Najlepszy producent desek

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Najlepszy producent desek

Czas głosowania minął 14 paź 2003, 23:19

AHD
1
2%
Airush
0
Brak głosów
Bic
0
Brak głosów
Brunotti
0
Brak głosów
Cabrihna
14
25%
FONE
2
4%
Gaastra
0
Brak głosów
King
0
Brak głosów
Naish
15
27%
North
3
5%
Slingshot
4
7%
Su2
4
7%
Takoon
0
Brak głosów
Wipika
0
Brak głosów
Skywalker
6
11%
Underground
0
Brak głosów
Loose boards
1
2%
Jimmy Lewis
0
Brak głosów
Stonker
2
4%
Fanatic
1
2%
Litewave
0
Brak głosów
SOS
0
Brak głosów
RRD
2
4%

Liczba głosów: 55

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post13 paź 2003, 23:19

Rafal15 pisze:
ANKIETA

Chciałbym przerowadzic ankiete miedzy uzytkownikami i gośćmi forum. Będzie ona dotyczyła destek i kajtów. Piszcie wszystko o zaletach kajtów i desek na któych pływacie albo chieli byście pływać (wady tez piszcie).

Ostatnio zmieniony 14 paź 2003, 10:39 przez Pablo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 paź 2003, 08:48

Ja glosuje na rrd ale nie ma w spisie ! :(

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 08:55

No wlasnie. A gdzie jest "Apache Board"?
Apache, ana twoim miejscu bym sie obrazil :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 09:36

Dokładnie! Jestem fanem tej deski - byłem szczęsliwy mogąc ją tylko potrzymać na Ch VI w tym roku - z powodu braku wiatru nie pływałem na niej ale w przyszłym roku .... :)

Pablo
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 10:46

rolnik pisze:Ja glosuje na rrd ale nie ma w spisie ! :(

Juz dodalem :wink:.

kamilkite pisze:No wlasnie. A gdzie jest "Apache Board"?

Faktycznie, ale deski 'custom' to zupelnie inna liga. Trudno je chyba porownywac z seryjna produkcja, w dodatku jestem pewien ze gdyby dodac 'Apache-Boards' do listy to wynik bylby przesądzony :shifty:.

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 11:02

Pablo pisze:
kamilkite pisze:No wlasnie. A gdzie jest "Apache Board"?

Faktycznie, ale deski 'custom' to zupelnie inna liga. Trudno je chyba porownywac z seryjna produkcja, w dodatku jestem pewien ze gdyby dodac 'Apache-Boards' do listy to wynik bylby przesądzony :shifty:.

Róbta se jaja ze mnie to wam zrobie drzwi do lasu a nie deski hi hi hi
a wlasnie moze dzial produkcja wlasna by sie nam na forum przydal (oczywiscie ze zdjeciami), róbta se te jaja ze mnie róbta ...

pozdro Apache :jive:

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 18:29

Pablo pisze:Faktycznie, ale deski 'custom' to zupelnie inna liga. Trudno je chyba porownywac z seryjna produkcja, w dodatku jestem pewien ze gdyby dodac 'Apache-Boards' do listy to wynik bylby przesądzony :shifty:.

no wiesz su2 to wlawlasnie custom'y
rrd tez

rolnik pisze:Ja glosuje na rrd ale nie ma w spisie ! :(

czemu tak ci sie podobaja dechy rrd ?? a moze jakas szczegolnie ???

Pablo
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 18:53

maski pisze:no wiesz su2 to wlawlasnie custom'y
rrd tez

Wszystko zalezy oczywiscie od definicji, ale nie wydaje mi sie ze powinienem usunac z tej listy deski <b>rrd</b>. Ten sam model rrd mozesz kupic w roznych miejscach na swiecie i nie bedzie on bynajmniej robiony specjanie na Twoje zamowienie (moja definicja deski custom). Co do desek SU2 to sie niestety nie orientuje czy jest tak samo, ale patrzac na strone internetowa to sa tam podane konkretne modele na rok 2003, o konkretnych wymiarach i ksztaltach. Jezeli jest inaczej to daj znac i SU2 znajdzie sie na liscie desek 'custom'.

Pozdrawiam,
Pablo

maski
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 19:08

Pablo pisze:Co do desek SU2 to sie niestety nie orientuje czy jest tak samo, ale patrzac na strone internetowa to sa tam podane konkretne modele na rok 2003, o konkretnych wymiarach i ksztaltach. Jezeli jest inaczej to daj znac i SU2 znajdzie sie na liscie desek 'custom'.
Pablo

oferta ze strony jest nieaktualna, a produkcje ciezko nazwac seryjna, proponuje jednak zostawic su2 dla porownania naszego czlowieka z reszta swiata

Pablo
Kontaktowanie:

Post14 paź 2003, 19:13

maski pisze:oferta ze strony jest nieaktualna, a produkcje ciezko nazwac seryjna, proponuje jednak zostawic su2 dla porownania naszego czlowieka z reszta swiata

OK, w takim razie zostaje :thumbsup:.

