**SILESIA SNOWKITE**

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post12 sty 2013, 17:46

Za to w skansenie (gorniczy) w piatek jazda poza trasa 1 klasa, na trasie to nie wiem bo nie wjezdzalem:-)

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post12 sty 2013, 19:10

szed pisze:Nie wiem co mnie dzisiaj pokusiło żeby jechać do tego jeb... Szczyrku na te pier... Duże Skrzyczne..
To będzie post pełen goryczy więc z góry przepraszam ale piszę to ku przestrodze tym, którym by też tak idiotyczny pomysł wpadł do głowy :wink:
Oczywiście wiem jak jest na Dużym Skrzycznem, znam tam praktycznie każdy zakątek, wiem, że ta pier.. kolejka jedna wlecze się chyba z 17 min, druga jakieś 12, wiem, że napier... na tych krzesełkach tak, że jak się już wyjedzie to człowiek nie ma ochoty na nic, itp.. ale.. myślę sobie dzisiaj rano, śniegu w Beskidach napadało od groma, u nas i na Jurze niby wiatr dzisiaj jest ale śniegu za to mało, to mówię 'kij', jedziemy na to Skrzyczne, jakoś przecierpimy te krzesełka ale za to będzie zajebista jazda na boardzie i na trasie i poza nią. Wjeżdżam do Szczyrku, śniegu od groma, myślę sobie jest git! Będzie ekstra, tym bardziej, że ludzi widzę naprawdę znikomą ilość. Wsiadamy na tą pier... kolejkę i już z góry widzę, że qwa.. coś jest nie tak. Jakim qwa cudem skoro śniegu jest wszędzie od zajebania na trasie praktycznie jest więcej kamieni i ziemi niż białego??!! Ale dobra.. może wyżej będzie lepiej. Ni ch***.. dokładnie taka sama padaka. I wszystko stało się jasne od razu. Ci popier... debile gdy spadł świeży śnieg to oczywiście nie zadali sobie trudu przygotować tras ratrakiem bo po jakiego grzyba! Skutek wiadomo jaki.. po godzinie jazdy narciarzy i deskarzy cały świeży i lekki śnieg został zmieciony z trasy aż do samej ziemi i kamorów. W ogóle ja podejrzewam, że Duże Skrzyczne to ratraka w tym sezonie jeszcze nie widziało. To jest qwa skandal i złodziejstwo na maxa. Nadaje się to wręcz do 'Uwagi'. Co chwila widziałem jakiś topogan, ludzie zjeżdżali często krzesełkiem w dół bo kto nie miał magicznych wręcz umiejętności nie miał szans na zjazd na sam dół bez wyjebki na kamory, a w najlepszym wypadku po jednym takim zjeździe sprzęt nadawał się do regeneracji.
Wstyd mi normalnie za ten nasz kraj gdy widzę tak daleko posunięte sqrwysyństwo. Byłem niedawno w takim małym kraju niedaleko nas, Słowacja się nazywa. Nie będę się rozpisywał ale nie dorastamy im nawet do pięt. Szkoda, bo mamy naprawdę fajne góry tylko niestety popierdolonych ludzi :(
Tym pesymistycznym akcentem kończę swój wywód i na kilka lat mam znowu dosyć Szyrku (wolę 100 km dalej pojechać do normalnego kraju).
ps. uprawianie sportu, jazda na nartach czy snowboardzie powinna dawać przyjemność, euforię i takie miłe uczucie zmęczenia. Po dzisiejszym dniu spędzonym na Skrzycznem czuliśmy wqrwienie, złość, i uczucie bezsilności :(

.. to samo jest z Pliskiem, według mnie najlepsza góra z w Polsce wystarczyć tylko puścić porządną kanapę z taśmą i taka np. Kotelnica wymięka :idea:
jakoś w Istebnie, mimo że łączka 800m , dało rade postawić wypasioną , sześcioosobową kanapę :shock:

ps. Jura mega wypas , fajna jazda, do maliny i miodu tylko lampy zabrakło :D

pzdr

:wink:

