kubutek pisze:Wczoraj najwieksze latawki na dradze to 9. Kite loopy na 11 stkach chyba dosc mocno przesadzone
Przepraszam bardzo ja pływałem na 10m

kubutek pisze:Wczoraj najwieksze latawki na dradze to 9. Kite loopy na 11 stkach chyba dosc mocno przesadzone
andi pisze:ktoś wie co się gdzieś dzieje?
jacamakajta pisze:Wczoraj na brzegu 20 na 24 mierzone, więc nie ma innej opcji niz 6 a i 5m dało radę w przeciwieństwie do finaDalej spoko pod 30 było, najlepszy kierun na falke, bo najazd nie z bokulca jak przy czystym S
Do tego komfort termiczny, piana z docieplaczem choć i bez byłoby ok bo aż za gorąco miałem
Dochodzę do wniosku że cieplej w dobrej piance, na jesień raz jedyny pływałem w sucharze i był to jedyny dzień kiedy chłodno a najkrócej tego dnia w wodzie.
Co do tego fina to nie tylko przy kamieniu jest złom w wodzie, na wypłyceniu gdzie się kończą falki, jakoś w połowie tej kosy jest kolejne żelastwo, wiele osób lubi tam fruwać więc może być grubo, uważajcie![]()
Ostatnie 6dni wspaniałe pływania (3x6m, 1x9m) oby tak dalej, chociaż niestety coś podśmiarduje sowieckim frontem wschodnim
KarlsonzDachu pisze:jacamakajta pisze:Wczoraj na brzegu 20 na 24 mierzone, więc nie ma innej opcji niz 6 a i 5m dało radę w przeciwieństwie do finaDalej spoko pod 30 było, najlepszy kierun na falke, bo najazd nie z bokulca jak przy czystym S
Do tego komfort termiczny, piana z docieplaczem choć i bez byłoby ok bo aż za gorąco miałem
Dochodzę do wniosku że cieplej w dobrej piance, na jesień raz jedyny pływałem w sucharze i był to jedyny dzień kiedy chłodno a najkrócej tego dnia w wodzie.
Co do tego fina to nie tylko przy kamieniu jest złom w wodzie, na wypłyceniu gdzie się kończą falki, jakoś w połowie tej kosy jest kolejne żelastwo, wiele osób lubi tam fruwać więc może być grubo, uważajcie![]()
Ostatnie 6dni wspaniałe pływania (3x6m, 1x9m) oby tak dalej, chociaż niestety coś podśmiarduje sowieckim frontem wschodnim
5-6m kite przy 20-25 węzłach? Toż to ledwo z wody wstanie...Od 12 wczoraj na Dradze było pod 30 węzłow ( na oko) a szkwałach i więcej. Ideał na 9m. + odrobina depowera..
jacamakajta pisze:KarlsonzDachu pisze:jacamakajta pisze:Wczoraj na brzegu 20 na 24 mierzone, więc nie ma innej opcji niz 6 a i 5m dało radę w przeciwieństwie do finaDalej spoko pod 30 było, najlepszy kierun na falke, bo najazd nie z bokulca jak przy czystym S
5-6m kite przy 20-25 węzłach? Toż to ledwo z wody wstanie...Od 12 wczoraj na Dradze było pod 30 węzłow ( na oko) a szkwałach i więcej. Ideał na 9m. + odrobina depowera..
Bzduryna brzegu 20-24 to wiadomo że trochę dalej wieje pod 30k wtedy na tt ideał na 7m jak już, na deske wave 5-6m na max powerze, bo o to chodzi żeby nie depowerować i mieć optymalnie, ale wiadomo zależy kto co lubi
pozdrawiam
jacamakajta pisze:A kto napisał, że mierzone było przy wietrze prostopadłym do brzegugeneralnie w Jastarnii najmocniej w okolicach fal i dalej z racji najdłuższej drogi wiatru bez lądu, ale lepsi znawcy już o tym pisali a inni "mędrcy" kwestionowali
żeś pojechał z tym otwartym
trzeba było tam przeskoczyć to może na mniej niż 9m by ci wydało
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości