Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
lockin
Deska: T5
Latawiec: RRD
Dostał piwko: 2 razy

Post30 cze 2011, 21:32

twisterka pisze:a że tak zmienię temat ( troszkę ) to czy będzie ktoś w sobotę rano na Mieczysławie ?? bo ja mam ambitny zamiar katować od 9 ( no może 10 ;) ) rano :D jeśli ktoś chce się zabrać to zpewnię też transport !!

Nie powiem ze nie będę, tyle że zobaczymy co z prognozy zostanie do tej soboty :thumbsup:
Póki co pokazuje że będzie nieco słabiej niż dziś, gdy wiało 20+ (30 szkwały)
A kto był dziś to wie, rewelacyjna 2-godzinna sesja na Mieczysławie, w strugach deszczu, z bardzo równym wiatrem (do czasu) i super ciepłą wodą (takiej na helu nie ma)

Awatar użytkownika
alektyb
Deska: roznie to bywa
Latawiec: jw
Kontaktowanie:

Post30 cze 2011, 21:37

Było świetnie, w sobotę też lecimy jak sie prognoza utrzyma :)

bartekeit

Post30 cze 2011, 21:40

ja się też wybiorę, ale niestety tylko w roli widza, tudzież fotografa. Niestety jeszcze nie te umiejętności na Mieczysława :( :( :(

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 03:38

sander pisze:Przy aktualnym niskim stanie wody Francuz to jest najgorsze miejsce do startowania, chodzi mi tutaj o kamienie i inne śmieci na plaży i w wodzie, można łatwo uszkodzić sprzęt, najbezpieczniej przez to też nie jest.
Najlepiej moim zdaniem jest jadąc od strony Wrocka przejechać zjazd do Francuza i skręcić w kolejną polna drogę, jak już dojedziemy do wody to skręcamy w lewo i jedziemy wzdłuż plaży, na długości 500m są 2-3 fajne miejsca do rozłożenia się z szeroką plażą i płyciznami.

Na Francuzie jest nadal dobrze. Po bokach cyplu mięciutki piasek. Nadmiaru kamieni ani śmieci brak. Sporo miejsca

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 17:20

Miałem jechać na turawe ale coś mi wypadło więc stawiam sie na Mietku. Prognoza wygląda ok.
A tymczasem z lokalnego podwórka http://powiatowa.info/index.php?option=com_content&view=article&id=10614%3Awpadl-do-bukowki&catid=1%3Awiadomosci&Itemid=18

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 17:53

teoysta pisze:
sander pisze:Przy aktualnym niskim stanie wody Francuz to jest najgorsze miejsce do startowania, chodzi mi tutaj o kamienie i inne śmieci na plaży i w wodzie, można łatwo uszkodzić sprzęt, najbezpieczniej przez to też nie jest.
Najlepiej moim zdaniem jest jadąc od strony Wrocka przejechać zjazd do Francuza i skręcić w kolejną polna drogę, jak już dojedziemy do wody to skręcamy w lewo i jedziemy wzdłuż plaży, na długości 500m są 2-3 fajne miejsca do rozłożenia się z szeroką plażą i płyciznami.

Na Francuzie jest nadal dobrze. Po bokach cyplu mięciutki piasek. Nadmiaru kamieni ani śmieci brak. Sporo miejsca

No jak dla mnie to nadal jest lipa i pływam tam tylko jak nie ma innej opcji, zbyt łatwo uszkodzić tam sprzęt (szczególnie jak staruje się samodzielnie), o czym kolega chyba najlepiej powinien wiedzieć :wink: , nie mówiąc już o prętach zbrojeniowych które tam wystają (przy wysokim stanie wody jeden z takich prętów jest pod powierzchnią wody i można się dowiedzieć o jego istnieniu dopiero po zahaczeniu o niego).

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 17:58

Qba-EPP11 pisze:Miałem jechać na turawe ale coś mi wypadło więc stawiam sie na Mietku. Prognoza wygląda ok.
A tymczasem z lokalnego podwórka http://powiatowa.info/index.php?option=com_content&view=article&id=10614%3Awpadl-do-bukowki&catid=1%3Awiadomosci&Itemid=18

Zabawna sytuacja :D, czyżby Fabi na Spleene X-19? W sumie bliżej mu do paralotni niż latawca, więc można się pomylić :wink: .

Awatar użytkownika
alektyb
Deska: roznie to bywa
Latawiec: jw
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 19:59

Sander, mozesz sprecyzowac gdzie te zbrojenia? :roll:
Wczoraj plywalismy kolo francuza i nic nie bylo, a stan w miare niski

Awatar użytkownika
twisterka

Post01 lip 2011, 20:01

Ha , no i progno jest , jak malowane :clap: mniam , piękna sobota :D kto jedzie ?

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 20:24

Ja sie stawiam od rana.
A tu parę fot z Jastarni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 20:48

lockin pisze:Nie powiem ze nie będę, tyle że zobaczymy co z prognozy zostanie do tej soboty :thumbsup:
Póki co pokazuje że będzie nieco słabiej niż dziś, gdy wiało 20+ (30 szkwały)
A kto był dziś to wie, rewelacyjna 2-godzinna sesja na Mieczysławie, w strugach deszczu, z bardzo równym wiatrem (do czasu) i super ciepłą wodą (takiej na helu nie ma)

A coś Ty się tak zebrał szybko, że nawet nie zdążyłem flaszeczką poczęstować, co miałem ją dla wzmocnienia w plecaku?! ;) Co do jutrzejszego dnia, prognoza nieco słabsza niż z wczoraj ale się popływa. Inna rzecz, że rozdupiłem pada w footstrapach i jest lekka bryndza. Jak ktoś z Wrocka ma na zbyciu to prosze o info na priv.

Awatar użytkownika
Mulanos

Post01 lip 2011, 21:05

Będę jutro na pewno ,ale plaża o której mówi Sander raczej, od zawsze tam startuję a kawałek dalej jest nawet lepsza bo zaraz przy zjeździe to zawsze pełno kolesi na windsurfing bardziej i zauważyłem że ostatnio mają w tendencji przyjechać i na środku plaży zaparkować.....autem :roll: :roll: :doh:

Też nie czaiłem nigdy ze chce się komuś tam przed Francuzem stawać i tachać sprzęt bo "kamień"....
Cały dzień się zapowiada...może grilla ktoś bierze :D :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
twisterka

Post01 lip 2011, 21:24

No to ja w takim razie też postaram się dojechac na tę plażę; tzn. dojadę na pewno :D Iwan , weź flaszeczke jesli cos zostało - jak to sie mówi co sie odwlecze ... :D

Awatar użytkownika
tunczyk

Post01 lip 2011, 22:07

Ja również jutro podpiszę listę na Mietku ale dopiero po 14.
W niedzielę może też coś powieje :D
:thumb:

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 23:00

alektyb pisze:Sander, mozesz sprecyzowac gdzie te zbrojenia? :roll:
Wczoraj plywalismy kolo francuza i nic nie bylo, a stan w miare niski

Przy wysokim stanie wody jeden pręt był blisko brzeg na godzinie 4, akurat ten był dobrze widoczny i specjalnie nie przeszkadzał, skolei drugi był cały pod wodą jakieś 5m od brzegu na godzinie 1 (północny-wschód od cypla), kiedyś przyczepiliśmy do niego butelkę żeby go jakoś oznaczyć ale długo tam nie powisiała, przy aktualnym stanie wody jeżeli nikt z nim nic nie zrobił to powinien być już na brzegu.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”