Quivery,Golfbagi ,Torby i inne ....

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2007, 09:10

Z uwagi na zblizajacy sie sezon letni i wieczy problem w czym wozic sprzet do kite oraz duzy wybor w tej materii proponuje przeglad tego w czym wozicie swoje klamoty

Ja osobiscie jeste w posiadaniu Golfbag BEST
Obrazek

torba została uszyta z bardzo dobrych materialów wymiary 150x38x31 od spodu ma usztywnienie zapobiegajace uszkodzeniu deski
Torbe narazie przetestowałme na trasie NY-Polska i tak jak pisze producent nie chcieli zadnych dodatkowych oplat za bagaz a torba była wypchana po brzegi(mozna zabrac 2x23 kilo :D )
Dotarła do kraju w stanie prawie idealnym(lekkie zarysowania na spodnich plastikach)
Sprzet nie ucierpiał
Bez problemu mieszcza sie do niej 3 latawce i deska oraz trapez pianka i jakas tam drobnica
W wnetrzu znajduja sie dodatkowe paski do przytrzymania deski
Torba posiada tez duze lozyskowane kółka i co fajne po zapakowaniu moze stac w pionie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Za kilka dni znowy jade do wuja Sama i znowu nie bede wiedzial jak torbe kupic

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2007, 11:00

Co jest???
Wszyscy nosicie sprzet w rekach???

Zapytam moze inaczej: uzywał ktos dakine AIRWAGON lub BTS

Musze cos sobie kupic bo nie bede mial jak sie zapakowac zeby do PL wrocic a przez internet to troche ciezko dobrze torbe ogladnac :D

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2007, 17:07

Marcin78 pisze:Zapytam moze inaczej: uzywał ktos dakine AIRWAGON lub BTS

..mialem AirWagon Dakine... i sprzedalem szybko. Byl naprawde super i dobrze wykonany ale.. miala jedna wade.. bylo tak dupny i wielki, ze jak go zaladowalem to nie potrafileg go uniesc :).. to byl ok 145cm. Moze mniejsze sa zgrabniejsze..

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2007, 09:47

szed pisze:.. miala jedna wade.. bylo tak dupny i wielki

Tak wlasnie myslalem dlatego sklaniam sie w strone BTS bo ma mozliwosc rozpiecia na 2 czesci

Ale u mnie wlasnie ten problem ze golfbag na 2 osoby to troche za malo :D
Pozatym cos MUSZE kupic bo nie przywioze sprzetu w rekach :twisted:

Nikt nic wiecej nie wie :?: :?: :?:

Co jest potraficie cały sprzet do walizki zmiescic???

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post07 maja 2007, 09:39

hmm... w zwiazku z gigantycznym odzewem i nieoceniona pomoca zdecydowałem sie na Dakine BTS jak tylko dojdzie do mnie to zrobie zdjecia i napisze jak sie prezentuje

A tak wogle to jak wozicie sprzet ??? :shock:

Bociek
Deska: biało-czarna,ale się połamała
Latawiec: ce szajp
Kontaktowanie:

Post08 sie 2007, 12:26

jeszcze aktualne moze przypadkiem? jaka cena?

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post16 sie 2007, 09:39

Wiec tak jak pisałem tak zrobiłem. Poniewaz trzeba bylo w cos sprzet zapakowac zakupiłem Dakine BTS. Niestety brak pomocy ze strony kiteforumowiczow nie ulatwial mi zadania(z wyjatkiem postu szeda dzieki ktoremu nie kupilem Airwagona)

Wiec zaczynamy:

Torba Dakine BTS ma dlugosc 140 cm. Wykonana bardzo staranie w wszystkich miejscach w ktorych mogla by sie potencjalnie uszkodzic sa dodatkowe wzmocnienia. Ogolnie torba w stanie gotowym do podrozy wyglada tak:

Obrazek
Obrazek

Jak widac na zdjeciu całosc wyposazona jest jeszcze w pasy pozwalajace dowiesc torbe w jednym kawałku
Ilosc sprzetu jaki mozna zmiescic do srodka jest duuuuza. Na tyle duza ze pani na lotnisku dokleiłla mi taka meteczke