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post12 sty 2013, 19:12

ahoj
my lyżujeme na Martinkach
śniegu w 3 d.... , ciężko sie tutaj odkopać ( bez łańcuchów nie ma szans sie poruszać)
generalnie warun doskonały zarówno na nartostradach jak i poza można oddać się emocjonalnemu freeraidowi
mgła na szczycie bardzo często sie pojawia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pozdro
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 21:36 przez wieloryb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pawbuh
Latawiec: BEST
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post12 sty 2013, 19:43

szed pisze:Nie wiem co mnie dzisiaj pokusiło żeby jechać do tego jeb... Szczyrku na te pier... Duże Skrzyczne..
To będzie post pełen goryczy więc z góry przepraszam ale piszę to ku przestrodze tym, którym by też tak idiotyczny pomysł wpadł do głowy :wink:
Oczywiście wiem jak jest na Dużym Skrzycznem, znam tam praktycznie każdy zakątek, wiem, że ta pier.. kolejka jedna wlecze się chyba z 17 min, druga jakieś 12, wiem, że napier... na tych krzesełkach tak, że jak się już wyjedzie to człowiek nie ma ochoty na nic, itp.. ale.. myślę sobie dzisiaj rano, śniegu w Beskidach napadało od groma, u nas i na Jurze niby wiatr dzisiaj jest ale śniegu za to mało, to mówię 'kij', jedziemy na to Skrzyczne, jakoś przecierpimy te krzesełka ale za to będzie zajebista jazda na boardzie i na trasie i poza nią. Wjeżdżam do Szczyrku, śniegu od groma, myślę sobie jest git! Będzie ekstra, tym bardziej, że ludzi widzę naprawdę znikomą ilość. Wsiadamy na tą pier... kolejkę i już z góry widzę, że qwa.. coś jest nie tak. Jakim qwa cudem skoro śniegu jest wszędzie od zajebania na trasie praktycznie jest więcej kamieni i ziemi niż białego??!! Ale dobra.. może wyżej będzie lepiej. Ni ch***.. dokładnie taka sama padaka. I wszystko stało się jasne od razu. Ci popier... debile gdy spadł świeży śnieg to oczywiście nie zadali sobie trudu przygotować tras ratrakiem bo po jakiego grzyba! Skutek wiadomo jaki.. po godzinie jazdy narciarzy i deskarzy cały świeży i lekki śnieg został zmieciony z trasy aż do samej ziemi i kamorów. W ogóle ja podejrzewam, że Duże Skrzyczne to ratraka w tym sezonie jeszcze nie widziało. To jest qwa skandal i złodziejstwo na maxa. Nadaje się to wręcz do 'Uwagi'. Co chwila widziałem jakiś topogan, ludzie zjeżdżali często krzesełkiem w dół bo kto nie miał magicznych wręcz umiejętności nie miał szans na zjazd na sam dół bez wyjebki na kamory, a w najlepszym wypadku po jednym takim zjeździe sprzęt nadawał się do regeneracji.
Wstyd mi normalnie za ten nasz kraj gdy widzę tak daleko posunięte sqrwysyństwo. Byłem niedawno w takim małym kraju niedaleko nas, Słowacja się nazywa. Nie będę się rozpisywał ale nie dorastamy im nawet do pięt. Szkoda, bo mamy naprawdę fajne góry tylko niestety popierdolonych ludzi :(
Tym pesymistycznym akcentem kończę swój wywód i na kilka lat mam znowu dosyć Szyrku (wolę 100 km dalej pojechać do normalnego kraju).
ps. uprawianie sportu, jazda na nartach czy snowboardzie powinna dawać przyjemność, euforię i takie miłe uczucie zmęczenia. Po dzisiejszym dniu spędzonym na Skrzycznem czuliśmy wqrwienie, złość, i uczucie bezsilności :(

Dobre, ja mam sentyment do Szczyrku, pamiętam jako gówniarz jeździłem tam jeszcze za komuny, w Polsce to był chyba najlepszy ośrodek, zresztą do dziś uważam że na górniczych jest całkiem ciekawie (nie biorąc pod uwagę faktu że czas się tam zatrzymał w latach 70tych, a może właśnie dlatego mi się to podoba? :)).
Nie byłem tam już kilka lat więc wiele nie mogę powiedzieć, ale jak znajomemu ostatnio powiedziałem że w Szczyrku zawsze mi się podobało to popatrzył na mnie jak na idiotę.

Awatar użytkownika
kriski
Deska: su-2
Latawiec: rebel, convert
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post12 sty 2013, 21:12

duży skrzyczne to państwówka, wiadomo co jest ważne na państwowym - nie podpaść ministrowi i dbać by wynagrodzenie rosło 2 % rocznie, reszta się nie liczy.
Ze szczyrku to jedynie czyrna solisko. W zeszłym roku kupili to prywaciarze to się trochę poprawia, ale tempo jest zawrotnie powolne. Jedyny ich plus to 20 km tras i dobre naśnieżanie. Reszta to same minusy, w tym największy - orczyki..... mają być krzesła, ale nie wiem czy dożyjemy.

koto
Postawił piwka: 1 raz

Post13 sty 2013, 09:12

Na Jurze śniegiem dosypało zdrowo, jeszcze jedna nocka z opadami i można odpalać sety. ( Adamo jest nowy spot w Porębie,nie wiem czy latałeś tam czy nie dlatego napiszę, 2 razy większy niż ten na Rudnikach, zero drzew, dziewiczy teren i na delikatnej górce, dam ci cynka w poniedziałek jak z podkładem i możemy sie umówić )

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post13 sty 2013, 09:35

Szkoda, że dzisiaj zero wiatru bo warun piękny. Ja biorę wake-linkę do auta i śmigam na pola. Fajne, sprawdzone tereny są na lewo od 'Gierkówki' na wysokości P4 (przez okoliczne wiochy na dość wysokich wzniesieniach gdzie pola na lewo i prawo bez drzew). :twisted:

Awatar użytkownika
grzechu1984
Deska: Voelkl Styla
Latawiec: RRD Passion 2010
Kontaktowanie:

Post13 sty 2013, 11:16

szed pisze:Szkoda, że dzisiaj zero wiatru bo warun piękny. Ja biorę wake-linkę do auta i śmigam na pola. Fajne, sprawdzone tereny są na lewo od 'Gierkówki' na wysokości P4 (przez okoliczne wiochy na dość wysokich wzniesieniach gdzie pola na lewo i prawo bez drzew). :twisted:

No ale jutro zapowiada się ciekawie :)

Awatar użytkownika
JanuszJ
Deska: Su 2
Latawiec: OZONE EDGE-13 OZONE C4-9
Kontaktowanie:

Post14 sty 2013, 17:42

Dzisiaj Piekna 2 godzinna sesyjka na lotnisku w Bielsku Ja i Krzysiek cale lotnisko bylo nasze. :D

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post14 sty 2013, 18:02

Uważajcie na tych lotniskach bo u nas wczoraj było tak:
http://katowice.naszemiasto.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Generalnie każdej zimy u nas się coś rozbija. Którejś zimy nawet godzinę po tym jak śmigaliśmy po lotnisku rozwaliła się jedna Cessna :?

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post14 sty 2013, 18:51

Janusz:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a uważać, fakt - trzeba!

ps. w czwartek powtórka :thumbsup:

starplanet
Postawił piwka: 1 raz

Post15 sty 2013, 12:18

Czwartek/Piątek zapowiadał się gruby i zdechło :(

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2013, 20:43

.. jakby co , to jutro jeździmy po Bańgowie .

pzdr

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post18 sty 2013, 14:47

adamo pisze:.. jakby co , to jutro jeździmy po Bańgowie .

pzdr

Hej. Jeśli możesz to napisz o której i w którym miejscu dokładnie.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 sty 2013, 15:13

Zadaj sobie trochę trudu i prześledź wątek od początku to znajdziesz dokładny opis i mapkę.

Wróć do „Snowkiting Forum”