Zbudujmy nowe spoty nad JEZIORSKIEM

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
damiann
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2007, 16:43

siemka
ja jestem zainteresowany, nawet bardzo :D
pzdr

Awatar użytkownika
kiler
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2007, 20:19

Ja tez zainteresowany........
Jeziorsko jeśli chodzi o śródlądzie jest naprawdę cool 8)
Wiatr jest w miarę równy i często wieje tam sporo mocniej niż w okolicy.
Jeżeli chodzi o fale to na pewno da się znaleźć miejsca ze sporo mniejszą falą np przy wiatrach N->W jest fajna zatoczka przy tamie gdzie fala jest dużo mniejsza i pływa się znacznie przyjemniej :D , a myśle że przy trochę innych kierunkach też coś by sie znalazło tylko że ja tam jestem tylko jak wieje i już szkoda mi wiatru na szukanie nowych miejscówek :?

Pozdro
Kiler

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 19:40

Wilks pisze:
Źle kurcze spojrzałem na kalendarz. Bede 29.09. w sobote i możemy moim autem pojeździc, nie ma problemu. To pasuje Ci ten termin tak ok. 14-15ta? Sory za pomyłke ale w piątek bede jeszcze w łodzi. Pozdr

Niesty raczej jutro nie będę mógł :cry: :cry: masz może jakiś aparat cyforwy? Albo w komóreczce (ale ze 2mpix conajmniej) :wink: ??

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 19:57

kubat2 pisze:
Wilks pisze:
Bede 29.09. w sobote

Niesty raczej jutro nie będę mógł :cry: :cry: masz może jakiś aparat cyforwy? Albo w komóreczce (ale ze 2mpix conajmniej) :wink: ??

UPS :lol: źle spojżałem :D to jeszcze nie ta ale przyszła sobota? :wink: to cos może wykombinuje :wink:

toomaj
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2007, 15:08

siemka i cooo? jak tam z tymi fotami? :roll: wlasnie sprawdzilem ze z poznania to mamy tam tylko 170km w tym 100 autobana.... :D

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2007, 16:41

w przyszłym tygodniu najprawdopodobniej będą :D a co to tego czy udałoby się zrobić te spoty wiadomo będzie w przeciągu miesiąca :D

toomaj
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2007, 20:17

byloby fajnie jakby cos tam sie pojawilo, w sumie to niewiele nam trzeba tak jak pisales troche wykarczowanych chaszczy....

Awatar użytkownika
Wilks
Deska: SU-2
Latawiec: FS Speed2 12

Post23 wrz 2007, 07:11

Czołem.

Kubat podaj swój nr tel. Zadzwonie w sobote to śmigniemy. Aparat mam :) Bede musiał go zdjąć z zębów ale damy rade :)
...a tak poważnie to mój cybershot da rade, spoko.

A tymczasem zerkne czy nie ma kilku fotek "niespotowych" na kompie.

Awatar użytkownika
Wilks

Post23 wrz 2007, 08:20

Poniżej wklejam kilka zdjęć znad jeziorska. Nie jestem przy swom kompie i tutaj mam dostęp tylko do niewielkiej czesci zdjęć ale coś wybiore.

Nie jest to też praca, którą chce dla was przygotować z kubatem ale po prostu kilka neutralnych zdjęć. Są troche bezosobowe i średniociekawe ale chciałem ująć przede wszystkim linie brzegową a nie jak leże napruty po libacji na plaży :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...a, i jeszcze jedno, nie gadajcie o tych chaszczach bo jest pełno miejsca żeby latawke wystartować :)

Pozdro

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 10:25

Mój tel. 667890056 :D A aparat wezmę też swój :wink: tak na wszelki wypadek :wink: to zdzwońmy się w piątek oki?

Wrzucę jeszcze na dole trochę moich fotek wyszperanych na dysku:-) Jednak nie są to fotki konkretnie TYCH spotów :wink: ale widać ładnie Jeziorsko :wink:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 11:06

Fotki które obiecałem:-)

Jeziorsko- Przed Pęczniewem
Obrazek

Wieje:-)
Obrazek

Flauta
Obrazek

Flauta
Obrazek

Wietrzny dzień
Obrazek

Pęczniew- wejście do zatoczki
Obrazek

Zachód słońca:-)
Obrazek

Pęczniew- Wietrzny wieczór
Obrazek

Pęczniew- Wietrzny wieczór
Obrazek

Pęczniew
Obrazek

Brzeg- Styczeń
Obrazek

Brzeg- Styczeń
Obrazek

Ja na 420:-) Jak to można na Jeziorsku wyskoczyć z fali:-)
Obrazek

Mam nadzieje że w miarę fajne :D :wink: [/img]

toomaj
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 11:55

na niektorych zdjeciach te plaze niczym na romo :wink: to rozumiem przy spuszczonej wodzie taaak? na innych fotkach tam gdzie kawalek piaszczystej plazy jest wyglada ze JAKAS opcja odpalenia latawki jest, nie do konca bezpieczna, ale np w powidzu startowalismy z krzaczorow lub "plazy w lesie" gdzie jak rozlozylem psycho 10m to nie bylo juz gdzie stanac (doslownie)

powiedzcie tylko czy szybko sie gleboko robi w miejscach ktore nas interesuja czy np na dlugosc linek da sie wejsc do wody?

