zasady punktowania w konkursie Fly to...

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Dr Eutanator

Post01 paź 2003, 14:45

trudno sie nie zgodzić. pewnie dlatego na zawodach w juracie byłem tylko raz. było niestety tak kiepsko, że kolejnym razem stwierdziłem,że wole sobie popływać niż pooglądać.

z drugiej strony, jak pisała ala, pkra stawia na pewne modne trendy w trikach. dlatego też nie biorą już udziału w ich zawodach top nazwiska, znane każdemu, kto sie trochę tym sportem interesuje. a to bardzo szkoda, bo ci ludzie poza wyjątkowym stylem mają też wyjątkową osobowość. nie bez kozery nazywają ich soul riders.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post01 paź 2003, 19:56

Ksiaze pisze: ocenianie tylko 3trikow w heacie(Jurata) spowoduje ze wszyscy beda uczyli sie tylko 3 manewrow i skakali je w kolko przez cale zawody i treningi... to byloby nudne..
Pozdrawiam

cze

a dokladniej
na kamikazecup w ten sposob (te 3 z 4 trikow) byla wylaniana 10 zawodnikow, ktorzy potem walczyli w normalnym freestyl'u o miejsca 1-10

Mirek

Post01 paź 2003, 21:58

maski pisze:a dokladniej
na kamikazecup w ten sposob (te 3 z 4 trikow) byla wylaniana 10 zawodnikow, ktorzy potem walczyli w normalnym freestyl'u o miejsca 1-10

Czesc,
Na wspomnianych przez Ciebie sierpniowych zawodach w Juracie byl najbardzie idiotyczny system sedziowania jaki mozna sobie wymyslic :!: :!:
Organizatorzy narzucili sedziowanie wg nastepujacego formatu: liczyly sie tylko 3 z 4-ech pierwszych skokow.Jesli wiec ktos w ciagu pierwszych minut podskoczyl a co gorsza nie ustal jakiegokolwiek z tych skokow, to nawet jesliby wykonal potem najtrudniejsze, najbardziej widowiskowe skoki i super wyladowane to i tak nie liczyly by sie one bo nie bylyy tymi pierwszymi punktowanymi :!: :!: :!: Moim zdaniem nic glupszego i bardziej zabijajacego ducha walki nie wymyslono! Niestety bylem jednym z tych sedziow ktorym narzucono ten system. Nigdy wiecej :!: :!: :!:
Pozdrawiam wszystkich 8)

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post08 paź 2003, 11:15

Czesc,

Slyszalem o tricku FLATLINE. ktos wie jak to wyglada. :?: Nie znalazlem tego na stronie PKRA.

Pozdrawiam

Dr Eutanator

Post08 paź 2003, 14:51

właśnie jestem w trakcie przygotowywania słowniczka omawiającego poszczególne tricky.

bedę starał sie go ukończyć w najbliższy weekend, więc powinien sie pojawić w przyszłym tygodniu.

zapraszam więc ponownie - w słowniczku będzie m.in flatline spin :)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 paź 2003, 11:50

Witam wszystkich !!!

Myślę że taki słowniczek to idealna sprawa dla wszystkich osób nie znających angielskiego i dla tych co zaczęli coś tam podskakiwać. Sam byłem świadkiem jak gość wymiatał na wodzie różne triki, a gdy zszedł na brzeg podeszli do niego jacyś goście i mu mówią po kolei co wykonał, chłopak się spojrzał i powiedział że nawet nie miał pojęcia że to wszystko się tak nazywa. On sobie po prostu pływał i z pewnością nigdzie nie startował.
Osobiście zaciekawił by mnie słowniczek który by zawierał:
- nazwę po angielsku oraz po polsku
- dokładny opis
- stopień trudności oraz stosowaną punktację
- inne
Ciekaw jestem jak to wszystko wyjdzie czy będą tam zwroty typu fikołek w przód i przytopiony „baran” w wodzie ;-)

Pzdr. Adamski_Ustka

Dr Eutanator

Post09 paź 2003, 12:07

... fikołek będzie... to na bank... :lol:

Wróć do „Forum Główne”