Wiec tak jak pisałem tak zrobiłem. Poniewaz trzeba bylo w cos sprzet zapakowac zakupiłem Dakine BTS. Niestety brak pomocy ze strony kiteforumowiczow nie ulatwial mi zadania(z wyjatkiem postu szeda dzieki ktoremu nie kupilem Airwagona)
Wiec zaczynamy:
Torba Dakine BTS ma dlugosc 140 cm. Wykonana bardzo staranie w wszystkich miejscach w ktorych mogla by sie potencjalnie uszkodzic sa dodatkowe wzmocnienia. Ogolnie torba w stanie gotowym do podrozy wyglada tak:
Jak widac na zdjeciu całosc wyposazona jest jeszcze w pasy pozwalajace dowiesc torbe w jednym kawałku
Ilosc sprzetu jaki mozna zmiescic do srodka jest duuuuza. Na tyle duza ze pani na lotnisku dokleiłla mi taka meteczke
Dakine BTS w zasadzie to dwa quivery w jednym. Mozna go rozpiac na pol i w trase w ktora nie zabieramy duzo sprzetu mozna zabrac tylko pol quivera. Producent podaje jeszcze jedno zastosowanie: w momencie gdzy calosc bagazu przekracza limit wagowy rozpinamy go na pol i nadajemy dwa quivery i kazdy miesci sie w limicie wagowym. Niestety trzeba sie liczyc z oplatami na lotnisku. NIe jest tak latwo jak z golfbagiem. Ja dopiero po dlugiej dyskusji wytlumaczylem kobiecie ze lepiej nie robic z jednej torby dwoch.
Jak to bywa w tego rodzaju sprzetu kolka sa solidne,lozyskowane. Jedyny minusik to moze troche za krotkie slidery w czesci spodniej quivera.
a tu tak troche luzno wrzuconego sprzetu zeby zapelnic quiver

. NIe jestem w stanie niestety zweryfikowac ile ten quiver pomisci bo nie mam tyle zprzetu ale tak na oko to mysle ze 2 deski i okolo 5 latawców to powinien zmiescic.
A tu tez znalazłem małego minusika. Wg mnie powinna byc raczka w obu czesciach tak ze jak czasem trzeba przeniesc gdzies quiver to zeby mozna bylo chwycic zas obie czesci a nie tylko za jedna.
Podsumowanie:Torba fajna dobrze uszyta mieszczaca duzo sprzetu ale bez oplat na lotnisku to chyba nie poleci(wymiar/waga). NIe jest to golfbag ale mysle ze jest to dobra torba dla osób ktore od czasu do czasu podruzuja z wieksza iloscia sprzetu np. w 2 osoby.
Na koniec mam prosbe do kiteforumowiczow. Jezeli ktos ma inne quivery,torby cokolwiek w czym wozi sprzet niech zrobi pare zdjec i skrobnie cos od siebie,bedzie i mi i innym osoba latwiej cos wybrac.