Obrazek

Dakine BTS w zasadzie to dwa quivery w jednym. Mozna go rozpiac na pol i w trase w ktora nie zabieramy duzo sprzetu mozna zabrac tylko pol quivera. Producent podaje jeszcze jedno zastosowanie: w momencie gdzy calosc bagazu przekracza limit wagowy rozpinamy go na pol i nadajemy dwa quivery i kazdy miesci sie w limicie wagowym. Niestety trzeba sie liczyc z oplatami na lotnisku. NIe jest tak latwo jak z golfbagiem. Ja dopiero po dlugiej dyskusji wytlumaczylem kobiecie ze lepiej nie robic z jednej torby dwoch.

Obrazek
Obrazek

Jak to bywa w tego rodzaju sprzetu kolka sa solidne,lozyskowane. Jedyny minusik to moze troche za krotkie slidery w czesci spodniej quivera.

Obrazek

a tu tak troche luzno wrzuconego sprzetu zeby zapelnic quiver :D. NIe jestem w stanie niestety zweryfikowac ile ten quiver pomisci bo nie mam tyle zprzetu ale tak na oko to mysle ze 2 deski i okolo 5 latawców to powinien zmiescic.

Obrazek

A tu tez znalazłem małego minusika. Wg mnie powinna byc raczka w obu czesciach tak ze jak czasem trzeba przeniesc gdzies quiver to zeby mozna bylo chwycic zas obie czesci a nie tylko za jedna.

Obrazek

Podsumowanie:Torba fajna dobrze uszyta mieszczaca duzo sprzetu ale bez oplat na lotnisku to chyba nie poleci(wymiar/waga). NIe jest to golfbag ale mysle ze jest to dobra torba dla osób ktore od czasu do czasu podruzuja z wieksza iloscia sprzetu np. w 2 osoby.

Na koniec mam prosbe do kiteforumowiczow. Jezeli ktos ma inne quivery,torby cokolwiek w czym wozi sprzet niech zrobi pare zdjec i skrobnie cos od siebie,bedzie i mi i innym osoba latwiej cos wybrac.

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post17 sie 2007, 02:19

te torby to idealne sa.... do transportu zwlok :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post17 sie 2007, 09:43

Bardzo konstruktywna odpowiedz.Adekwatna do mojej prosby z poprzedniego posta :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post26 cze 2008, 11:01

.......ale bez oplat na lotnisku to chyba nie poleci(wymiar/waga).

Małe sprostowanie. Poniewaz juz latałem z nim kilka razy to dodam ze jak narazie nie zaplacilem NIC!!! ZERO :)

Albo mam szczecie albo niezla gadane :D

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2008, 11:38

moze ci troche offtop zrobie ale...

co mozesz powiedziec majac golfbag zeby nie placic?
niby na stronie np naisha jest napisane ze sprzet golfowy lata za darmo, ale jak lecialem z golfbagiem to mi chcial torbe otwierac.

a wracajac do konkretnych sprzetów to skoro masz takie doswiadczenie to moze jestes stwierdzic co lepsze:
Naish Porter Roller Bag czy Golfbag with Weels?a moze ktos ma doswiadczenie z tymi torbami?
na stronie sa tylko dlugosci tych toreb. nie ma niestety innych wymiarow. moze ktos zna?

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post26 cze 2008, 16:02

Albo mam szczecie albo niezla gadane

To zalezy,jak jest pani na odprawie to latwiej :wink:

A tak powaznie to z golfbagiem lecialem 2 razy i nikt nie kazal mi otwierac.
Do BTS na wierzch wkladam ciuchy bo to i tak jest jedyna walizka jaka mam.Wiec jak by chcieli otworzyc to zabacza ubrania , a na grzebanie w torbie to sie nie zgodze. POzatym zawsze kolejka napiera wiec wszelkie proby przestoju spowoduja zdenerwowanie kolejkowiczów. Jedyno co, to nie moge odprawic BTS(jak i golfbaga) przy stanowisku dla walizek tylko musze go targac do odprawy rzeczy ponadwymiarowych. Podobno mogla by sie gdzies zaklinowac na winklu.

moze ci troche offtop zrobie ale...

