Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
lockin
Deska: T5
Latawiec: RRD
Dostał piwko: 2 razy

Post26 sie 2013, 21:15

Mikolpa pisze:
lockin pisze:Panowie czy kierunek wschodni wchodzi na Mietku ?
Bo jakos nie moge sobie przypomniec :doh:

I co, poplywales coś?

Nie pojechalem, siadlo cos na WG a z roboty i tak wyszedlem dopiero o 15, poczekam na lepsze progno i wezme wolne na caly dzien...

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post27 sie 2013, 08:19

a my byliśmy na Berzdorfer i było :D :D :D :D :thumbsup:
Paweł żałuj

Awatar użytkownika
nindza
Deska: paździerz
Latawiec: pompowany
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post27 sie 2013, 09:35

Byku to jak na Berzdorfer wchodzi wschodzik, bo chyba przy takim kierunku lataliście??

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post27 sie 2013, 10:44

nindza pisze:Byku to jak na Berzdorfer wchodzi wschodzik, bo chyba przy takim kierunku lataliście??

Wchodzi , wchodzi ale na innej plaży niż byliśmy ostatnio , bo na południu zalewu . centralnie wiało do plaży , ten kierunek jest lepszy na Berzdorfer niż na eurosee.Biąły piasek ,ładna plaża :thumbsup:

r.sidor
Deska: north select
Latawiec: north/vegas, rebel, evo
Dostał piwko: 1 raz

Post27 sie 2013, 17:14

nindza pisze:Byku to jak na Berzdorfer wchodzi wschodzik, bo chyba przy takim kierunku lataliście??

hej, na blue lagunie (tak się nazywa plaża od s) jest faktycznie biały piasek (lewa połowa plaży), ale też zakaz pływania i potrafią to egzekfować - to są jednak niemcy i u nich prawo jest przestrzegane. ale można przejść kawałek w bok od plaży i tam już zakaz nie obowiązuje. ale przy e można też pływać od goerlitz, tylko na spot trzeba dojść piechotą z 600 - 700m. wczoraj mój młodszy syn właśnie tam pływał, niestety zanim do niego dołączyłem już siadło. pzdr rad

r.sidor
Deska: north select
Latawiec: north/vegas, rebel, evo
Dostał piwko: 1 raz

Post27 sie 2013, 17:20

Mikolpa pisze:
lockin pisze:Panowie czy kierunek wschodni wchodzi na Mietku ?
Bo jakos nie moge sobie przypomniec :doh:

I co, poplywales coś?

hej, w niedzielę b sympatycznie popływałem od borzygniewu, tylko nie od mariny, tylko dalej w prawo - mijam dom opieki z lewej i drogą z kamieni jak na podkładach kolejowych dojeżdża się nad jezioro. wiało dość równo na 12m, poskakałem i się pobawiłem, ale ok 13 musiałem się zwijać do domku. także odpowiadając - na mietku oprócz se wchodzi każdy kierunek, bo ten zasłania ślężą - musi naprawdę mocno kuć, żeby wtedy popłyać. pzdr rad

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post27 sie 2013, 17:44

r.sidor pisze:

hej, na blue lagunie (tak się nazywa plaża od s) jest faktycznie biały piasek (lewa połowa plaży), ale też zakaz pływania i potrafią to egzekfować - to są jednak niemcy i u nich prawo jest przestrzegane. ale można przejść kawałek w bok od plaży i tam już zakaz nie obowiązuje. ale przy e można też pływać od goerlitz, tylko na spot trzeba dojść piechotą z 600 - 700m. wczoraj mój młodszy syn właśnie tam pływał, niestety zanim do niego dołączyłem już siadło. pzdr rad

Oczywiście w słoneczne, niedzielne, południe kiedy pełno ludzi na plaży nie pływa się to proste . Na głównej plaży od Gerlitz też jest zakaz. Ale oczywiście nie namawiam nikogo do łamania prawa , a szczególnie niemieckiego :naughty: co jest zakazane, to zakazane . Tym bardziej ,że spot niewielki i parę kitów zrobi tłok :D :D :D
a poważnie pytałem miejscowego kolegi od WOPR-u i on wskazał mi plaże jako miejsce do rozłożenia kita , a na pytanie o ewentualny mandat tylko się uśmiechał.
od 2004 od kiedy Polska weszła do Unii VERBOTEN nie jest już takie jak wcześniej . :D Z przyjemnością jak się powtórzą warunki złamie niemiecki prawo nawet jutro :D

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post28 sie 2013, 16:12

Cześć.

Rozmawiałem w sprawie internetu chyba ze wszystkimi znanymi mi dostawcami plus tymi, których podsunęli mi Fikus i ss7pro.
Aero2 - na dzień dzisiejszy zasięgu poza Wrocławiem brak.
Eutelsat - zasięg wszędzie, internet satelitarny, stabilny i szybki koszt 120zł/mc więc raczej nas nie stać
Neostrada - chyba najstabilniejsza ze wszystkich opcji 80zł/mc więc tez odpada

Internet mobilny
Virginmobile - brak zasięgu transferu danych w Borzygniewie
Play - brak zasięgu transferu danych w Borzygniewie
Orange - Zasięg transferu danych 2g, więc jak są kiepskie dni to zdechnie całkiem
Plus - Zasięg transferu danych 2g, więc jak są kiepskie dni to zdechnie całkiem
T-Mobile - Zasięg 3g na zewnątrz zabudowań, więc jak zdechnie to do 2g i jest szansa że będzie zawsze. W pomieszczeniu może spadać, jeżeli tak będzie to trzeba będzie dokupić antene (teoretycznie taka za 50-70zł starczy)

T-Mobile
9,90 - bez modemu z limitem 1G umowa na 24mc
19.90 - bez modemu z limitem 2G umowa na 12mc
29,90 - z modemem z limitem 2G umowa na 24mc

Rolmigo postara się policzyć jaki limit jest nam potrzebny.

Mamy już stację i terminal z dyskiem. Okazuje się że potrzebujemy jeszcze router. Modem jeżeli zerwie połączenie (bo np. spadł zasięg) to sam go nie przywróci i trzeba będzie jechać żeby połączenie przywrócić. Router podobno sam potrafi połączenie nawiązać. Czy tak jest i jaki kupić Rolmigo próbuje rozgryźć.

Jutro pójdę do T-Mobile po sima z uaktywnioną usługą. Jak do Rolmiga dojdzie router i internet to będzie miał dużo roboty żeby poskładać "puzle" w całość, wgrać oprogramowanie i wszystko poustawiać, jak to się uda to jedziemy pobiegać po dachu z wiertarką :wink:

Jak są jeszcze jacyś chętni do składki to zapraszam do przesyłania adresu maila na pw. Może się okazać że musimy płacić co miesiąc 30zł przez dwa lata, a na to może nie starczyć z zebranych pieniędzy.

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post28 sie 2013, 19:21

Odwalasz kawał dobrej roboty w temacie stacji meteo, kolega Rolmigo również :clap:

chnum82
Deska: SU-2
Latawiec: Hawaii W. Boss

Post28 sie 2013, 19:29

[list=]jest dobra lokacja ... Taka zeby orzewidywalne pomiary byly i c
zy tubylcy nie skrobna[/list]

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post29 sie 2013, 07:32

chnum82 pisze:[list=]jest dobra lokacja ... Taka zeby orzewidywalne pomiary byly i c
zy tubylcy nie skrobna[/list]

moim zdaniem nie ma lepszej lokalizacji. Stacja nie będzie zakryta, przysłonięta z żadnej strony.
Tubylcy się nie dostaną, na dach maja wstęp osoby tylko upoważnione. Stacji z dołu nie będzie widać. Jak zamontujemy zamieszczę zdjęcia.

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post29 sie 2013, 07:33

sander pisze:Odwalasz kawał dobrej roboty w temacie stacji meteo, kolega Rolmigo również :clap:

Dzięki :wink: trochę to wszystko trwa... ale idzie do przodu, już niedługo bedę pomiary

Awatar użytkownika
lockin
Deska: T5
Latawiec: RRD
Dostał piwko: 2 razy

Post29 sie 2013, 11:34

Szykuje sie warunek na weekend z WG na Mietkowie :thumb:

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post29 sie 2013, 15:48

Wkrótce koniec zgadywania co na weekend! Będzie stacja i windguru bye bye...
A poza tym mam nadzieje że stacja ma funkcje drukowania w formacie L4.

Trochę sie wygłupiam, ale trzymam mocno kciuky;)

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post30 sie 2013, 07:51

Fikus pisze:Wkrótce koniec zgadywania co na weekend! Będzie stacja i windguru bye bye...
A poza tym mam nadzieje że stacja ma funkcje drukowania w formacie L4.
Trochę sie wygłupiam, ale trzymam mocno kciuky;)

Format L4 :D to jest to, nie pomyślałem o tym. Muszę pogadać z Rolmigo on jest dobry w urządzeniach elektro.. na pewno coś wymyśli :wink:
Klik i drukujesz L4 :lol:
Przydałaby mi się na poniedziałek taka funkcja. W niedziele jak ma coś powiać to ja nie mogę :(

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”