El Gouna pytanie

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post15 kwie 2012, 13:40

To prawda, że Ocean View jest wart uwagi, byłam tam gościnnie na imprezie (pokoje fajne i pięknie ulokowany basen), a ci którzy mieszkali bardzo chwalili jedzenie. zakładam więc, że skoro on zwykle wypada 2-3 stówki drożej niż Rihana, którą testowałam, a są to hotele tej samej sieci, to myślę, że warto. Następnym razem pojadę to tego hotelu. Z dziećmi natomiast raczej wybiorę Rihanę z uwagi na baseny. Ocean View nie ma szczególnych atrakcji dla dzieci, Rihana ma w sumie 3 baseny, z czego 1 ze zjeżdżalniami i duuużo większy teren, tak więc jest to lepsze miejsce dla dzieci. Panoramy nie polecam. Movenpick będzie z tych najlepszy, a że ostatnio staniał (obserwuję relacje jego cen do innych hoteli w mieście od jakiś 5 lat) to i może warto jemu się przyjrzeć (moja siostra, która była tam w ubiegłym roku wprawdzie powiedziała, że ten hotel lata świetności ma za sobą, ale była i tak zadowolona) - zakładam, że będzie tam nadal standard ciut wyższy niż w Ocean View.
Czego byście nie wybrali w El Gounie i tak będzie super! :D

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post15 kwie 2012, 15:37

Three Corners Ocean View moge z pełnym przekonaniem polecić. Jedzenie jest bardzo dobre, pokoje ładne, czyste, komfortowe. Lokalizacja hotelu idealna, blisko mariny więc wieczorami jest co robic. Z hotelu jeździ busik prosto na plaże hotelowa, która graniczy płotem z RSZ. To jest kolejna zaleta bo można z RSZ przejść na lunch który jest całkiem ok. Niestety nie uwzględnia napojów alkoholowych :( Jesli z jakiś powodów w porze lunchu będziecie w hotelu to czeka Was miłe zaskoczenie, posiłek praktycznie taki jak kolacja, duży wybór i bardzo dobre. W porze tea time podają kawę, herbatę i ciastka, czasami naleśniki :) Wracając do busika to porannym mało jeździłem bo pierwszy jest około 9 a wtedy to już byliśmy na spocie, natomiast powrotny praktycznie codziennie wykorzystywalismy. W barze hotelowym można brać za darmo wodę mineralną w 0,5 L butelkach tak więc problem zaopatrzenia w wodę znika.
Ważna sprawa: przed wyjazdem jak już wykupicie wycieczkę napiszcie prosto do hotelu email z ładna prośba o pokój z Ocean View. Hotel składa sie z dwóch budynków i tylko cześć jest nad woda, niektóre pokoje maja widok na coś w rodzaju zaplecza hotelu inne na marnie ale tutaj uważajcie zeby nie wziąć pokoju nad klubem bo dudni muza :)

Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2012, 16:10

Młody Stona pisze:Hi, Wybieram się z moją polowka i dwójka dzieci i zależy mi na tym aby spełniał kryteria: rodzinny i jednocześnie nie był zbyt daleko od spotu. Za info z góry wiele dzięki Stona
Może coś się teraz zmieniło ale w 2010r nie chciano przyjąć w Ocean View rodziny 2+2. Podobno małe pokoje i możliwa jest tylko 1 dostawka a 2 tylko po podpisaniu oświadczenia że nie będziemy mieli żadnych pretensji o warunki mieszkalne. Wybraliśmy Rihanę i było super. Pokoje bardzo duże, jedzenie dobre, basen dla dzieci, darmowy bus na plażę i bar praktycznie na spocie. Żona z dziećmi wolała jednak zostawać na basenach.

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2012, 18:27

desperadek pisze:
Młody Stona pisze:Hi, Wybieram się z moją polowka i dwójka dzieci i zależy mi na tym aby spełniał kryteria: rodzinny i jednocześnie nie był zbyt daleko od spotu. Za info z góry wiele dzięki Stona
Może coś się teraz zmieniło ale w 2010r nie chciano przyjąć w Ocean View rodziny 2+2. Podobno małe pokoje i możliwa jest tylko 1 dostawka a 2 tylko po podpisaniu oświadczenia że nie będziemy mieli żadnych pretensji o warunki mieszkalne. Wybraliśmy Rihanę i było super. Pokoje bardzo duże, jedzenie dobre, basen dla dzieci, darmowy bus na plażę i bar praktycznie na spocie. Żona z dziećmi wolała jednak zostawać na basenach.

Cześć,

Faktycznie tak było z 2-jką dzieci wtedy, teraz sobie przypomniałem.

I nie doczytałem, że z rodziną ... a w takim wypadku Rihanna będzie lepsza.

Pozdrawiam,

Młody Stona
Deska: Nobile
Latawiec: Zeeko Notus

Post15 kwie 2012, 21:14

Ok. Dzięki serdeczne za uwagi i sugestie, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Golla
Deska: su2
Latawiec: Cabrinha Convert
Postawił piwka: 1 raz

Post25 cze 2012, 08:21

Hmm... buty albo wiele szczęścia trzeba mieć. Nam się powbijały kolce w pięty (poprzebijały buty). Teraz kupujemy inne, specjalnie z grubszą podeszwą. Rafa nie była oznaczona bojami jak byliśmy, bo ona tam jest prawie wszędzie :P El Gouna na pewno nie jest dobrym miejscem na stawianie pierwszych kroków- za duży tłok + rafy. Chłopakowi się podobało, ale gdyby u nas na półwyspie było cieplej i częściej wiało to byłaby to mekka kitesurfingu, no i w kilka dni pływałby jakoś już na desce a tak to się bał płycizn i raf. Tak czy siak wracamy tam niedługo na dłużej, bo u nas (nad morzem) 14 stopni i pada w sumie cały czerwiec. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

surfbabe pisze:jest tam wprawdzie kawałek rafki i rzeczywiście przy niskim stanie wody (tak, są pływy, a jakże... patrz: http://www.kitepower-elgouna.com/en/loc ... l_calendar) bezpieczniej jest kontrolować gdzie rafka jest.
ale wcale nie trzeba się zaraz wnią wbijać... no i jest wyraźnie oznaczona bojkami.
reszta piaseczek.
ja nie znoszę butów... i jakoś kopytek nigdy nie poraniłam.
i bardzo lubię to miejsce, El Gouna ma wyjątkowy klimat.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post27 cze 2012, 09:59

Golla pisze: Rafa nie była oznaczona bojami jak byliśmy, bo ona tam jest prawie wszędzie

wow! to się bestia rozrosła :roll:
bardzo mi przykro; na waszym miejscu to bym się tam nie pchała znów w takim razie.

Wróć do „Spoty”