SZCZECIN KTO/GDZIE/KIEDY?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze

Twoj ulubiony spot w okolicach Szczecina to?

Trzebież
19
6%
Nowe Warpno
6
2%
Miroszewo
5
1%
Podgrodzie
5
1%
Miedwie
101
29%
Międzyzdroje
62
18%
Świnoujscie
74
22%
Inne
72
21%

Liczba głosów: 344

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post06 lut 2012, 10:57

k_gabra pisze:Ale mowa o dużych kamieniach ze usunięte, czy mówicie o jakimś wybraniu mułu? :D
Co do tych bojek na kamieniach, to w zeszłym sezonie (bądź w tym, ale wątpię bo rzadko na Miedwiu bylem) młodziaki INSTRUKTORZY z KitePoint'a stojąc na kamieniach i instruując krzykami swoich podopiecznych zrywali pomalowane butelki z kamieni.
Widziałem to na własne oczy więc nie jest to żadna bajka, a nawet jak Matek z bazy na miedwiu zwrócił im uwagę przepływając na żaglu obok to nie zrobili sobie nic z tego i dalej zajęli sie 'bojkami'

Co za barany .......... Nawet mi przez myśl nie przeszło że ktoś pływający mógł to usunąć. Chyba żaden z nich nie zniszczył swojej deski. Takie rzeczy się mszczą ..... zniszczy bądź pi.... o kamień łbem to sobie przypomni co głupiego robił. :evil:

nevalon
Deska: Underground
Latawiec: Peter Lynn Escape, Fury, Swell
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 lut 2012, 12:09

Czy ktoś w tym roku już snowkite'a w naszych okolicach uskuteczniał? Ja byłem kilka razy w Czechach. Na najbliższy weekend wybieramy się ekipą do Krynicy Morskiej na event o nazwie "Weekend na Lodzie" - Zalew Wiślany skuty jest lodem i będziemy tam uskuteczniać icekiting (łyżwy lub ice buggy) lub, jeśli spadnie śnieg do tego czasu - snowkiting. Planowane są zawody (wyścig na 10km), do wygrania główna nagroda GoPro HD Hero 2 :) oraz sporo dodatkowych nagród. Jak ktoś ze Szczecina i okolic jest zainteresowany wyjazdem, dawać znać na priv - miejsca jeszcze w busie mam.

A wracając do lokalnego ice / snow kitingu - czy gdzieś w naszej okolicy już się da? Mam cynk, że w Stepnicy tuż przed mrozami wylała woda z zalewu (cofka była) i jest duuuuża połać bezpiecznego lodu (głębokość max 0,5m) przykrytego warstwą śniegu :) Jak tylko zawieje mam zamiar to sprawdzić. Na Stobno jeszcze śniegu za mało, jak dopada jeszcze ze 10-20 cm pewnie już Stobno będzie dawać radę.

Przy okazji - w drodze do mnie są nowe (pompowane!) latawce firmy Peter Lynn, chętnych do testów zapraszam do kontaktu. Latawce powinny dojść w czwartek i w pierwszej kolejności testy będą na wyżej wspomnianym evencie w Krynicy Morskiej, później na bieżąco w Szczecinie. Do testów idą:

Peter Lynn Escape 9m
Peter Lynn Escape 11m
Peter Lynn Fury 9m
Peter Lynn Fury 11m

A w późniejszym terminie (gdzieś za miesiąc):
Peter Lynn Fury Ultra Lite 19m

Oprócz tego na bieżąco dostępne do testów latawce komorowe HQ Powerkites: HQ Apex III, HQ Montana VII - w każdym rozmiarze.

loer
Deska: NHP
Latawiec: Fuel, Razor
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post07 lut 2012, 09:06

nevalon pisze:Czy ktoś w tym roku już snowkite'a w naszych okolicach uskuteczniał? Ja byłem kilka razy w Czechach. Na najbliższy weekend wybieramy się ekipą do Krynicy Morskiej na event o nazwie "Weekend na Lodzie" - Zalew Wiślany skuty jest lodem i będziemy tam uskuteczniać icekiting (łyżwy lub ice buggy) lub, jeśli spadnie śnieg do tego czasu - snowkiting. Planowane są zawody (wyścig na 10km), do wygrania główna nagroda GoPro HD Hero 2 :) oraz sporo dodatkowych nagród. Jak ktoś ze Szczecina i okolic jest zainteresowany wyjazdem, dawać znać na priv - miejsca jeszcze w busie mam.

