Grzechu pisze:Hej,
Mam pytanie. Czy absolutnym warunkiem do wypozyczenia auta jest rezerwacja hotelu? Nie da się tego jakoś obejsc, aby nie byc uwiazanym w jednym miejscu? Moze wypozyczenie VANa bedzie tansze niz bukowanie Hotelu plus corsy na dwa tygodnie. Są gdzies w okolicach Corralejo jakies kempingi? Tempreatury w nocy podobne do tych w Egipcie (w zimie) czy moze troche cieplej?? Przy tych cenach lotów chciałbym tam skoczyc na 2 tygodnie, a hotel dla jednej osoby jest kompletnie bez sensu (koledzy planują 7 dni).
Nie ma możliwości formalnie wypożyczenia auta bez hotelu. W praktyce koledzy z Niemiec podawali nazwe hotelu i adres i nikt tego nie sprawdzał
Na wyspie masz zabroniony nocleg w namiocie a aut przygotowanych pod spanie nie wypożycza się. Kempingów brak są jednak miejsca, gdzie guardia civil nie goni za nocleg w przyczepie/namiocie, tyle ze są to miejsca odległe od spotów i niewygodne z dojazdem (brak asfaltowej drogi).
Odradzam spanie na krzywca w namiocie. W nocy lata helikopter Guardia Civil - nie koniecznie szukają Niemców

chodzi im raczej o próby wbicia do europy Marokańczyków ale kto wie...
Jest jednak opcja z której miałem skorzystać w lutym ale niestety nie mogę jechać z przyczyn obiektywnych...
można w nocy imprezować z rana i przed imprezą trochę pokitować a w dzień spać na plaży

Wtedy hotel sie na 100% nie przyda

Jak pisałem pewnie w poprzednich postach prysznice ze słodką wodą są na wybranych plażach za free. Taki melanż jest idealny bo ceny biletów na okres 5 dniowy wychodzą zazwyczaj najkorzystniej

a te parę dni da się tak wytrzymać.