z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
pajter
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post02 sie 2013, 23:27

max_rm pisze:
pajter pisze:Koledzy mam pytanie czy przy wadze. 61 kg , dobrym zakupem. będzie latawiec 12m? Dotyczy warunków na naszym rejonie. Półwysep i trojmiasto.
Z góry dziękuję za odpowiedzi .

Wyzej ci radzili 10m, ale ja to slabo widze. Przy wadze 60kg, podstawowy latawiec to 8-9m. Sam przy 70kilka kg plywam 95% czasu na 9m. A chlopaki pod 80kg cisna na 10... Takze odpusc sobie zmiane szmaty na wieksza, wyjdz na podworko i sprawdz czy masz dobrze strymowany bar. Obstawiam, ze masz zle strymowany i dlatego ci brakuje mocy.

chłopaki potrzebuję pomocy bardziej doswiadczonych.
przywiązałem linki do płotu , przyciągnąłem bar na maksa i linki nośne są krótsze od sterujących o dobre 10cm. Czy to normalne ? Chcąc strymować bar wszystkie linki muszą być równe? Może coś źle robię chcąc strymować bar.
Będę wdzięczny za podpowiedź.

Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post03 sie 2013, 07:56

A odpuściłeś depower viewtopic.php?f=3&t=51881

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 sie 2013, 12:03

CMR69 pisze:Sorki, że się wtrącę :D Chciałem przyjechać na weekend na 1/2wysep.

...wieje dość miło w słońcu, wschod

jutro to samo, choć bez słónca i zachód :]

peace

pajter
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post03 sie 2013, 13:08

harnaś pisze:A odpuściłeś depower viewtopic.php?f=3&t=51881

no właśnie chyba nie. Muszę sprawdzić jeszcze raz z odpuszczonym.

R3KHYT
Kontaktowanie:

Post03 sie 2013, 22:41

flysurfer pisze:..Z niejakim zdumieniem przeczytalem post R3,ktory jak pisze byl swiadkiem jak wpakowalem swojego edga na plecy maxowi !!!...... z pewnoscia pamietalbym tak drastyczny przypadek tak samo jak dobrze pamietam jak sam oberwalem w tym sezonie dwa razy latawcem i co najgorsze takze linkami :D.
No ale jesli tak sie stalo i jakims cudem to przeoczylem to sorry Max!! :oops:.
Druga sprawa to post w ktorym Czosnek podeslal mi prawa drogi sugerujac ze ich nie znam lub nie przestrzegam,albo jedno i drugie!!!............ otoz w trakcie mojego 5letniego plywania mialem niejedna okazje sie z nimi zapoznac,niemniej przyznaje, ze okazjonalnie i z roznych powodow zdarza mi sie ich nieprzestrzegac scisle,winny jestem takze,ze zdarzylo mi sie nie obejrzec podczas zwrotu co w moim mniemaniu jest najwiekszym wykroczeniem w KS ale zdarza sie nagminnie na wszystkich spotach!!!.......... pokazuje to jak wazna jest regula ograniczonego zaufania i to ze jesli oberwie sie latawcem w takim przypadku( w innych zreszto takze) to wina dokladnie lezy posrodku,a moze nawet wiecej po stronie tego ktory plynal za i mogl z latwoscia przewidziec, ze za chwile dojdzie do zwrotu.
Co do praw drogi to dziwi mnie fakt,ze nie ma takiej permanentnej tablicy na cyplu w Rewie,jest to przeciez oficjalny kitespot i cos takiego jest normalna praktyka na wielu spotach zagranicznych,wiele osob nie ma zielonego pojecia o tych przepisach i na pewno bylo by to z korzyscia dla wszystkich,od poczatkujacych do zaawansowanych.
Co do przestrzegania praw drogi to dodam jeszcze,ze w takim okazjonalnie zatloczonym miejscu jak Flat w Rewie moze to byc prawie niemozliwe gdy w gre wchodzi wieksza ilosc kajtow niz dwa!!! nie wspominajac o extremalnych porywach wiatru(nie mowie o normalnych porywach,ktore sa typowe)ktore sprawiaja,ze okazjonalnie mozemy miec trudnosci w kontroli latawca,ktory nagle staje sie za duzy na warunki i utrudnia nam przestrzeganie praw drogi,to wszystko sprawia,ze ryzyko jest wpisane w jazde na 1linii brzegowej i trzeba sie liczyc z wypadkami jesli spot jest zatloczony do granic.
Niemniej Rewa to jest fantastyczny spot i zapewnia warunki dla kazdego,jesli ktos nie lubi ryzyka wystarczy przejsc do 2 linii i tam jazda jest w pelnym komforcie i bezpieczenstwie (minusem jest brak calkowitego flatu)pod warunkiem wiatru na tyle silnego aby bez problemu trzymac wysokosc,no i zawsze jest pusta strona onshore.......osobiscie korzystam ze wszystkich spotow w Rewie i nie trzymam sie kurczowo brzegu u nasady cypla,uwazam ze to miejsce nalezy przede wszystkim do freestyle riderow cwiczacych tam swoje tricks,a ludzie wylacznie koszacy trawnik nie powinni tam w ogole przebywac kiedy robi sie tlok,teraz kiedy cala linie brzegowa opanowali uczacy sie iszkolacy sie jest to szczegolnie wazne.
Pozdrawiam i zycze silnych wiatrow :D

