Sardynia

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
stani21
Deska: Czapla KiteBoards 2014
Latawiec: 12m Ocean Razor,8m Ocean Razor
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2008, 15:18

:?: Witam, czy byl ktos na Sardyni i zna moze jakjes ciekawe miejsce. Za dwa tygodnie tam lecimy i nie wiem :( czy i jakie latawki brac ze soba.
Z gory dzieki za info. :wink:

Awatar użytkownika
Stas

Post04 lis 2008, 15:25

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2008, 16:10

.. śliczna miejscówka :!: najbardziej znany spot to PORTO POLO ,, ale jest wiele duzo ciekawszych spotów np : przepiękne miejsca na zachodnim wybrzeżu [ ok 30/40km od porto polo] np : Rena Majore, Marina dela Rose , Vigniola , po prostu miód malina , cudny wave :lol:

Awatar użytkownika
raf

Post04 lis 2008, 17:50

wczoraj w łapy wpadl mi magazyn Kitesurfing wersja italiano, byly fotki z miejscowki San Teodoro - jest tam plaza oddzielajaca jezioro od morza wiec masz wave i flacik jednoczesnie ;)
fotki znalezione w necie http://www.kiteforumpuglia.it/public/vi ... 10&p=13814

mapka na googlach http://tiny.pl/s49r

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2008, 17:58

..tam nie byłem, [ z tego co pamiętam to jednak ładnych parę kliometrów na południe od Porto P. - cosik grubo ponad 100km] , ale wygląda świetnie :lol:

Awatar użytkownika
stani21
Kontaktowanie:

Post05 lis 2008, 06:46

Wszystkim duze dzieki. Lecimy 29. Po powrocie wrzucimy pare fotek.

Awatar użytkownika
stani21
Kontaktowanie:

Post16 sty 2009, 16:11

Witam , wyspa wywarła na nas ogromne wrażenie.
Jeździliśmy po zachodnim wybrzeżu od Capo Coda Cavallo po San Teodoro.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niezliczone ilości spotow do których można dojechać przez nikogo nie zaczepionym i nikomu nie przeszkadzając. Podjeżdżać można pod samą plażę. W Pierwszy dzien nie wialo.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Temperatura jak na początek grudnia miedzy 17 a 21 woda 17 i jak na europejskie warunki to myśle, że było OK

Obrazek

Od połowy października wycofuja się z tamtąd turyści i tak pozostaje do połowy maja.
Jadac ze wschodu na zachód

Obrazek
Obrazek

także piękny spot dla lubiących słodką wodę, położony lekko w górach w odległości 40km od lotniska (Olbia wschodnie wybrzeze) - wielkie jezioro Lago del Cohinas, z mnóstwem dojazdów aż do samej wody i od strony wschodniej piaszczystymi plażami.
Nad tym jeziorem w jednym dniu przeżyliśmy rano ciszę potem gradobicie po nim wiatr 22 znowu ciszę, następnie wiatr ok.15 i na koniec cichy wieczór na pakowanie klamotów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wybraliśmy się do Alghero na zachodzie wyspy ok 150km I tam wiało na ląd

Obrazek
Obrazek

Jak widać sytuacja na miejscu okazała sie dla nas nie do przyjecia . Z naszym sprzętem szmatki 12 i 16 mogliśmy tylko podziwiać jak morze zalewa plażę. Plaża w tym miejscu ok 100m zniknęła pod woda.

Obrazek
Obrazek

Dziwny był kolor morza Srodziemnego, który przypominal kolor naszego poczciwego Bałtyku. Wiało zaj… szkwaliło nawet do 41. Nikt nie pływał!!!
Ogólnie przesympatyczna wyspa, która mysle ze, stanie sie alternatywą dla naszej późnej jesieni i wczesnej zimy. Trzeba tylko poświęcić więcej czas, którego my niestety nie mieliśmy w nadmiarze.

pozdro
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 20:32 przez stani21, łącznie zmieniany 8 razy.

Awatar użytkownika
Kamilos
Deska: Master Kitboarding
Latawiec: Ozone Edge & Best Waroo
Kontaktowanie:

Post15 sie 2009, 11:00

Witaj
Mnie też zauroczyła Sardynia (byłem tam już 2 razy i ciągle mi mało) i zaraziłem się kitesurfingiem właśnie tam.
Widzę, ze pływaliście po stronie północno - wschodniej. Szczerze powiedziawszy te regiony naj mniej mi się podobały, są nastawione na komercję.
Jakbym miał polecać fajne miejsca do pływania to przede wszystkim:
1. Torre Dei Corsari - środkowy zachód wyspy koło Oristano, lub bardziej na południe Casta Verda.
2. Baja Blu la Tortuga - Północna część wyspy pomiędzy Capo Testa a Castelsardo,
3. Chia opisywane również na tym forum - połudnowa część wyspy - w skalistym wybrzeżu można znaleść przepiękne piszaczyste plaże, gdzie idziesz, idziesz i cały czas płytko. Nie jest to co prawda Hel, ale woda kryształ.

Jeśli pochrzaniłem coś z nazwami to sorry, ale pisze z głowy
Będziesz się może jeszcze tam wybierał?
Pozdrowienia

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”