Awatar użytkownika
rolnik

Post15 paź 2003, 09:24

RRD to normalne seryjne deski modeli jest chyba z 10 na 2004 rok ,natomiast przypuszczam ze mozna sobie zamowic customa w rrd(bo rozumie ze custom to deska robiona na zamowienie pod danego klienta i moze to robic Apache lub f.Nash).
Maski !RRD nie jest tak popularne jak inne firmy .Ja trafilem zupelnie przypadkiem przy okazji redbulla na goscia ktory mial rozlozona 16rrd .Potem obejzalem deski i na drugi dzien dobilismy targu.Teraz jestem fanem rrd :wink:
Jak chodzi o latawiec to z zalet;bardzo szybki (poruwnywalem 13 rrd z loopem 12,fonem mach1 12,i co2 12- az zwraca uwage zwrotnosc rrd),sila ciagu w gore (ar6 dla 13) moglem porownac tylko z fonem 12 to naprawde nie bylo co porownywac ,bardzo stabilny w locie.No i wykonanie to mocna strona tej firmy .Jeszcze nie bylo osoby ktorej latawiec i deska sie nie podobaly.
Wady to strapy rrd w desce sa niezbyt wygodne i ciezkie,ciezki ale bardzo solidny bar i ciezar samego latawca wydaje mi sie ze jest wiekszy ale solidnosc kosztem ciezaru.
Blee ale sie rozpisalem podoba mi sie rrd i juz Pozdrawiam rolnik
Ps absolutnie nie handluje sprzetem :D

maski
Kontaktowanie:

Post15 paź 2003, 16:39

rolnik pisze:RRD to normalne seryjne deski modeli jest chyba z 10 na 2004 rok ...
...
Jak chodzi o latawiec to z zalet;bardzo szybki (poruwnywalem 13 rrd z loopem 12,fonem mach1 12,i co2 12- az zwraca uwage zwrotnosc rrd),sila ciagu w gore (ar6 dla 13) moglem porownac tylko z fonem 12 to naprawde nie bylo co porownywac ,bardzo stabilny w locie.No i wykonanie to mocna strona tej firmy .Jeszcze nie bylo osoby ktorej latawiec i deska sie nie podobaly.
Wady to strapy rrd w desce sa niezbyt wygodne i ciezkie,ciezki ale bardzo solidny bar i ciezar samego latawca wydaje mi sie ze jest wiekszy ale solidnosc kosztem ciezaru.

custom to slowo opisujace technologie wykonania deski

a pytanie dlaczego rrd zadalem z ciekawosci czy podobaja ci sie bo sa ladne czy cos wiecej, bo sprzetu tego w naszym pieknym kraju jest tylko kilka sztuk
sam mialem okazje plywac pare razy na tegorocznym sprzecie rrd
plywalem na modelach blob,humansize i troche peekaboo - wykonanie bardzo mi sie podobalo (nie tylko grafika) na wodzie tez ok
co do strapow kazdy model mial inne ale zadne nie sprawialy problemow
natomiast dziwi mnie ze piszesz o duzym ciagu do gory 13 w porownaniu z machem1 12, nie sadze zebys porownywal je w jednakowych warunkach
to sa zupelnie inaczej zaprojektowane latawce, w warunkach przy ktorych airtype ma duzego powera do gory na m1 bedzie cie zabieralo, a warunkach optymalnych dla m1 bedziesz ledwie podskakiwal na at (oczywiscie przy zblizonych rozmiarach)
wykonanie bardzo solidne chociaz w jednym z trzech latawcu wyprula sie listwa usztywniajaca na jednym z koncow latawca, ale to pewnie wina marnych nici :)

Awatar użytkownika
rolnik

Post15 paź 2003, 18:18

No nie calkiem fona masz 12m rrd aitrype 13m ,generalnie stwierdzilem ze rrd potrzebuje troszke wiecej wiatru od innych (chociaz jest dosc spora mozliwosc regulacji linek),porownywalem latawce w tym samym dniu .Wyboru zbyt wielkiego nie mam bo nastepny moj rozmiar to 18.1 wlasnie mach1 ,a tu porownujac to jak ferari(rrd)do meska300D :wink: ale to juz wina rozmiaru .
Ps :ja wlasnie jestem szczesliwym posiadaczem HS 38 ,jak plywasz bez butow to stapy sa ok gorzej z butami.

maski
Kontaktowanie:

Post15 paź 2003, 20:34

rolnik pisze:No nie calkiem fona masz 12m rrd aitrype 13m ,generalnie stwierdzilem ze rrd potrzebuje troszke wiecej wiatru od innych (chociaz jest dosc spora mozliwosc regulacji linek),porownywalem latawce w tym samym dniu .Wyboru zbyt wielkiego nie mam bo nastepny moj rozmiar to 18.1 wlasnie mach1 ,a tu porownujac to jak ferari(rrd)do meska300D :wink: ale to juz wina rozmiaru .
Ps :ja wlasnie jestem szczesliwym posiadaczem HS 38 ,jak plywasz bez butow to stapy sa ok gorzej z butami.

troszke to delikatnie powiedziane,
sory bo nie bardzo czaje porownujesz at13 z machem1 12 czy 18 ??
chyba nie oczekujesz ze w butach bedzie taki grip jak bez

Awatar użytkownika
rolnik

Post15 paź 2003, 21:21

jaja se robisz - 12 fona i 13 rrd :shock: Zeczywiscie mozna bylo tak odebrac moj post ale to wina wina :wink:

Wróć do „Forum Główne”