A wracając do lokalnego ice / snow kitingu - czy gdzieś w naszej okolicy już się da? Mam cynk, że w Stepnicy tuż przed mrozami wylała woda z zalewu (cofka była) i jest duuuuża połać bezpiecznego lodu (głębokość max 0,5m) przykrytego warstwą śniegu :) Jak tylko zawieje mam zamiar to sprawdzić. Na Stobno jeszcze śniegu za mało, jak dopada jeszcze ze 10-20 cm pewnie już Stobno będzie dawać radę.

Przy okazji - w drodze do mnie są nowe (pompowane!) latawce firmy Peter Lynn, chętnych do testów zapraszam do kontaktu. Latawce powinny dojść w czwartek i w pierwszej kolejności testy będą na wyżej wspomnianym evencie w Krynicy Morskiej, później na bieżąco w Szczecinie. Do testów idą:

Peter Lynn Escape 9m
Peter Lynn Escape 11m
Peter Lynn Fury 9m
Peter Lynn Fury 11m

A w późniejszym terminie (gdzieś za miesiąc):
Peter Lynn Fury Ultra Lite 19m

Oprócz tego na bieżąco dostępne do testów latawce komorowe HQ Powerkites: HQ Apex III, HQ Montana VII - w każdym rozmiarze.

Lokalny snowkite - w ubiegla sobote zalew kamienski 5 kitow 3xnarty 2xsnwbd ogolnie ocena na duzy + .We czwartek chyba atakuje ta sama miejscowe ok 12,13 godz.

takitam
Dostał piwko: 1 raz

Post08 lut 2012, 13:42

Czy ktoś w tym roku już snowkite'a w naszych okolicach uskuteczniał? ...

czywiscie ze bylem. i bylem nawet juz lekko i delikatnie unosczony w powietrzu, i chwilami tylko prowadzilem snowborda po sniegu, i kiedy na chwile stracilem wzrokowy kontakt z kitem, bo zapatrzylem sie na machajaca do mnie panienke to poczulem najpierw lzy na policzkach. po chwili jak ryba na haku ciagniety bylem do gory. glowa i ramiona niczym strzala, reszta natomiast niezaleznie od moiej woli krecila srube w powietrzu. w koncu, kiedy wyladowalem na plecach zdazylem jedynie wziasc gleboki oddech gdy ponownie kit ciagnal mnie do nastepnego swojego popisowego numeru. pedzilem po zamrozonym sniegu niczym samolot po pasie startowym. przerazil mnie dopiero betonowy plot. zdepowerowalem sie i pozostalem jedynie na leaschu. bialo zolto czerwony APEX zaczal tracic moc, opadal i trzepotal jedynie o snieg.

a wiec, nie zapominajcie o okularach i lepiej nie rozgladac sie na boki. koncentujcie sie na jezdzie.
nie sztuka w lataniu lecz w ladowaniu ( trzy ostatnie obrazki ) : https://picasaweb.google.com/1183991210 ... 2106707458
trzymam kciuki za wystepy na zalewie wislanym i pozostalych revirach
mimo wszystko woda nie jest az tak twarda :D :D :D

nevalon
Deska: Underground
Latawiec: Peter Lynn Escape, Fury, Swell
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2012, 13:57

takitam, upadki się zdarzają i cały czas trzeba mieć oczy dookoła głowy. Gdzie latałeś na śniegu? foty z mountainboardem widzę z Tempelhofu :)

takitam
Dostał piwko: 1 raz

Post08 lut 2012, 14:36

powiedzmy raczej, ze bylem zabrany w okolice davos do szwajcarii. ale tak naprawde, to nie wiem dokladnie gdzie bylismy. wszedzie dookola gory i na dodatek w jednym, bialym kolorze. zadnych widokow, zadnej perspektywy. w glowie huczy od zmian bar(ycznych) :D :D :D
zdecydowanie lepiej czuje sie na plazy oceanicznej badz w miedzykach. co wcale nie oznacza, ze wolinem gardze.

