Fin pisze:Wziąłem 9'tke i był to idealny wybór. Nie udało mi się tylko w Egpcie przetestować górnego zakresu, bo nie wiało aż tak mocno. Przy 26 wezłach nie ruszyłem nawet depowera. Do ilu pływasz na 9 w miarę komfortowo ?
Plywalem narazie przy max 35 wezlach i bylo spoko, a nawet depowera jeszcze troche zostalo, wiec nie wiem jaki jest gorny zakres. Jade za 3 tyg. do egiptu, to moze tam bedzie okazja sprawdzic.
Fin pisze:Za to dolny zakres to jednak te 15-17 musi wiać, żeby ostrzyć. I tutaj chyba za jakiś czas druga latawka pewnie 13 dopełniła by zakres.
Tutaj sie nie zgodze. Ja na desce 666 132cm gdzies przy 13 wezlach jestem w stanie spokojnie wrocic w to samo miejsce, a moze nawet ciut wyzej. Plywam praktycznie tak samo jak kolesie na 11 czy 12m (moze 1 czy 2 machniecia wiecej). A do super lekkich nie naleze, bo 80 z haczykiem.
Tez mialem taki plan zeby pozniej dokupic 13, ale po kilku miesiacach zabawy z 9 i przetestowaniu sporo roznych zabawek stwierdzilem ze 13 nie potrzebuje bo jest mi zupelnie niepotrzebna.