrze co ty postawisz zeeko ja wystartuje Cabrinhe. 8)
Biorę 12 Converta i czekam na zimne piwko. :D

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2010, 18:36

SWIRUS pisze:No tak, tylko po co startować latawca przy 5-6 kts :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
Sam miałeś kiedyś niezłego materaca co niby sam lata i bardzo szybko go się pozbyłeś mimo tego, że miał dużo większą sprawność aero od każdego pompowańca więc sam wiesz jak to jest z tym startowaniem i lataniem przy 5-6 kts :lol: :lol: :lol:

Moze sie przydac, jak bedziesz na glebokiej wodzie, wiatr nagle siadzie i akurat bedziesz mial latawiec w wodzie. Zdecydowanie wolalbym sie halsowac z latawcem w powietrzu niz w wodzie.
Materaca nie mialem, tylko moj brat, taka mala roznica :lol:

RAFAŁ pisze:Mogę się założyć o skrzynkę browarka że w tym samym wietrze co ty postawisz zeeko ja wystartuje Cabrinhe. 8)

Nie posiadam zeeko, wiec nici z zakladu.

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2010, 20:34

RAFAŁ pisze:Mogę się założyć o skrzynkę browarka że w tym samym wietrze co ty postawisz zeeko ja wystartuje Cabrinhe. 8)

się napięta zrobiła :mrgreen:
Pakuj sprzęt i wpadnij jak będzie poniżej 8knts ! ale piwem to nam oczu nie mydl :wink:

a między wersami filmik od Aku i Passa z ZEE familly

phpBB [video]

bo temat o zeeko a nie o wyższości jednych nad drugimi

ps: widziałem kilka latawek nie zeeko z ERA, nawet jest szwalnia na płd Fr. która ma patent od zeeko na doszywanie, zawodnicy Race'u bardzo sobie cenią :thumb:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 cze 2010, 23:01

Biorę 12 Converta i czekam na zimne piwko.

to jak sie tak przechwalamy to ja wezme 14 do twojej 12 postawie ja w granicznym wietrze takim ze twoj konwert nie bedzie nawet latal .O wstawaniu to wogole nie pisze.Stawiam o to SKRZYNKE browara ! Ostatnio na miedwiu jedynym kitem wiszacym najdluzej jest wlasnie 14 notusa

Przez to wprowadzają w błąd, że wieje średni wiatr 7,7 kts a tak nie jest bo średnio wieje 7,7 m/s czyli około 15 kts.
Ściema ewidentna.

ulatwie wam sprawe bo przeciez nigdy sie nie dowiecie czy to prawda czy nie i kiedy tylko nadazy sie okazja zrobie test ktory nagram .Moze byc z 14 ? czy wolicie 9 ? Zeby bylo bardziej hardcore zrobie to jedna reka .

tylko o to ze nie można z ludzi robić cymbałów wstawiając takie filmiki

a ibuprom cie nie denerwuje ? swoja droga filmik slabo zrobiony po tak doglebnej analizie jak wasza

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2010, 23:52

rolnik pisze:ulatwie wam sprawe bo przeciez nigdy sie nie dowiecie czy to prawda czy nie i kiedy tylko nadazy sie okazja zrobie test ktory nagram .Moze byc z 14 ? czy wolicie 9 ? Zeby bylo bardziej hardcore zrobie to jedna reka .

Jak zrobisz to jeszcze z opaska na oczach to wogole bedzie hardcore :evil:

ps. Rolnik jak wygrasz juz ta skrzynke to dawaj do Swino na jakies plywanko :wink:

andrek
Kontaktowanie:

Post30 cze 2010, 19:19

Zapraszam na film promujący nową kolekcję desek Bhoot by Zeeko! Więcej info o deskach na http://www.zeeko-kites.com oraz za kilka dni na http://www.kite-planet.pl

phpBB [video]

deski dostępne będą do testów już w przyszłym tygodniu.

zwróćcie uwagę na rozmiar XL z dodatkowym 5 finem :shock: zapowiada się niezła maszyna lekko wiatrowa do kompletu z Notusem LW 14m !