z niecierpliwoscia czekam na wasz wypad w piatek i fotorelacje :D Gdyby nie manewry na magawishu przejechalbym sie z wami, ale jakos wole manewry :roll: :wink:

pozdr i wykarczujcie te lasy :!:

aha jeszcze jedno widze ze fala tez sie konkretna potrafi zrobic, i wyglada niestety na taka wkurwiajaca strasznie polamana :twisted:

no jeszcze jedno: na fotach gdzie taka duza plaza wystaja niespodzianki :idea: takie to moga byc nieprzyjemne nawet jak idziesz i przyp... w to bosa noga :(

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 13:12

Spokoojnie :wink: Wszystko postaramy się sprawdzić :D mysle ze jesli robilibyśmy te spoty to jesienią/wczesną wiosną powyciągalibyśmy te kamulce i ew jakieś pniaki.
Tam gdzie widzisz szeeerokie plaże są one z zimy/jesieni gdzie jest spuszczona woda. Więc na snowkite suuper:-) co do głębokości zalezy w którym miejscu. sa miejsca gdzie można spokojnie wejśc na 100-150m ( to też zależy od stanu wody)

p.s. Wilks masz jakieś kalosze? :D bo głębokość też by wypadało sprawdzić :D

Awatar użytkownika
Wilks

Post23 wrz 2007, 14:21

hehe kubat foty masz spoko :)

1. Kalosze wezme :)

2. Co do tych korzeni to plan jest taki, że najpierw znajdziemy git miejsce, (mysle że bedzie trzeba wybrac pomiędzy kilkoma, no ale to pooglądamy i na forum się zdecyduje) i tam gdzie w sezonie woda jest do 2 metrów wyrwiemy(zimą przy spuszczonej wodzie) ciągnikiem co się da (juz tak oczyszczana była przystań po zach. stronie). Jak widzisz nie ma aż tego tyle żeby nie dało rady posprzątać. Wszytko po to żeby tak jak piszesz można było przynajmniej na długość linek startować. Bo powiedzmy prawde, że tu nie zrobimy spotu żeby jak na zatoce kilometr po pas było. No ale ludziska tu nie chodzi o spot do nauki tylko się konkretnych gości spodziewamy :) Czyli w tej całej naszej zabawie z tymi zdjęciami i pierdołami chodzi o kawałek miejsca do spokojnego staru i lądowania bo tak czy siak na jeziorsku to do głębokiej wody cza przywyknąc. Z drugiej strony nie ma wtedy strachu że przygrzmoci się w dno albo jakiś korzeń. Zresztą jak bedziemy sie umawiać na pływanie to bede się starał żeby zawsze była łupinka ze silniczkiem do siciągania tych którzy stracili poczucie rzeczywistości po bliskim spotkaniu z taflą wody :)

3.Poza tym wcale nie trzeba az tak wczesnie konczyc sezonu a wodę juz w sierpniu spuszczaja więc te plaże ze zdjęć też są zachęcające :)

4.Co do drzew to też powiedzmy otwarcie (no chyba że optymizm kubata mi sie udzieli jak sie spotkamy :) ), że guzik nam pozwolą cokolwiek wyciąć. Szczególnie jak powiemy o co nam chodzi :x Tym bardziej że to nie gmina Warta a tam to mógłbym powiedzieć że to załatwie ale niestety po wschodniej stronie to już inny obszar. Pieniądze na zagospodarowanie zostały rozdzielone na wszystkie gminy sąsiadujące ze zalewem.

5.Nie bądzmy jak księżniczki na ziarnku grochu. To nie bedzie jak już pisałem wyżej extra płytka zatoka ale dam wam mój palec uciąć, że bedzie gut, tylko trzeba się przełamać i poćwiczyć technike tam gdzie gruntu nie ma :) ale co to dla fachowców hehe
Poza tym to troche głupawo sie zapewne pływa samemu (plus świadomość głębokości) dlatego zupełnie inaczej bedzie jak się na owym wybranym przez nas wszystkich spocie bedziemy spotykać i coś wspólnie wyczyniać. Towarzystwo innych oraz łódź wrazie czego powinna dawać nam więcej komfortu (no powiedzcie jeśli się mylę)

6....a, i zapomniałbym jeszcze apropos głębokości. To nie żart kubat z tymi kaloszami bo wezme od ojca niwelator i 4metrową łate to będziemy mieli całkiem niezłą orientację co do spadku terenu. A na wiosne wypłyniemy i pomierzymy czy sie wyniki zgadzają. No ale sprzęt jest geodezyjny więc powinno być ok a sprawa prosta, bedziemy szukac miejsca gdzie spadek jest najmniejszy :)

Chłopaki jeśli macie jakieś sugestie na co powinniśmy jeszcze zwrócić uwagę to piszcie. Wszytkie opinie bedą pomocne.

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 14:40

ładne lagunki na marcowe pływanie 8)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”