TARIFA

Miejscówki Kitesurfingowe
el_volumen

Post11 mar 2009, 17:50

maski pisze:
przemass pisze:Ponowię pytanko o szkółkę hotstick? ktoś był i zna?

co chcesz wiedziec ?

pyt. nie do mnie, ale ja pytalem wczesniej o to samo:
-jak wyglada akwen dla kursantow?
-czy jest rozgraniczenie miedzy strefa dla poczatkujacych(kursy) i dla zaawansowanych?
-chce wziac znajomych na nauke, wiec czy wiesz jacy sa instruktorzy, sprzet i klimat

To tyle jesli chodzi mnie. bede dzwieczny za info.

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2009, 19:00

el_volumen pisze:-jak wyglada akwen dla kursantow?
-czy jest rozgraniczenie miedzy strefa dla poczatkujacych(kursy) i dla zaawansowanych?
-chce wziac znajomych na nauke, wiec czy wiesz jacy sa instruktorzy, sprzet i klimat

To tyle jesli chodzi mnie. bede dzwieczny za info.

Jesli chodzi o sama Tarife to kursy sa przewaznie przy poniente, czasem przy slabszym lewante i sa one prowadzone na oceanie, wiec akwen do najlatwiejszych nie nalezy. Nie ma zadnych stref dla plywajacych i uczacych sie, ale szkolki przewaznie ida kawalek dalej z kursantami wiec tragedii nie ma. Jesli chodzi o szkolki to jest tego tam sporo i ucza na roznym sprzecie, takze do wyboru do koloru.

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2009, 22:08

tarifa generalnie kultowe miejsce, polecam kazdemu kto kita kocha, ale jesli o szkolenie chodzi i warunki dla zupelnie początkujących , no to nie sa jakies rewelacyjne... . Zalezy jeszcze na jaka pogode trafisz; jak kolega macsurf slusznie zauważył raczej przy poniente(wtedy mozna na dopychu w samej tarifie w zasadzie plywac i duuuzo plazy jest do dyspozycji) . widzialem tez jak ucza przy lewante na valdevaqueros - ale bardzo to ryzykowne uwazam - mocne kopy przy samym brzegu.
KONKLUZJA MOJA TAKA- UCZYC SIE NAPRAWDE NAJLEPIEJ NA HELU:))) , a do tarify juz chociaz z umiejetnoscia "trzymania wysokosci" no i bodydrag obowiazkowo perfekt

powodzenia :wink:

tarifa4you
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 mar 2009, 23:33

To może od razu lepiej zaproponować podręcznik „Kitesurfing w Tydzień”
Marcin – nie wszyscy tak mają jak Ty że jadą na hel na prognozy bo nikogo o urlop nie muszą się prosić. A czego może nauczyć kurs w bezwietrznych warunkach?
Jak wcześniej wspominałem, lewante w Tarifie jest paskudnym wiatrem dla początkujących a tym bardziej do nauki ale ten sam wiatr na okolicznych spotach Morza Śródziemnego jest o wiele bardziej łagodny i przyjazny do nauki. Wiele szkółek w Tarifie zamiast wyganiać swoich uczni na szarpiące lewante w Valdevagueros woli przejechać się do Palmones. Wiem że często praca szkółek w Tarifie ogranicza się do skasowania pieniędzy, wydania sprzętu i przydzielenia instruktora który generalnie olewa czy kursant czegoś się nauczy czy nie ale tak nie jest we wszystkich przypadkach. Wcześniej podałem namiary na szkółkę Wavebandits, wiem że oni wkładają odrobinę serca w swoją pracę.
Moja rada – przed zapłaceniem, sprawdzić prognozy oraz przedyskutować co maja do zaoferowania i na jakich spotach będzie odbywał się kurs.

Kuki
Kontaktowanie:

Post18 mar 2009, 12:42

Moze ma ktos jakas dobra oferte do Tarify na 2 tygodnie z przelotami w miesiacach lipiec, sierpien??? Pozdro:)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2009, 16:33

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 01:48

przemass pisze:http://www.sieplywa.pl/siewie.php?id=2958

słabo? ;P

no właśnie:)) na takie waruny jak trafisz to nikt nie popływa, a kursant no to słabo rzeczywiście :lol:
Oczywiście ze mozna jechac na spoty(a jest ich sporo i Karol je chyba wczesniej opisywał) po stronie Morza śródziemnego na Lewante, mozna tez jechac na Canos de Mecca i jest tam super, ale to wszystko wymaga przede wszystkim posiadania fury na miejscu, no i kogos miejscowego co podpowie co nieco na bieżąco. Tak czy tak Tarifa warta zobaczenia, lipa niestety ze brak ofert regularnych wycieczek i co z tym związane możliwości wypadu na dobrą prognozę .

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 08:42

zawsze sobie mozesz kupic lasta w okolice malagi i wziac ze soba namiot ;)

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 09:43

taaa, a tak na powaznie to moze sa jakies opcje z niemiec??

Kuki
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 15:24

przemass pisze:http://www.sieplywa.pl/siewie.php?id=2958

słabo? ;P

Nooo ale to minie... ale wole nazekaz na za duzy wiatr, niz na brak... Jakies oferty?? Halo!

michu

Post21 mar 2009, 21:17

taaa, a tak na powaznie to moze sa jakies opcje z niemiec??

z Niemiec do Malagi mozna zlapac okazje u Ryanair'a. Jezeli nie czekasz na ostatnia chwile to mozesz dostac bilet w dwie strony z Bremen za ok 100 euronow. Logujesz sie na kwadracie u np. Karola i jest gitara.
O ile trafisz na wiatr.... :roll:

tarifa4you
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 mar 2009, 00:18

Troszkę zawiało w Tarifie, coś tam nawet w TV wspominali że już dawno tak silnego Lewante nie było. Ja w tym samym czasie w Torreguadiaro i Palmones fajnie popływałem - latawce 7, 9 i 12 w zależności od dnia.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post22 mar 2009, 08:41

7, 9 i 12

och Karol :!: :!: :!: :lol:
Niebawem Cie odwiedzimy nie zbrzydly Ci juz oliwki i mule?

Awatar użytkownika
Perelka

Post29 mar 2009, 01:00

chyba krewetki i lewante:P nie boj nie boj przywieziemy sachaboszczaki!!!

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2009, 00:22

ani krewetki, ani mule zbrzydnąc nie mogą...:) jedynie lewante naku...wiające może się znudzic... . Poniente is the best:)

Wróć do „Spoty”