Nie robisz offtopu. Wlasnie o to mi chodziło. Przerabiałem to w zeszlym roku. W necie jest duzo quiverow a malo informacji praktycznych. Myslalem ze tu ludzie powyminiaja sie spostrzezeniami. Przeciez w rekach sprzetu nie woza.

co do quiverow:
tu gosc podaje wymiary

http://www.allegro.pl/item350290983_naish_porter_rollerbag_135_155_3_latawce_i_3deski_.html

Z opisu wynika ze quiver ma 135 cm i mozliwosc przedluzenia do 155
Na zdjeciu widac ze w przedluzenie jest zrobione dla wiekszej deski wiec do samolotu bym tego nie wsadzil.Problem znika jak nie masz deski wiekszej niz 135 Duze prawdopodobienstow ze koncowka deski ktora wystaje poza torbe ulegnie uszkodzeniu. Torba wyglada spoko tylko niestety nie mozna jej podzieli na 2 mniejsze co bedzie skutkowac koniecznoscia zaplaty za nadbagaz.

Co do golfbaga to wg to z nieplaceniem to chwyt reklamowy. Jak nie zaplacisz za golfbaga to za Porter Roller Bag tez . Taki cytat z innego forum

Hi,

Well Naish golf bag might be sick but it does not work... The brand name and the big Naish logo on it is too well recognized. I got slammed with it without any question:

Q: And your board bag sir?

A: Eh, it's a golf bag actually...

Q: That looks like a surf board bag and that brand? Is that not windsurfing?

Pozatym jest wiekszy o 10cm i wg mnie mniej pakowny. Wole torby prostokatne a nie w ksztalcie tuby zwezajace sie ku gorze

Wiec z tych 2 quiverow wybral bym BTS :wink:

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2008, 16:19

dzieki za linka do aukcji.reasumujac.
tak dla scislosci roznica to tylko 5cm bez przedluzania obu toreb.

Naish Porter Roller Bag:
135cm z możliwością przedłużenia do 155cm
szerokość na końcach 45cm
szerokość po środku 45cm
wysokość 35cm

brakuje mi jeszcze wymiarow do Golfbag with Weels:
140cm z możliwością przedłużenia do 165cm
a co z pozostalymi wymiarami?

ten golfbag uzylem raz tylko starszy nieco.pewnie mial ze 2 lata.powiem ze wcale tak bardzo sie nie zweza.

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post26 cze 2008, 16:40

Wiesz nie wiem jak zweza sie golfbag bo nie widziałem wsztystkich quiverow jakie sa wyprodukowane.
Golfbag besta sie troche zwezał wiec na tym opierałem swoja teorie.

Pozatym problem pojawia sie w momencie gdy chesz odprawic torbe z zaduza waga jako bagaz normalny. A zapewniam cie ze zapakowany torba to waga min 30 kg i wiecej. U mnie jest okolo 40-45 kilo.
Widzialem czasem na lotnisku jak gosciowi kazali wypakowac rzeczy z walizki zeby zmniejszyj jej wage albo placic. A tak dziele BTS na 2 po 20 kilo i nikt sie nie czepia waga zachowana. Jak dla mnie w tym jest cały bajer. W wiekszosci quivery nie rozna sie wzgledem siebie jakos znacznie w rozmiarach.

adam

Post26 cze 2008, 23:30

Marcin78 pisze:A tak dziele BTS na 2 po 20 kilo i nikt sie nie czepia waga zachowana. Jak dla mnie w tym jest cały bajer. W wiekszosci quivery nie rozna sie wzgledem siebie jakos znacznie w rozmiarach.

Czyli mam rozumieć, że jest limit 2 szt bagażu po 20 kg na osobę?i to przechodzi, a jak wysyłasz nawet 1 sztukę a ponad 20 kg to każą dopłacać?

Wróć do „Recenzje & Opinie”