Kto smaży dzisiaj kotleta?

Dyskusje nie związane z profilem forum.

Smażysz ze mną?

Tak
12
44%
Nie
11
41%
Wole gotowane mięso ;p
4
15%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post21 mar 2008, 11:32

Obrazek
Autorem jest Marek Raczkowski; Przekrój nr 12. 20 Marca 2008 Mój skan

A ja sobie nie będę odmawiał :!: :D W ramach protestu, przeciwko "świętom" kościelnym, a szczególnie czymś tak durny jak...post.

W ramach tego protestu, smaże sobie dzisiaj na oczach babci, wielką, pyszną soczystą pierś z kurczaka z ryżem 8) 8)

Kto smaży ze mną? :wink:

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post21 mar 2008, 11:44

super akcja :)
ja na sniadanie zjadlem sobie jajecznice na boczku z cebulka mniam :D
a na obiad zrobie sobie... natchnales mnie :D, wielką, pyszną soczystą pierś z kurczaka z ryżem Cool Cool :D
P.S. kubat radze poplywac bo przez to cisnienie niezle ci odwala :D

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post21 mar 2008, 14:41

nooo, ja mam dzisiaj, jak w każdy postny dzień miąsko :D:D:D
kurczaczek w potrawce z ryżem

widzę,że kurczak dzisiaj rządzi !!!

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post21 mar 2008, 15:27

z wszelkim szacunkiem musze powiedziec ze ten post jest tragiczny :? nie bede sie wywodził na ten temat bo moze ja do tego za poważnie podchodze, ale! uważam ze na naszym państwie i co za tym idzie na obywatelach (nie wszystkich oczywiście) ciąży pewna odpowiedzialność i tradycja... dziś pomimo wszystko dla choćby uszanowania wiary swojej babci powinienes zostawić tą piers czy inne mięcho na jutro... to tyle pozdro

yanosik
Kontaktowanie:

Post21 mar 2008, 16:11

:shock: oooo, Kubat2 uważaj, zaczyna się!!!

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post21 mar 2008, 16:13

kofly pisze:z wszelkim szacunkiem musze powiedziec ze ten post jest tragiczny :? nie bede sie wywodził na ten temat bo moze ja do tego za poważnie podchodze, ale! uważam ze na naszym państwie i co za tym idzie na obywatelach (nie wszystkich oczywiście) ciąży pewna odpowiedzialność i tradycja... dziś pomimo wszystko dla choćby uszanowania wiary swojej babci powinienes zostawić tą piers czy inne mięcho na jutro... to tyle pozdro

A ja się zgadzam z chłopakami, post postem, tradycja tradycją, ale jeśli ktoś w to wierzy, to proszę bardzo, ale nie chciałbym żeby ktoś się na mnie krzywo patrzył żę jem mięso, jeść można wg własnego uznania, jeśli ktoś uważa że post jest dla niego ważny, to spoko, jeśli nie, to myślę żę "narzucanie " nie jest dobrą koncepcją.

Tak samo jak irrytuje mnie fakt chodzenia księży po kolędzie, głupio jest niewpuścić, a potem się siedzi i jest dziwna atmosfera;/

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post21 mar 2008, 19:41

kofly pisze:z wszelkim szacunkiem musze powiedziec ze ten post jest tragiczny :? nie bede sie wywodził na ten temat bo moze ja do tego za poważnie podchodze, ale! uważam ze na naszym państwie i co za tym idzie na obywatelach (nie wszystkich oczywiście) ciąży pewna odpowiedzialność i tradycja... dziś pomimo wszystko dla choćby uszanowania wiary swojej babci powinienes zostawić tą piers czy inne mięcho na jutro... to tyle pozdro

A powiedz mi kto jest dobrym chrześcijaninem:

człowiek A) Nie pije, nie pali. Odbębia godzine w kościele regularnie, i tak też sie spowiada. Siada w pierwszej ławeczce. Przestrzega postu, świetuje swieta kościelne itp.

czy

człowiek B) Pije, pali. Nie chodzi do kościoła. Ale za to pomaga biednym, angażuje się w akcje charytatywne. Stara się być dobry i miły dla obcych. Jest uczciwy. Nie wydaje 20milonów na jakieś durne bazyliki, ani na nowe samochody i zamiast pościć jedzie do Afryki budować drogi.

