Jestem akurat na Feuerteventua (Sotavento) i jakoś dziwnie wiatr padł (jutro mam nadzieje wystaje)

. W październiku wiatr może być kapryśny - to są termiki i jak nie ma słońca
to może być słabo. Na Sotavento prognozy są generalnie mało sprawdzalne. Czasami jest tak, że jedne dzień nie wieje ale już na następny masz
co 15 węzłów - generalnie wieje lepiej po południu. Ja bym się wybrał bardziej we wrześniu (jeżeli na tydzień). Jak jedziesz na dwa tygodnie
to może być październik. Jak jedziesz ze swoim sprzętem to dobrze mieć 12 m2 chyba, że jesteś lekki. Samochód w dobrej (Europecar, Avis itp.) wypożyczalni
na lotnisku od ok. 23 EUR za dobę. Z pełnym ubezpieczeniem (koła itp.) jakieś 28-29. (VW Polo) - lokalne wypożyczalnie na miejscu mają
trochę taniej ale ubezpieczenie może być gorsze i sprzęt starszy. Jak chcesz pływać na lagunie a nie na morzu to lepiej wynająć coś wysokiego
np. Seat Altea bo dojazd jest po kamienistej szutrowej drodze i możesz zahaczyć podwoziem o drogę

Jak coś więcej to pisz bo ja tu jestem
już 3 raz.
pzdr
Ralf
Orientuje się ktoś jak w realu przedstawia się siła wiatru w pażdzierniku na wyspie.
W archiwum windguru wygląda to dość słabo

Ale słyszałem że można Teneryfie można liczyć na dwa razy więcej niż w prognozach.Jak sprawa wygląda na Fuerte?
Gdzie najlepiej wynająć samochód (może jakieś namiary)?[/quote]