pozdróweczka

andrek
Kontaktowanie:

Post17 lip 2010, 21:50

10 latek na 9m Notusie

phpBB [video]

Awatar użytkownika
intar
Deska: SU-2, NAISH GUN
Latawiec: NAISH , ZEEKO NOTUS

Post25 lip 2010, 13:08

Wczoraj Andrzej dał mi do potestowania 7, myślałem, że pobawię się i potestuję "pchełkę" - reaktywność latawki początkowo przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania, istny ogień :thumb: . Przyzwyczajony jestem do lekko ociężałych wozów typu 12, 14, ważę niemało prawie 120 kg a ta "pchełka" za każdym razem wyciągała mnie z wody :shock: ludzieeee to niemożliweeee ! Dół niesamowity :D

Największą trudność sprawiło mi przyzwyczajenie się do jej szybkości ,ale wystarczyło trochę treningu i można ją było opanować. Ma ciekawą właściwość: było kilka gleb ,natomiast latawka ma dla mnie niesamowitą właściwość , zostaje stabilnie w pozycji w której ją zostawiłeś i czeka aż się pozbierasz........
Ciekaw jestem jak przy słabszym wietrze będą się zachowywać większe NOTUSY, czy wrażenia będą podobne ? Ogólnie wrażenie mega pozytywne :thumb:

pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
rolnik

Post25 lip 2010, 23:39

słabszym wietrze będą się zachowywać większe NOTUSY

podobnie czyli zaskakujaco dobrze
W TEN weekend w warszowie postanowilem sprawdzic jak lataja notusy w granicznie mocnym wietrze w warunkach przepalowania.Wiatr 30kt i wiecej! 9mkw ustawiona na c depower zaciagniety do polowy pelna kontrola i loty do nieba wydawalo mji sie ze jeszce jest spory zapas kiteloopy tez dalo rady co prawda dosyc niskie ale za to po paredziesiat metrow w poziomie :shock:
Dzisiaj sprawdzilem jescze 14mkw wiatr skwalisty okolo 20 kt - spodziewalem sie wyzszych skokow (choc podobno bylo mega wysoko) za to loty bardzo dlugie .Tu nie bylo juz duzego zapasu i wyraznie zakres sie konczyl mimo to mozna bylo skoki w tych wrunkach wykonczyc kiteloopem :thumb: .

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 01:25

rolnik pisze: wyraznie zakres sie konczyl mimo to mozna bylo skoki w tych wrunkach wykonczyc kiteloopem :thumb: .

Przekażcie mojemu dobremu koledze Rolnikowi, żeby zamiast kupować sobie nastepne Zeeko wydał te pieniądze na dobrego psychiatrę :lol:

Bezpośrednie głosy nie docierają :wink:

Awatar użytkownika
rolnik

Post26 lip 2010, 08:39

Bardziej od psychiatry przydal by sie dobry rehabilitant - nie moge sie dzisiaj ruszac ale chyba wszyscy najedli sie do syta!!!!!!

andrek
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 22:08

rolnik pisze:Bardziej od psychiatry przydal by sie dobry rehabilitant - nie moge sie dzisiaj ruszac ale chyba wszyscy najedli sie do syta!!!!!!

nie wolno dopuszczać do kaca i problem z głowy :mrgreen: nie ma lepszego leku niż rozgrzewka na wodzie :thumb:

@intar - Szkoda że Cię nie było w niedziele :idea: miał byś odpowiedź na swoje pytanie :wink:

może czwartek -piątek :?:

Bracuru - czuję zazdrość :wink: :hand:

Awatar użytkownika
rolnik

Post27 lip 2010, 23:06

nie wolno dopuszczać do kaca i problem z głowy :mrgreen:

nie mam z tym ostatnio problemu bo pije " pietrkowe" a rozgrzewka no?! czwartek?

andrek
Kontaktowanie:

Post28 sie 2010, 10:58

phpBB [video]

bardzo klimatyczny film z VidaBoa . polecam

Wróć do „Recenzje & Opinie”