Errata: Miałem na myśli, że odpływając od plaży przypadkowo skierowałeś swój latawiec na tor kolidujący z latawcem Maxa (a konkretniej linki waszych latawców), a ponieważ Max był zwrócony plecami nie miał możliwości tego dostrzec. Tak przynajmniej wyglądało to z plaży. Za niedokładność opisu przepraszam.

Zgadzam sie z Toba, że Rewa to fantastyczne miejsce nawet mimo tego tłoku. Niestety w takich warunkach musi czasem dojść do kilku nieporozumień. Jedyne, co można zrobić to wzmożyć jeszcze bardziej uwagę w przyszłości i faktycznie mieć bardziej ograniczone zaufanie do innych uczestników ruchu wodnego. Jednym słowem wszyscy się zgadzamy. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 sie 2013, 10:25 przez R3KHYT, łącznie zmieniany 1 raz.

Hotspot

Post04 sie 2013, 09:26

Witam na forum i od razu mam małe pytanie. Jaki macie patent na parkowanie przy spotach na MM lub w Chałupach, żeby nie płacić 20zł na campingu? Są jakieś inne parkingi czy macie jakieś sekretne zaklęcie na bramie?

Pozdro

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post04 sie 2013, 09:34

Hotspot pisze:Witam na forum i od razu mam małe pytanie. Jaki macie patent na parkowanie przy spotach na MM lub w Chałupach, żeby nie płacić 20zł na campingu? Są jakieś inne parkingi czy macie jakieś sekretne zaklęcie na bramie?

Pozdro

Jak każdy powie to już nie będą wolne darmowe parkingi :/

Hotspot

Post04 sie 2013, 09:41

Nie chodzi mi o darmowe, ale o tańsze niż 20zł.

pozdro

Awatar użytkownika
donaj

Post04 sie 2013, 10:03

Hotspot pisze:Nie chodzi mi o darmowe, ale o tańsze niż 20zł.

pozdro

Za 15 zlotych masz caly dzien parking visavi Kite.pl

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post04 sie 2013, 11:46

W abc masz darmo :arrow: masz to w Polsce ;-)

Awatar użytkownika
Rhall
Deska: SU-2, Cabrinha
Latawiec: Flaj, Caba, North
Postawił piwka: 21 razy

Post04 sie 2013, 11:58

Niestety złodzieje zdzierają na czym się da. Żeby jeszcze te pieniądze trafiały na rozbudowę miejsc parkingowych, stworzenie zaplecza sanitarnego, monitoring. To wszystko trafia do tłustych kieszeni urzędników. A większość placyków i tak stoi pusta i ogrodzona płotem lub szlabanem.
Głupota, bo taki turysta te 20zł mógłby wydać np. w lokalnej restauracyjce, kupić pamiątkę, z czego lokalni przedsiębiorcy rozliczą się z fiskusem.
Nie podam tajnego hasła, bo żadnego nie znam. Jestem człek bez koneksji.

Awatar użytkownika
donaj

Post04 sie 2013, 14:32

Pinio pisze:W abc masz darmo :arrow: masz to w Polsce ;-)

Ale jemu chodzilo konkretnie o MM/Chalupy.

Awatar użytkownika
Bax
Deska: SU-2 ProSeries 2013
Latawiec: Ozone Enduro 12 i 8m
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post07 sie 2013, 09:45

Jak myślicie , da radę dzisiaj jakąś wieczorną sesję w okolicach półwyspu uskutecznić ?
Pytanie oczywiście do lokalnych wróżek :wink:

Pozdro.

Awatar użytkownika
Rhall
Deska: SU-2, Cabrinha
Latawiec: Flaj, Caba, North
Postawił piwka: 21 razy

Post07 sie 2013, 10:23

Nie zapowiada się.
Może coś jutro, w piątek też wróży, ale znając życie siądzie :)

mitsu
Deska: fifty
Latawiec: gts3 xr7
Postawił piwka: 5 razy

Post07 sie 2013, 14:30

ktoś może podrzucić jak jest i gdzie ? mi pod robotą termika zaczeła cisnąć nieźle. strona 999 :D

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”