Szalone kite początki

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2008, 15:58

MatDe wtedy jescze nie umiałem pływac i musiałem tak zrobic :?

Kosek, trudno ze nie wierzysz :? te 10metrow nie jest wedlog mnie lecz kumpla co mi latawca startowal ::?

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post17 mar 2008, 17:36

30-31 Grudzień 2006, kilka dni po kupieniu Frenzy 10m. Kilka dni wcześniej, nieopodal Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, widziałem narciarza z latawcem (okazało się, że to był Sander). Pod koniec roku śniegu nie było a latawiec kisił się w plecaku. Wyczekałem wietrznego dnia. Później okazało się, że to był jeden z nabardziej wietrznych dni roku 2006.. Rozpakowałem z kumplem latawiec.. rozłożyliśmy... Wcześniej drogą polną przejeżdżał rolnik i prosił, żeby latawcem bawić się w określonym miejscu (taka łączka) i nie wlatywać na jego pole. Powiedziałem, że OK, ale jednocześnie zaśmiałem się - przecież nie chciałem latać... :roll:
Moja wiedza opierała się na filmie instrukcji video producenta latawca. W pewnym momencie kite uniósł się w górę a ja poczułem, że zaczynam iść... później już biegłem... po paru sekundach nie czułem podłoża. Nie miałem leasha (nie wiedziałem, co to), a będąc w szoku nie przypomniałem sobie o chicken loopie... Z tego, co mówił kolega, ciągło mnie mniej więcej 2-3 metry równolegle nad ziemią przez kilka metrów (Przeleciałem sobie drogę polną i skończyłem na polu tego rolnika). Nie miałem donkey dicka... Dzięki temu udało mi się jakoś odpiąć bar od haka i latawiec sobie poleciał, a ja opadłem na ziemię (na plecy). Kite leżał ze 100-200 metrów ode mnie. Kumpel go złapał a ja próbowałem dojść do siebie. Na miejscu mojego lądowania było pełno kamieni, także Sylwestra miałem z głowy.

Morał: samemu już się nie biorę za sporty tego typu.. tylko i wyłącznie kurs.

Jeszcze jedno (może nie na temat, ale ważny z ważnym przesłaniem :P) Niedawno miałem wypadek, ale na snowboardzie. Snowpark Cerny Dul, piękne słoneczko, brak gogli, kask i ochraniacze na swoim miejscu, skocznia, rotacja. Zatrzymało mnie będąc tyłem do lądowania (mogłem dokręcić, ale chyba jeszcze bardzo bym ucierpiał), decha była wyżej od mojej głowy. Wylądowałem na kask i przetarłem sobie polik. Wstałem i czułem się ok, ale nagle krew zaczęła mi wpływać do oka... Okazało się, że przetarłem powiekę... Efekt: 3 szwy na tej wrażliwej części ciała.

Morał nr 2: jeździć w goglach :)

Obrazek

Awatar użytkownika
terranborn

Post17 mar 2008, 19:09

michu_wrc pisze:Morał: samemu już się nie biorę za sporty tego typu.. tylko i wyłącznie kurs.

Z tekstów twoich poprzedników widać, że kurs nie zawsze pomaga ;)
Raczej ilość oleju w głowie się tam nie zwiększa ;)

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post17 mar 2008, 20:12

terranborn pisze:
michu_wrc pisze:Morał: samemu już się nie biorę za sporty tego typu.. tylko i wyłącznie kurs.

U mnie troszke oleju we łbie przybyło.. dzisiaj mierzyłem jego stan specjalnym bagnetem :)

Awatar użytkownika
romi

Post17 mar 2008, 20:25

terranborn pisze:

Ty już nic mądreo nie piszesz, bo jesteś przewidujący i myślący :lol:

Wróć do „Forum Główne”