Dla mnie odpowiedz jest oczywista.

Co do polskiej tradycji... ciesze się ze tak uważasz. Ale to swiadczy, że nie znasz polskich realiów, albo znasz- z podręcznika do historii. Wiesz jak wygladał post w średniowiecznej polsce? No i nie tylko średniowiecznej. Księza OBŻERALI się rybami, bobrowymi ogonami, chlebem, zapijali najlepszym winem i piwem. I tak pościli- nie jedząc miesa. Zauważ ze nie mówię tutaj o chłopach, tylko o szlachcie i duchownych. Chłopi nie jedli nigdy bo byli za biedni, chyba ze sobie upolowali czasem coś.

A co ryba to nie mięso? Bobrowe ogony to też nie mięso?? Zaraz, zaraz no to o co ma w tym chodzić?

Dlaczego smażyłem przy babci? Bo nie jestem pozerem. Nie będę udawał tego że "post" niewiele mnie interesuje. Lepiej zabrać sie za pomoc innym...

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Dostał piwko: 5 razy

Post21 mar 2008, 20:16

miałem sie nie wywodzić więc powiem tylko to: tu nie chodzi o to jaki jest człowiek i co robi albo czego nie w całym swoim życiu... tu chodzi o Wielki Piątek i to co sie stało jakiś czas temu właśnie tego dnia. Chodzi o szacunek, którego wyraz TY mozesz dać właśnie poprzez nie jedzenie mięsa. TYLE! :wink: pozdro wiecej nie pisze bo nie ma sensu :wink:

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post21 mar 2008, 21:53

jedno jest pewne obaj macie za duzo checi do plywania a za malo plywania 8)

gosc

Post22 mar 2008, 00:10

pozdro od tych co maja cały rok sezon do pływania

yanosik
Kontaktowanie:

Post22 mar 2008, 08:22

nasza narodowo-katolicka :evil: tradycja i kultura:
http://www.mp3p.pl/more/8582/sztywny+pa ... ltura.html

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2008, 08:50

..hmm.. a co z wegetarianami?? (ja bron Boze takowym nie jestem). Ale zastanawiam sie jak oni powinni poscic?? Moze powinni np. nie wdupcac w ogole salatek i kielkow tylko jedynie worst i miecho :).
Mysle, ze to male przemyslenie jest sednem sprawy odnosnie postu. Niech kazdy posci wg swojej miary i sumienia i bedzie wtedy git.

yanosik
Kontaktowanie:

Post22 mar 2008, 11:54

Cubano pisze:
yanosik pisze:nasza narodowo-katolicka :evil: tradycja i kultura:
http://www.mp3p.pl/more/8582/sztywny+pa ... ltura.html

jaka "nasza"?

z tego co piszesz, raczej nie twoja, a jak ci się nie podoba,
to płyń, człowieku, płyń pod prąd, a od ludzi którzy kultywują tradycję,
którzy w coś wierzą, się
kolego, odstosunkuj,

Obrazek

Awatar użytkownika
Lewik
Kontaktowanie:

Post23 mar 2008, 20:43

kofly pisze:ale! uważam ze na naszym państwie i co za tym idzie na obywatelach (nie wszystkich oczywiście) ciąży pewna odpowiedzialność i tradycja...

WTF? o.O''' dobry Polak = katolik? :roll:

ja postu nie przestrzegałem. nikomu w talerz nie patrzyłem i niech inni mi nie patrzą.

i mam nadzieje że pierś Ci smakowała ;)

Wróć do „Offtopic”