Awatar użytkownika
Filip ^ kiteteam.pl
Kontaktowanie:

Post08 lut 2012, 21:21

waldir pisze:
k_gabra pisze:Ale mowa o dużych kamieniach ze usunięte, czy mówicie o jakimś wybraniu mułu? :D
Co do tych bojek na kamieniach, to w zeszłym sezonie (bądź w tym, ale wątpię bo rzadko na Miedwiu bylem) młodziaki INSTRUKTORZY z KitePoint'a stojąc na kamieniach i instruując krzykami swoich podopiecznych zrywali pomalowane butelki z kamieni.
Widziałem to na własne oczy więc nie jest to żadna bajka, a nawet jak Matek z bazy na miedwiu zwrócił im uwagę przepływając na żaglu obok to nie zrobili sobie nic z tego i dalej zajęli sie 'bojkami'

Co za barany .......... Nawet mi przez myśl nie przeszło że ktoś pływający mógł to usunąć. Chyba żaden z nich nie zniszczył swojej deski. Takie rzeczy się mszczą ..... zniszczy bądź pi.... o kamień łbem to sobie przypomni co głupiego robił. :evil:

Słuchaj koleżko Waldir :evil: i koleżko k_gabra :lol: , może i jesteśmy młodziakami ale prawdopodobnie reprezentujemy wyższy poziom samej kultury, a w tym też kite'ingu bo nie wyzywamy na forum ludzi od baranow. Koleżko WALDIR jak zamierzasz nazwać mnie baranem to powiedz mi to w 4 oczy a nie wypisujesz bzdety na forum, i osmieszasz sam siebie robiąc afere wokół naszej ekipy. W jakim niby celu mielibysmy wyrywac, zabierac, niszczyc bojki ktore ustawione sa dla naszego bezpieczeństwa ? To raz.
A dwa KTO NAS WIDZIAŁ W SEZONIE 2011 na Miedwiu? :shock: Bo ja nie przypominam sobie ani jednego wyjazdu w tamte okolice bo nasza baza (energysports) jest w Czarnocinie i tam szkolilismy cały sezon. Na Miedwie mam zapisany w kartach wyjazdowych ostatni wyjazd w 2010 roku xD Jeżeli bylismy wiec na Miedwiu to tylko zeby popływac, a juz na pewno nie wyrywać bojki xD A kto przepraszam ma tak swietna pamiec zeby pamietac ze w 2010 roku cokolwiek robilismy z bojkami? TO było 2 lata temu xD I niby juz od 2 lat te bojki ktore zepsul Kite Point jak twierdzicie nie znajduja sie przy tych kamieniach? Ojjj Panowie... :clap:

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post08 lut 2012, 21:34

Filip ^ kiteteam.pl pisze:[

Słuchaj koleżko Waldir :evil: i koleżko k_gabra :lol:

Waldi, k_gabra, szykuje się Wam wpierd....l chyba ;)

xD

Awatar użytkownika
Filip ^ kiteteam.pl
Kontaktowanie:

Post08 lut 2012, 22:01

SWIRUS pisze:

xD

A co Ci do tego Swirus? Genialna interpretacja mojej wypowiedzi po prostu :clap: hahaha , grubo, pozdrawiam

Awatar użytkownika
WisnieR
Deska: Nobile 666 2007
Latawiec: Waroo 2008 11m, Torch 2008 7m
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 08:50

SWIRUS pisze:

xD

xD

Awatar użytkownika
k_gabra
Deska: Neuron '11
Latawiec: Crossbow '09
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 09:14

Jeżeli ją dobrze zinterpretujesz moja wypowiedź czytając w zeszlym sezonie (kito'wym oczywiscie czyli aktualny dla mnie jest 2011 a zeszly 2010) to chyba bym miał racje... ?

Poza tym takie rzeczy się pamięta, tak jak instruowanie okrzykami z kamieni... :lol:

A takie idiotyczne zachowania się pamięta, nawet gdyby były 10 lat temu, choć mógłbym pomylic rok to wiedziałbym co za ludzie o WYZSZYM POZIOME KULTURY takie coś robią...

Kolezko....

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post09 lut 2012, 10:18

Jakos to wszystko malo prawdopodobne mi sie wydaje chopaki z Kiteteamu zagladaja na Miedwie wiec po co by sobie pod gorke robili. :hand: dajcie se grabe i przyjmijmy ze to byl zly sen .

PusieK
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post09 lut 2012, 10:23

etam, nie słuchajcie rolnika, bijcie się..

nie wiem jak wy ale ja dziś sk uskuteczniam :P

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post09 lut 2012, 10:24

bijcie się..
dajcie znac kiedy ustawka ja jestem z Waldim :lol:

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 10:27

PusieK pisze:etam, nie słuchajcie rolnika, bijcie się..

nie wiem jak wy ale ja dziś sk uskuteczniam :P

gdzie jedziesz i o której??

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”