Jezioro Żarnowieckie

Miejscówki Kitesurfingowe
RobRoy
Deska: SU-2 BigFoot
Latawiec: North Rebel

Post13 cze 2010, 20:12

Witam
Czy to dobre miejsce do nauki kite?
Płytko tam, wiatr nie kręci itd?
Nie za wiele informacji w sieci na temat tej miejscówki.
Pozdrawiam
Robert

Awatar użytkownika
Lukas
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 cze 2010, 23:15

Masz niecałe 30 km do zatoki :) jak bym się nie zastanawiał
Co do jeziora słyszałem że tam są wiry i podwójne dno ale ile w tym prawdy...

pzdr

frytko

Post06 lip 2010, 14:43

jezioro dlugie i wystarczajaco szerokie.
wiry nie wiem, jednakze ruch wody jest ze wzgledu na elektrownie wodna.
"podwojne dno" nie wiem co masz na mysli, ale podwojne dno to zauwazalem jedynie w zimie, gdy woda zamarzala i w dzien zamarzala na innym poziomie a w nocy na innym. powstaje wtedy podwojna warstwa lodu. roznica okolo metra.
jade tam od 13 do 22 lipiec i sprawdze czy tam wystepuje latawce.
Moze ktos z Was tam rowniez zawita byloby milo.

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post02 sie 2010, 10:25

Podlaczam sie do pytania, bo byc moze zawitam w te okolice koncem sierpnia.

Nadaje sie toto na kajta? jakies przyjazne plaze z miejscem do startowania, albo z jakas plycizna?
Z tego co kojarze to chyba kiedys kawalek filmu Batmanem byl krecony na tym jeziorze, prawda to?

Frytko, byles? zobaczyles?

jaktk

Post22 sie 2010, 16:27

żarnowiec jest spoko, wczoraj wróciłem z dębek i co prawda wietrznych dni nie miałem wiele, ale popływać się udało i mi się podobało, co do dna to przy brzegu jest troche kamieni, później piasek, czasem glony, całkiem niezłe podłoże w porównaniu na przykład do rewy :D i płytko jest dość długo. Stopy standardowo udało mi się porozcinać ale niewiele :) W dębkach jest szkoła winda i kita Kitefront, bardzo fajna i tania w porównaniu do helu i spoko instruktorzy :) można z nimi popływać oprucz kita i winda to też na skimie czy wake'u za samochodem, więc jest co robić w razie braku wiatru. No i mega wielka zaleta w porównaniu do chałup, podczas wietrznego dnia, kitów i windów jest 6 czy 8, więc żadnego tłoku i jest super. Świetna alternatywa dla nielubiących pływania w tłumie.

Wróć do „Spoty”