Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post12 lip 2015, 10:21

Piotrbyku pisze:Ja wariat , nie mów do mnie wariat , wariacie , ja sobie wyskocvzyłem spokojnie , a tu nagle nie wiadomo skąd nadpłynął Mikolpa , i podemną zaczął modzic jakieś swoje raily :D :D :D

No i widzisz co narobiłeś Wariacie :P teraz koledzy będą się z nas śmiali że jakieś ślizgacze i wodoloty jesteśmy :?

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post12 lip 2015, 11:10

:(

Awatar użytkownika
Ania9961

Post12 lip 2015, 21:33

Hej,

Jestem z Wro.
W tym roku zaczęłam przygodę i mam pytanko, gdzie blisko Wro można popływać?
Na półwyspie udało mi się stawać na desce i teraz potrzebuje gdzie blisko pojezdzic żeby nauczyć się konkretnie pływac..:)

jak na początek gdzie są latwe warunki itd...

Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post12 lip 2015, 22:39

Kilka fotek z wietrznego wyjazdu na Wolin.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post13 lip 2015, 15:25

Ania9961 pisze:Hej,

Jestem z Wro.
Na półwyspie udało mi się stawać na desce i teraz potrzebuje gdzie blisko pojezdzic żeby nauczyć się konkretnie pływac..:)

Witamy serdecznie :D

teraz łatwym i miłym akwenem jest Mecio , ale ......... to nie jest półwysep , trzeba mieć " respect ":-) ale wszystko da się ogarnąć . wpadnij jak będzie wiało i zobaczysz sama czy ci odpowiada .

Gazos
Deska: Nobile nhp
Latawiec: north rebel

Post13 lip 2015, 17:18

Ktoś się wybiera na Miecia w Środe?

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post13 lip 2015, 18:10

Screenshot_2015-07-13-18-49-40.png
Screenshot_2015-07-13-18-49-40.png (248 KiB) Przejrzano 2004 razy
Ja

Gazos
Deska: Nobile nhp
Latawiec: north rebel

Post13 lip 2015, 22:18

a w którym miejscu się rozkładasz?

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post14 lip 2015, 07:34

Piotrbyku pisze:

Jestem z Wro.

Witamy serdecznie :D

teraz łatwym i miłym akwenem jest Mecio , ale ......... to nie jest półwysep , trzeba mieć " respect ":-) ale wszystko da się ogarnąć . wpadnij jak będzie wiało i zobaczysz sama czy ci odpowiada .

Ożesz Ty ...... mnie to tak ładnie nie przywitałeś :? i kazałeś taplać się na Jutrosinie bo tam najbezpieczniej a na Mietku to tylko Wariat by się uczył :wink:

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post14 lip 2015, 08:02

Co bedziemy Anie wysylac na Jutrisin teraz jak sami tam nie plywamy , bedzie jej nudno samej.
A kokesiesie z wave amigo potraktowaki Cie po faszystowsku - zlikwidowali twoje wpisy i nie ma problemu .Cos mi to przypomnialo :-) moze ci z kite72 tez plywaja na WS :-)

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post14 lip 2015, 08:15

Jestem z Wro.

Najlepsze , najłatwiejsze i najbezpieczniejsze warunki do nauki będziesz miała niestety na zatoce. Nie powielaj błędów innych i nie ucz się na lokalnych bajorach, bo to nie ma sensu , a i przyjemności w tym żadnej. Z regionu co jakiś czas ktoś jedzie na zatokę, popytaj i zabierz się jak nie masz czym jechać. Zawsze to taniej i raźniej. jak juz będziesz w pełni panować nad sprzętem, a wracanie w miejsce startu lub robienie wysokości nie będzie stanowić dla ciebie problemu, wtedy wpadaj na Mietka. Można tu fajnie popływać, ale to wymaga już jakiś umiejętności. Sam dawno temu próbowałem się tu uczyć, ale na szczęście był to pojedynczy incydent po którym pojechałem na Hel. Tam w ciągu kilku dni nauczyłem się podstaw (samemu :)) i wtedy po powrocie Mietek nie był juz taki straszny.

Q

JanuszD
Deska: TS/Hadlow/Spike
Latawiec: Rebel/Dyno/XR4
Dostał piwko: 44 razy

Post14 lip 2015, 08:25

Qba-EPP11 pisze:

Najlepsze , najłatwiejsze i najbezpieczniejsze warunki do nauki będziesz miała niestety na zatoce. Nie powielaj błędów innych i nie ucz się na lokalnych bajorach, bo to nie ma sensu , a i przyjemności w tym żadnej.

Zatoka to oczywisty kierunek, ale w miniony piątek po raz pierwszy byłem na Miedwiu i dla początkujących jest to bardzo dobre miejsce. Nie wiem jak przy innych kierunkach, ale Wierzbno przy wszystkich kierunkach zachodnich wchodzi naprawdę bardzo miło. Hektary płytkiej wody.

Z Wrocławia zdecydowanie lepszy dojazd niż na półwysep, no ale nie są to okolice Wrocławia. Natomiast jeśli jest prognoza na cały dzień to zdecydowanie warto pojechać.

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post14 lip 2015, 09:52

Qba-EPP11 pisze:

Jestem z Wro.

Najlepsze , najłatwiejsze i najbezpieczniejsze warunki do nauki będziesz miała niestety na zatoce.

Sam dawno temu próbowałem się tu uczyć, ale na szczęście był to pojedynczy incydent po którym pojechałem na Hel. Tam w ciągu kilku dni nauczyłem się podstaw (samemu :)) i wtedy po powrocie Mietek nie był juz taki straszny.

Q

Cała prawda. Na zatoce nauczysz się szybciej i bezpieczniej.
Ale nauka lokalnie też jest możliwa, trwa to dłużej, jest mniej przyjemne i na pewno bardziej niebezpieczne ale jak komuś zatoka nie po drodze to lokalnie też się da :wink:

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post14 lip 2015, 11:51

Mikolpa pisze:
Cała prawda. Na zatoce nauczysz się szybciej i bezpieczniej.
Ale nauka lokalnie też jest możliwa, trwa to dłużej, jest mniej przyjemne i na pewno bardziej niebezpieczne ale jak komuś zatoka nie po drodze to lokalnie też się da :wink:

Jasne że się da. Pocałować w dupe lwa też się da :)
Pomijając już kwestie bezpieczeństwa, to niestety na mietku istnieje duże prawdopodobieństwo rozwalenia sobie kajta, szczególnie przez początkujących.
Nie raz widziałem jak przyjeżdżał delikwent, rozkładał sie ponad godzinę w ciągu kilku sekund rozwalał sprzęt bo mu spadł (drzewa, krzaki, kamienie i wszelaki syf pozostawiony po moczymordach, znaczy się moczykijach i nie tylko)
pakował się i jechał smutny do domu :doh: Dodatkowo akwen nie jest przyjazny spacerowaniu z latawcem (patrz na to co w nawiasie wyżej plus błoto)
Jest jeden nawet dobry spot, ale to na Turawie przy niskim poziomie wody i odpowiednim kierunku w Szczedrzyku. Byłem tam i płytkiego jest sporo. Z braku laku jak juz musisz na siłę lokalnie to bym tam próbował, ale jak juz powiedziałem przy niskim poziomie. Jak jest normalny to woda sięga do wałów.

Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post14 lip 2015, 13:05

Płytkie spoty do nauki po naszej stronie wybrzeża to Wolin na W,WSW,WNW ; Uckeritz na W,SW,S; W Wrzosowo na W.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”