Mincek pisze:Z opóźnieniem, ale z testami. Stacja finalnie wygląda w ten sposób, komponenty użyte nie są z kryterium wyboru "100% cena" więc mam nadzieję posłużyć należycie i bezawaryjnie. Rozwiązania zastosowane tutaj, nie są zastosowane w żadnej innej Naszej stacji, mamy nadzieję że wszystko to usprawni ew. przestoje czy awarie.
Teraz potrzeba tylko czasu na montaż, i nie będę ukrywał, że po ciemku się tam nie wybiorę więc zapewne weekend. Gdy tylko będzie wszystko ON-LINE na pewno dam znać i opiszę wszelkie koszta i wymienię po imieniu, kto do tego projektu się przyczynił.
Mincek pisze:Tak,stacja zostala dzis zainstalowana
Mincek pisze:Info przeklejone z FB, dla osob NIE Fejsbookowych
Witajcie.
Jak wiecie, wczoraj została zainstalowana stacja pogodowa w Kuźnicy. Postaram się opisać co nieco w tym temacie.
Jak widać po zdjęciach, stacja zamontowana w porcie, na wysokości około 8m. Oczywiście, mogłem dołożyć jeszcze 1,5m, ale to utrudniłoby jakikolwiek dostęp do ew. serwisu, a wysokość niewiele wnosiłaby do pomiaru.
Jak pisałem we wcześniejszych postach w tej stacji mamy zastosowane rozwiązania, które pozwalają nam na pełną dowolność w sterowaniu zdalnym, warunkiem jest zasilanie i internet. (teoria mówi że jak jest zasilanie to i działa internet). Za internet, możemy podziękować firmie Renault ALCAR, gdyż to ich sponsoring. Pełna konfiguracja routera to zasługa Michała z http://www.swiatlostrada.pl
Chciałbym przypomnieć tylko, że stacja pomimo rozwiązań profesjonalnych, ja ją uznaję za AMATORSKĄ, więc przestoje, przekłamania, czy inne awarie mogą się zdarzać, ja mogę próbować tylko niwelować ich ilość (np. dziwna zwiecha poprzedniej nocy). Pomagać mi w tym będzie Rafał i zapewne "Banda $%^$#@"
Stacja jest zamontowana dzięki Waszym datkom i zgodzie Burmistrza Jastarni, za co BARDZO dziękuję nie tylko w swoim imieniu.
Zasilanie jest od osoby prywatnej, której opłaciłem zużycie za cały rok (kosztorys poniżej).
Ogólnie na całość stacji złożyło się 24 osoby, a suma zebranych funduszy to 1800..
Podziękowania za całą stację, nie należą się tylko mi, ale również Wojciech`owi, bo to on jest współtwórca całego przedsięwzięcia.
Ja życzę stacji, bezawaryjnego działania, Wam, pomocy w ocenie warunków pogodowych a sobie, byście byli zadowoleni.
Udanego użytkowania !!
Załoga WiatrKadyny.pl
Mincek i Zackbuster
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości